|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprtost pri 5m
27.7.2010 14:56:01   
niwci
Že 1m uvajamo GH in imamo probleme z zaptostjo. Tudi prej smo se kdaj srečali s tem problemom, ampak ni bilo tako hudo. Zdaj se je pa že parkrat zgodilo, da ni in ni mogla kakat, pa se je kar napenjala in imela trdi trebušček. 5-i dan sem ji dala mlečni sladkor (predpisal pediater), pa se boga revica že 2 dni trudi in na trdo spravlja ven iz sebe. Kako naj ji pomagam? Ima še katera takšne težave in kako ste jih rešili?
Zdaj sem se odločla, da ji bom na 3 dni dajala pit ta sladkor, pa da viimo kako bo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaprtost pri 5m
27.7.2010 15:00:36   
ledenaa
V lekarni dobiš sirup za mehčanje blata. pa ne pomaga če samo enkrat daš,ampak moraš vsak dan dati

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2010 15:01:47   
Katy78
Probaj ji trebušček malo masirat. Drugače pa sem mu jaz dala zelo sladkane kamilice ampak kar ene 3x na dan. A za ta ml. sladkor so navodila, da se daje samo na 3 dni?

Drugače pa bi jaz P poklicalai n povedala, da ne pomaga in da naj predpiše kaj drugega.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 27.7.2010 15:02:07 >

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2010 15:09:44   
niwci
Ja na začetku sem ji tudi jaz dala sladkane kamilice, pa je P rekel, da je boljši ta mlečni sladkor, ki ne gre direktno v kri. Predlagal je, naj ji dam tatretji dan, če se ne bo sama pokakala, ni pa to napisano pravilo.

Drugači pa ji nisem hotela dajat, ker se bojim, da bi ji s temi pripravki še poslabšala delovanje črevesa, ampak se revica tako martra, da je ne bom mučla. Ko je bila še v mojem trebuščku, je G našel na UZ nekakšno raširitev na debelem črevesu,pa so potem rekli, da je vse OK. Ampak mene je še zmeri malo strah, da ne bo kaj narobe.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2010 15:12:07   
Katy78
Ti pripravki ne vplivajo na črevo nič slabše kot dejstvo, da je otrok zaprt in da se matra. To je treba rešit. Po moje ji boš morala dajati ml. sladkor bolj pogosto, verjetno piše v navodilih, kako pogosto se lahko daje, ker samo na tri dni vidiš da ne pomaga. Dobro zrihtajte. user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2010 15:16:07   
niwci
Hvala. Zdaj sem ji ga itak dala dva dni zaporedoma, pa se je že enih 8x pkakala od učiri. Bo treba to rešit, ja!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2010 15:17:56   
ledenaa
Lactecon lahko dajemo dolgotrajno, saj gre le za mlečni sladkor, ki mehča blato.

Lactecon (mlečni sladkor) dajemo dolgoročno in ne za enkratno sporoviciranje kakanja, torej vsakodnevno 1,25 ml več tednov. Če otrok v 2-3 dneh ne kaka, damo glicerinsko svečko. Gre za mehčalce blata in ne za odvajala, zato jih lahko uproabljate redno in dolgotrajno. In tudi doza sladkorja se lahko poveča,če je treba

Kopirano z pediatrije,tako da ne vem zakaj bi se branila tega sirupa,saj ne vpliva na nič in niti ni tako sladek.  Bolj bo otrok zaprt,lahko pride do resnih težav

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2010 16:47:22   
karli 2009
se strinjam z ledenaa,jest sem ji tudi dajala lactecon-mi ga je predpisala pediatrinja in sva zrihtale prebavo v roku 3-h tednov

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2010 17:40:52   
niwci
A si dajala vsaki dan kot je napisala ledena, kr meni je P rekel naj dam na tri dni.

