|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zdravstvo pa tako
2.5.2008 18:41:50   
Anonimen
Saj je bilo najbrž že veliko povedanega v tej smeri, pa vendar ne morem, da ne bi delila izkušnje.

V našem mini kraju imamo ambulanto. Super. Vendar se izgleda ne morejo zmenit kdo bi moral biti tu zdravnik. Ne vem, kje točno je problem. Rezultat tega pa je ta, da je ambulanta večino časa zaprta, ko pa kdo pride je to vsakič drug zdravnik. In to dežuranje je izgleda kazenska kolonija za zdravnike iz sosednjega kraja. Ta teden sem se fino prehladila, pa sem vseeno šla pogledat, kaj mi bodo povedali...ker nikoli ne veš...doživela sem tole:

vstopim v ambulanto (ok čakanja ne štejem več v sitnost) in pozdravim. Zdravnik gleda v steno in nič ne reče. Se vsedem. Še kar nič. Čakam minuto. Nič. Niti pogleda me ne. Začnem naštevat, kaj mi je. Se obrne k meni. NIč ne reče. Prime palčko in mi začne gledat grlo. Bomo še pluča poslušali reče. (Uau..cel stavek). Pa še to s tako muko, ko da je stetoskop težek 5 kil. Jah...neki momlja in piše po kartonu. Mi zapakira recept in reče da antibiotikov zdaj še ne bi. In lahko grem.

Nisem prišla po antibiotike...hvalabogu da jih ne rabim. Ampak vsaj prijazen pogled in dober dan si pa mende zaslužim? user posted image

p.s. recept je bil za lekadoluser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 18:50:46   
silvya
Kaj mu pa hodiš gužve delat zaradi enega malega prehlada. user posted image

Tako ti je to. Včasih ne veš ali bi šel ali nebi. Če greš prehitro si paničar, če pa ne greš takoj, pa bedak, ker si narobe ocenil situacijo in če bi prišel prej, bi rabil manj zdravil. user posted image
Kar pomeni, da bi se v bodoče bilo dobro  vpisat na kakšen medicinski faks. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 18:58:14   
Anonimen
res je  bedno, da te najprej pošiljajo domov, potem pa vpijejo, kje si tak dolgo hodil. user posted image Pravim samo, da bi bilo potrebno bit samo malenkost prijazen...ne predstavljam si, kako se počutijo ljudje, ki so res bolni in bi jih moral kdo poslušat, pa dobijo samo lekadol...

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 21:47:56   
Blejka26
ni važno ali gre za prehladek ali karkoli,njihova dolžnost je da delajo kar je njihovo delo..tudi mene bi to vrglo iz tira..zakaj plačujemo toliko denarja za zdravstvo,zakaj???zato da nas tako obravnavajo..to mi pa kar pogreje..user posted image

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 22:12:56   
Gina
To je še kar ok, mene je lani na urgenci, ko sem prišla z nečim v očesu, kar je res strašno bolelo, najprej nadrl, da ni dober dan, ampak dober večer, pa če vem, da je nedelja, če sem zihr, da sem prav prišla? Potem je rekel,da če se zavedam, da on nič boljše ne vidi kot jaz in da če ne vidim v očesu ničesar, da tudi on ne bo (ni bilo res, ko je zavihal veko navzgor, je bil tam tujek, ki ga je tudi odstranil). Potem je pripomnil še to, da oni pa res ne bodo mogli poskrbeti v njihovem ZD za vse prišleke, zakaj se tolk priseljujemo v te konce.user posted image  Pa tudi on po dialektu sodeč ni spadal sem.


Našo deklico so letos poklicali, češ da mora na imunizacijo, ker je tako zelo alergična na pik čebele. Ko je bila en dan v bolnici, so ugotovili, da ji nič kaj takega ni, da ni ravno hudo alergična - čeprav so mi prej kazali izvide z drugačnimi rezultati, še napisali so to na poziv za bolnico pod nujno (očitno nekoga, ki bi rabil imunizacijo in lahko od pika umre, niso klicali, našo pa so - zamenjali izvide) - vmes so bili tako nesramni in se vedli tako grozno, da bom enkrat napisala sem gor vse izjave, ki so jih dali - predvsem pa sem sama kriva, so rekli, da je deklica tam, kaj sem jim pa verjela, bi jo pa doma pustila.


