lilip -> RE: zaprtost pri 5m (31.7.2010 16:40:47)
|
Moji punčki sem pol leta dajala lactecon (dobi se v lekarni brez recepta). Težave so se začele okoli 8 mesecov. Sicer je kakala (skoraj) vsak dan, ampak zelo trdo. Napenjala, jokala, drla se je večkrat na dan po pol ure skupaj. Pa ni prišlo ven, pa spet čez nekaj časa... Ko je blato le prišlo ven, je bilo zelo trdo, večkrat je bilo zraven tudi nekaj sveže krvi, ker se ji je ranilo črevo. Lasctecon sirup sem ji dajala zjutraj (5ml) in zvečer (2,5ml). Pediater je rekel, naj tako delamo vsaj tri mesece, da se črevo lepo zaceli, da punčka "pozabi" da jo je kdaj bolelo, ko je šla kakat, da ne bi zaradi strahu začela zadrževat blato. Če ji vmes kak dan nisem dala sirupa, je bilo takoj poslabšanje. Po treh mesecih sem ji začela manjšat dozo, potem pa sem ji dajala samo zvečer, zadnji mesec samo vsak drugi dan. Je pa odkar sva jo začela dajat na kahlico veliko boljše, ker ko je kakala v pleničko je stegnila nogice, ritko skupaj in je bilo vse samo še težje. Ne razumem, zakaj ji ne bi dajala nekaj, kar pomaga?! Kaj naj bi poslabšalo, če pa pomaga? Nehaj matrat otročka in mu rajši pomagaj. To ni odvajalo, da bi se telo nanj navadilo, ampak samo sredstvo za mehčanje blata - pomaga pri zadrževanju vode v črevesju.
|
|
|
|