(odgovor članu karli 2009)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.7.2010 19:11:56   
ledenaa
vsak dan daješ,če pa ne verjameš pa kar pokliči na pediatrično,pa ti bood povedali kako in kaj

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.7.2010 20:33:07   
niwci
Hvala za navodila. Bo treba poskusit. Samo da se to porihta!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.7.2010 21:25:14   
Najaa
Tudi jaz sem dajala ta sirup, pa sladke kamilice so ponavadi pomagale. Po glicerinski svečki je imela pa revica take krče, da mi je blo hudo jo gledat... Najbolj pa pomaga, če ob GH daješ otroku tudi tekočino. Moja je bila ravno zato zaprta, ker nič ni hotla pit.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.7.2010 21:31:45   
niwci
Verjetno bo tudi to, ja. Naša tudi strašno malo popije oz sploh noče kaj preveč. Sam zizala bi. Tudi GH ne gre preveč dobro.
Ampak vse govorite o sirupu. Jaz pa imam tak bel prah, za zmešat v čaj. Sirup bi ji bilo verjetno lažje dajat, čerav to kar rada popije. Sem ji danes dala spet, pa da vidimo kaj bo, zdaj ko je dobila že 3 dni zapored.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.7.2010 21:53:31   
MAŠKA
Lactecon je tudi naši pomagal. Sicer pa če vidiš, da ji gosta hrana povzroča zaprtje, saj se še ja tako ne mudi z gosto hrano. Tudi moji starejši hčeri je GH povzročala zaprtje, zato sem pri drugi začela z uvajanjem le malo pred 6. mesecim in še to zelo počasi.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.7.2010 9:05:09   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Najbolj pa pomaga, če ob GH daješ otroku tudi tekočino. Moja je bila ravno zato zaprta, ker nič ni hotla pit.

Da to ne drži,je dokaz moj prvi otrok,ki je spil ogromne količine pijače,pa je bil kronično zaprt skoraj dve leti.Parkrat smo bili na tem,da ga odpeljemo na klistiranje.Na srečo se je s sirupom stvar uredila,je pa to bil,vsaj pri nas dolgotrajen procesuser posted image .

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2010 16:40:47   
lilip
Moji punčki sem pol leta dajala lactecon (dobi se v lekarni brez recepta). Težave so se začele okoli 8 mesecov. Sicer je kakala (skoraj) vsak dan, ampak zelo trdo. Napenjala, jokala, drla se je večkrat na dan po pol ure skupaj. Pa ni prišlo ven, pa spet čez nekaj časa... Ko je blato le prišlo ven, je bilo zelo trdo, večkrat je bilo zraven tudi nekaj sveže krvi, ker se ji je ranilo črevo. Lasctecon sirup sem ji dajala zjutraj (5ml) in zvečer (2,5ml). Pediater je rekel, naj tako delamo vsaj tri mesece, da se črevo lepo zaceli, da punčka "pozabi" da jo je kdaj bolelo, ko je šla kakat, da ne bi zaradi strahu začela zadrževat blato. Če ji vmes kak dan nisem dala sirupa, je bilo takoj poslabšanje. Po treh mesecih sem ji začela manjšat dozo, potem pa sem ji dajala samo zvečer, zadnji mesec samo vsak drugi dan. Je pa odkar sva jo začela dajat na kahlico veliko boljše, ker ko je kakala v pleničko je stegnila nogice, ritko skupaj in je bilo vse samo še težje.

Ne razumem, zakaj ji ne bi dajala nekaj, kar pomaga?! Kaj naj bi poslabšalo, če pa pomaga? Nehaj matrat otročka in mu rajši pomagaj. To ni odvajalo, da bi se telo nanj navadilo, ampak samo sredstvo za mehčanje blata - pomaga pri zadrževanju vode v črevesju.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2010 21:37:47   
niwci
Hvala tudi za tvoje mnenje. Saj moj namen je ni martrat, samo prašala sem kakšne so vaše izkušnje s tem. Itak pa ji zdaj dajem slatkor vsak dan že od prvega posta dalje. Še zmiri kaka trdo, vendar se ne tako napenja in kaka vsak dan. Hvala za nasvete.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2010 22:52:10   
lilip
Saj vem... Ni bilo mišljeno slabo. Sem prej pozabla napisat, da smo tudi pri prehrani zelo pazili, jedla je suhe slive, postan donat brez mehurčkov, pa ni nič pomagalo. Smo pa zdaj že nekaj mesecev brez sirupa in se je samo od sebe uredilo. Upam, da bo tudi pri vas to hitro mimo.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.9.2010 19:50:37   
niwci
Od kar smo bili pri P in je reku, da po mleku nima kaj kakat ter naj ji dam čimveč sadja, se je stanje zelo izboljšalo. Od tistega dne kakamo redno, malo manjše količine, brez praškov. Začela pa sem ji dajati sadje 2x na dan in je očitno res zelo pomagalo.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?