(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 22:32:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Majch


Ampak vsaj prijazen pogled in dober dan si pa mende zaslužim? user posted image





Svašta, zakaj vse so vrste v čakalnicah user posted image user posted image


Mi gorenjci gremo pa zdravniku samo zato, da dobimo zastonj lekadole. user posted image



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 22:43:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Majch

vstopim v ambulanto (ok čakanja ne štejem več v sitnost) in pozdravim.


Ce si cakala, je verjetno pred tabo sprejemal paciente....in mogoce celo delal user posted image

Enkrat sem enako cakala, z zdravo Micico za povrhu user posted image , ker sem imela eno vprasanje o formalnostih za zdravnika, na katerega sestra ni vedela odgovora. In sva pac cakali, do sedmih zvecer, tam nekje. In je bil zdravnik vidno utrujen, ko sva prisli noter in ne vem, ce je pozdravil. Niti buc buc ni rekel Micici pa jo je prvic videl. Ti nesposobnez ti. Sele ko je hotela ven iz ordinacije, jo je ogovoril in se ji trenutno "posvetil".

In sva prisli spet cez dva dni, tokrat z alergijo user posted image .
Po nakljucju je bil tisto popoldne dezurni splosni zdravnik. In v cakalnici ni bilo nikogar (saj ni cudno, ko so pa vsi prisli dva dni prej, ko sva bili naroceni user posted image ). In je bil ocitno drugacne volje. Celo srecno pot v Split nama je zalele, ti cudak ti user posted image , in to z alergijo.

Sem pa obakrat dobila korekten in premisljen odgovor, s popolnoma razlicnim razpolozenjem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
2.5.2008 23:09:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:11:25   
deja27
tuki bom pa jaz kr tih,da jih ne bom dobila nauser posted image user posted image ,že..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:26:49   
Anonimen

Joj...te zgodbice vam pa NE zavidam...Kam smo prišli...user posted image

...meni hvalabogu ni kaj dosti manjkalo, samo se bojim, da tako obravnava tud resnejše paciente. Nerodno je to, da je tu vsakič drug zdravnik, ta, ki bi naj bila naša redna, pa je kar ni več...(tolk o izbranem zdravniku) ne morem si zamislit, kaj bo, ko bodo nekomu zaj*** diagnozo, ker ga ni skoz spremljal en in isti zdravnik. user posted image

(odgovor članu deja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:38:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Majch


...kaj bo, ko bodo nekomu zaj*** diagnozo, ker ga ni skoz spremljal en in isti zdravnik. user posted image



Ali pa obratno;  mogoče pa enainisti zdravnik nekoga, ki je recimo, hipohonder, le tega tretira kot hipohondra že po defoultu. Pa recimo, da ta hipohonder enkrat čisto zares hudo zboli - si lahko mislimo, da diagnoza dveh zdravnikov ne bo enaka.

Moja kolegica, konkretno, se je 5 let z zelo močnimi zdravili zdravila za neko čudno obliko črevesne bolezni, zadeva je šla tako daleč, da so ji morali odstraniti del črevesja; sledile so komplikacije, še več operacij, še več zdravil,....nakar jo čisto slučajno sprejme en zdravnik, ki je nadomeščal njenega in slučajno se mu je ljubilo nekoliko bolj se poglobiti v primer in je ugotovil: 5 let je imela napačno diagnozo, napačna zdravila, napačne posege, posledično komplikacije....Da ne rečem, če ne bi imela takšne volje do življenja kot jo ima, in če ne bi (slučajno) naletela na tega drugega zdravnika, ki je urgentno opravil rizično operacijo, bi že umrla.

Evo, primer z drugega zornega kota.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:41:14   
Anonimen
aja, pa naj še to dodam; ko sem jo vprašala ali razmišlja o tožbi, mi je samo rekla: jz sem samo srečna, da lahko spet "živim". Svojo energijo in življenje bom posvetila nečemu kar me veseli, ne maščevanju.

