atiM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina A res? Vidiš, ljudje smo različni. Meni je pa primitivno, če kdo skriva podatke. Zakaj bi nekdo skrival podatke, razen v primeru, da ga je straaaaaah? Zakaj bi bilo nekoga strah povedat, da je bolan? Kaj potem, če jaz celemu svetu povem, da imam pljučnico, raka ali psihično bolezen? Če me bo nekdo obsojal, bo to itak nekaj povedalo samo o njemu, pa prav nič o meni in mi bo dol viselo za to; če pa me bo razumel, pa je to zgolj lepo. Izkoristiti kaj takega v izkoriščevalske namene, je v praksi dokaj težko, dokler človek stoji sam za sabo. Torej je problem samo takrat, dokler samemu sebi ne zaupaš. Samo takrat te je strah izdati svoje osebne podatke o svojem zdravstvenem stanju. Kdo je zdaj tukaj primitiven? Zakon je tak, kot je, ker so ljudje zakompleksani. Če bi bili ljudje v tem pogledu drugačni, takega zakona ne bi potrebovali. b.t.w.: A to kaj pove o moji morali? sam nič ne skrivam in niti nimam kaj skrivati, vendar bi me pa vseeno motilo, da bi neka sestra sporočala moje stanje mojim domačim. Če bom imela kaj za povedat, jim bom sam povedal. In tako poročanje tretjim osebam je kaznivo in ni v skladu z varstvom osebnih podatkov. Če je tebi vseeno, da bi tvoje finančno stanje in vse tvoje osebne zadeve sporočali ljudje komurkoli, potem si pač tak človek, meni se to ne zdi prav.
|