|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaposlitev,porodniška pri 19ih
2.12.2008 6:41:04   
kattix
Zdravo, nekatere že veste kdo sem.Pisala sem pod temo zanositev kjer
sem vas spraševala o temu kaj menite za otroka pri 19ih letih.
No tej odločitvi sem vse bliže,zato me zanima par stvari.
Zaposlena sem cca. 3 mesece za nedoločen čas. Prej nisem bila nikjer še zaposlena ampak sem delala samo preko
študenta. Sedaj me zanima naslednje: - če zanosim v prvi polovici naslednjega leta (upamuser posted image ), do česa sem upravičena?
koliko dobim plačano porodniško, a mi ta sploh pripada glede na to da imam samo 3 mesece delovne dobe?
Ali lahko upravičim še kaj drugega?
Ali mislite da me lahko delodajalec odpusti glede na to da bi zanosila tako kmalu po začetku dela?
Zanima me kaj bi bilo z mojim delom,pravicami v mojem primeru?
Se katera spozna na ta primer?

Hvala,lp,Kattix
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaposlitev,porodniška pri 19ih
2.12.2008 8:59:10   
zmajaz
Na porodniško greš itak komaj 1 mesec pred PDP in ne takoj ko zanosiš, tako da preden boš zanosila in šla na porodniško, boš imela itak že kako leto delovne dobe - pa tudi če jo bo manj, boš upravičena do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila (recimo jaz sem imela samo 7 mesecev delovne dobe, ko sem šla na porodniško). Porodniško nadomestilo za izračuna kot popvrečje plače v zadnjih 12 mesecih - če si zaposlena manj kot 12 mesecev, pa se za mesece brez zaposlitve vzame za izračun 55% minimalne plače.

Ker si zaposlena za nedoločen čas si tudi zavarovana pred odpustom - delodajalec te zaradi zanositve ne sme odpustiti.

(odgovor članu kattix)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 9:31:24   
zmajaz
Aja - še to - bistvena ni dolžina delovne dobe, ampak da si zaposlena na dan nastopa porodniškega dopusta - pa tudi če samo 1 mesec. Je pa res, da z vsakim mesecem, ki ti manjka do enega leta delovne dobe, je porodniško nadomestilo nižje, saj ti tistih borih 55 % minimalne plače, ki se vzame za te mesece, kar precej potegne porvprečje dol.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 13:02:05   
bati

user posted image user posted image user posted image najprej zanosi....pa veliko sreče pri temuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kattix)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 13:48:16   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kattix
če zanosim v prvi polovici naslednjega leta (upamuser posted image ), do česa sem upravičena?

Do plačanega enega leta porodniške si upravičena ne glede na to, kdaj zanosiš, glede na to, da si zaposlena za nedoločen čas.
koliko dobim plačano porodniško

Povprečje zadnjih 12-ih plač, če jih pa pred nastopom porodniškega dopusta še ne bo toliko, pa za vsako manjkajočo 55% minimalne plače (ta je cca. 420€ netto).
a mi ta sploh pripada glede na to da imam samo 3 mesece delovne dobe?

Ja, ti. Pa preden boš šla na porodniško, boš zaposlena že dlje časa (3 mesece si sedaj).
Ali lahko upravičim še kaj drugega?

Otroški dodatek (katerega višina je odvisna od tvoje plače in plače otrokovega očeta oz. tvojega partnerja, razen, če nimata tako astronomskih dohodkov oz. premoženja, da bi presegla najvišji cenzus za najmanjši dodatek) ter paket (ali njegova protivrednost v €) za otroka.
Ali mislite da me lahko delodajalec odpusti glede na to da bi zanosila tako kmalu po začetku dela?

Zakonito ne, glede na to, da si zaposlena za nedoločen čas. Nezakonito pa lahko, ampak bi potem lahko iztožila dobro odškodnino, če bi lahko dokazala, da te je odpustil nezakonito. Sicer si pa napisala, da si službo dobila preko zvez tvojega partnerja, torej bi on (tvoj partner) najbrž lahko urgiral tudi v takšnem primeru, kajne?
Zanima me kaj bi bilo z mojim delom,pravicami v mojem primeru?

Sindikat in sodišče. In dobri živci za čakanje. In če dokažeš, dobiš odškodnino, pa še nazaj te morajo zaposliti in ti za nazaj (za tisti čas, ko si bila nezakonito odpuščena) plačati vse prispevke in izplačati vse plače in ostalo, kar ti pripada po pogodbi o zaposlitvi.
Se katera spozna na ta primer?

Ne. user posted image

(odgovor članu kattix)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 15:58:15   
zmajaz
Poleg enkratne pomoči ob rojstvu otroka, ki jo uveljavljaš na CSD v obliki paketa ali denarja (okoli 260 EUR - in lahko že pred rojstvom otorka), tudi nekatere OBČINE dodajo eno "darilo" ob rojstvu otroka - ne pa vse. Naša da 200 EUR. Vlogo pa lahko oddaš šele po rojstvu, ker moraš priložiti rojstni list.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?