Kapo dol, res.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:41:31   
Anonimen
caffee...jasno..hvala bogu, da se lahko tud kaj takega zgodi. Če je človek zainteresiran (tale pa lih ni bil najbolj). ...v glavnem...debatiram pač...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:42:17   
Anonimen
user posted image user posted image res, kapo dol! Takih je pa malo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zdravstvo pa tako
2.5.2008 23:59:59   
Anonimen
sicer pa jz na splošno mislim takole; zdravniki so dejansko močno preobremenjeni, ker jih je zares premalo. Razumljivo je, da ljudi pregledujejo kakor po tekočem traku in po svojih najboljših močeh, zato mene ne moti, če se mi zdravnik ne posmeje, ne pozdravi, ne ogovori,... od njega pričakujem korekten pregled, zanesljivo diagnozo in ustrezna zdravila. Niti ne tratim njihovega časa zaradi malenkosti, ker vem, da je vsaka moja minuta v plus nekomu, ki zdravnika zares potrebuje.

Res se mnogograt sliši o tem, da so zdravniki "zašuštrali", pravzaprav čutim do zdravstva (ne zdravnikov) zamero zaradi tega, kar se je zgodilo moji prijateljici - ob povečanju plač zdravnikom, ob povečanju kritja stroškov za operacije in druge posege s strani ZZZS,....bi lahko tudi zdravniki imeli več časa za paciente. Nihče niti ne pomisli koliko delajo zdravniki - njihov "normalni" urnik je (minimalno) 12 ur, da o kirurgih ne govorim. Pa pustimo zdaj koliko dni dopusta imajo - roko na srce - si ga zaslužijo! Pa tudi boljše plače! Me zanima kdo bi šel delat za 12-24 urni delavnik/dan za 1500-2000 EUR! Razmišljam  laično takole: če bi imeli zdravniki višje plače, bi se tudi mladi "medicinci" več odločali za takšne poklice. Pomanjkanje zdravnikov bi se tako zmanjševalo, zdravstvene storitve bi bile kvalitetnejše....konec pravljice.

Malo izven teme, ali pa tudi ne user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zdravstvo pa tako
3.5.2008 0:06:48   
BUŠICA
glejte to tako: zdravniki so ljudje, med katerimi obstajajo tudi nekulturni, neotesani in taki, ki svojega dela enostavno ne ljubijo-pač opravljajo to, ker drugo itak ne znajo. diploma še nobenemu ni zagotovila, da je tudi dober človek.
glede resnih zdravstvenih težav, bi pa svetovala naslednje: nikoli ni odveč (sicer tudi naša pravica), si poiskati drugo mnenje, ali celo tretje (npr. Kylie Minogue je za pravo diagnozo zvedela šele pri drugem zdravniku-sama je čutila, da je nekaj narobe in si s tem rešila življenje).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zdravstvo pa tako
3.5.2008 0:09:04   
BUŠICA
Razmišljam laično takole: če bi imeli zdravniki višje plače, bi se tudi mladi "medicinci" več odločali za takšne poklice. Pomanjkanje zdravnikov bi se tako zmanjševalo, zdravstvene storitve bi bile kvalitetnejše....konec pravljice.


dobro razmišljaš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zdravstvo pa tako
3.5.2008 9:44:07   
frutka_
Bodi srečna, da je samo prehlad. Hujše stvari se ti lahko v življenju zgodijo. Recimo zboliš za rakom in prideš po kemoterapiji v čakalnico na CT slikanje kjer čaka 15ljudi in ni niti stola, da se usedeš!
Kaj pa vem, meni se to zdi smešno. Res se hujše in težje stvari dogajajo. V večini primerov so prijazni. Vsaj jaz imam takšne izkušnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zdravstvo pa tako
3.5.2008 20:27:59   
klarisima
Jaz pa mislim, da imajo naši dohtari pun kufer vseh hipohondrov (predvsem starejših ljudi, ki se nimajo kam dat in polnijo čakalnice) in zato ljudi preglejujejo kot po tekočem traku. Pred tabo je recimo noter ena starejša ženica 20 minut, pa prideš ti na vrsto in te v 2 minutah reši, napiše recept za antibiotike in nasvidenje user posted image
Jaz sem zamenjala enih par osebnih zdravnikov, ker sem iskala takšnega, ki me bo obravnaval kot človekauser posted image In hvala bogu sem jo najdla. Kljub temu, da ni več sprejemala novih pacientov, me je vzela user posted image Sem pa ji rekla da me bo največ 1x/leto videla, ker ne hodim zaradi prehlada jamrat v ambulantouser posted image

Aja, drugače pa je ena dohtarca v mb dala očetu moje prijateljice napačno zdravila (na brzino ga je pregledala in napisala antibiotike - je ful kašljal) in ga poslala domov. Čez par dni ga je žena peljala nazaj, ker je bil ful slabi in so mu ugotovili raka na pljučih, ki se mu je razširil po celem vratu, bezgavkah, gor. Potem pa je na vratih visel listek "službeno odsotna"user posted image Umrl je zelo hitro po tem dogodkuuser posted image

Ne pustite se jim, ne bodite tiho, oni so tam zaradi nas in če jim ne paše delat pa jih prijavite.


