Gina -> RE: zloraba podatkov (11.12.2007 21:33:20)
|
Nimam pojma kako je z drugimi boleznimi, znano pa mi je, da v primeru, ko gre za psihično bolezen, lahko zdravnik obvesti svojce, za kaj gre, ter morajo svojci podpisati soglasje za konkretnega bolnika, da dovolijo, da je napoten in tudi gre v primerno zdravstveno ustanovo. Najbolj verjetno je smiselno obvestiti svojce tudi o ostalih nevarnih stanjih, če se zdravniku konkreten bolnik ne zdi sposoben poskrbeti za svoje zdravje. Nimam pojma, ugibam. Zdelo bi se mi smiselno, da obstjajo te reči črno na belem tudi dovoljene. Meni osebno se zdi mnogo več kršitev, ko svojec ni upravičen izvedeti, kaj je z njemu ljubo osebo, ker je le ta mogoče v šoku ali čustveno razrvan in mu ni mar za svojce, ter informacije prepove. Takih sitvuacij se mi zdi po zakonu povprečja možnih več, kljub temu, da seveda obstajajo tudi primeri, ko ni smiselno, da svojec izve, pa se to dogaja. Kdo pa lahko presodi o tem, pa ne vem. Najboljše da si še ti tolk nasilna, kot je že cel svet, pa se greš še ti tožit. Ali pa vsaj prijavit na inšpekcijo. A ti bo potem boljše?
|
|
|
|