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zdravstvo pa tako
4.5.2008 15:50:40   
Dadi
No tudi jaz sem morala v soboto k zdravniku, ker me je tako zvilo...seveda dobila sem antibiotike, ampak k sreči je neka fajn zdravnica dežurala in mi je dala pogledati komplet kri in vodo, kar mi ni bilo pregledano že vsaj leto in pol. No res pa je da nisem bila nič bolna ta čas. Ampak vem kako šparajo na teh preiskavah, še za otroke, kaj šele za odrasle.

Sicer pa našo pupko so morali 2 leti in pol pacati vse sorte zdravniki, eno leto je zdaj pri pediatru, tako da se končno nekam nekaj premika. Nas pošilja na preiskave in se zavzema za našo pupko, da bo dobila ustrezno diagnozo in s tem zdravljenje če bo potrebno.  Je dober občutek če se nekdo zares zavzame, preštudira karton in svetuje.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zdravstvo pa tako
4.5.2008 19:48:46   
Anonimen
pa veste kaj je še žalostno (to mi je povedal kirurg, ki ga osebno poznam); kirurgi bi bili zmožni recimo opraviti na dan **** operacij, letno pa zx operacij, ZZZS pa jim krije le določeno število operacij na leto, manj, kot bi jih kirurgi dejansko lahko opravili. Dejstvo je, da je operacija strošek, ampak ZELO žalostno je, da je samoplačnik obravnavan prednostno. Kar pa je po eni strani razumljivo in logično...

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zdravstvo pa tako
4.5.2008 20:28:07   
Anonimen
Jasno, če si sam plačaš, ti zadevo lahko naredijo. Ker drugače denarja ni. V večini primerov so čakalne dobe zaradi denarja, na pa zaradi dejanske gužve. To je res. Je pa res grozno, če si zadev ne moreš privoščiti...nočem niti pomisliti, koliko stanejo resne operacije...brrr...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zdravstvo pa tako
4.5.2008 20:55:50   
petra81
Ma glede prezaposlenosti, bom jaz povedala, kako je zgledal moj popoldan na urgenci, tri leta nazaj:
v glavnem sem se uzrezala s kozarcem v roko cca 7cm na dolgo in precej globoko, da je bilo potrebno šivanje! No, najprej sem čakala v čakalnici cca 2 uri, potem noter preden je prišla zdravnica cca 20 minut, je odvila povoj,  pogledala in rekla, tega pa ne bomo mi packali, boste morali v bolnišnico! No, sej to sem vedela, niti jim ne bi pustila, ker niso za take reči vsi! Potem mi je rekla, vi se kar uležte še malo, da napišemo! in sem najprej ležala, potem že sedela cca 45minut, da je napisala tri stavke! Ta čas sem lahko videla in slišala vse kar se je dogajalo in to so bili privat pogovori po telefonu, med sestrami in zdravnico in med reševalci!!
Včeraj ni bilo nič drugače!! Sem morala njuno do zdravnika ginekologa in sem se samo ustavila in pogledala polno čakalnico, se obrnila in šla v bolnišnico, kjer sem na srečo že na informacijah dobila sošolko in je zrihtala pregled!! Pa brez napotnic in vseh ostalih papirjev, ki jih kao potrebuješ!!
Tako,da če imaš kakšne veze si lahko še kaj zrihtaš, če ne sem prepričana, da bi čakala od 2h popoldan do večera na pregled!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Ali podpirate stavko JU
MC09

Podpirate stavko javni uslužbencev 18.4.?

da, delam v gospodarstvu (24%)

ne, delam v gospodarstvu (38%)

da, sem JU (28%)

ne, sem JU (10%)


Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!