|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamenjava črk - logoped
16.2.2009 11:23:58   
livia
Kakšna napaka je to, če otrok reče recimo Takarina namesto Katarina. Pa črko R zamenja za  J. Zdaj bomo imeli sistematski pri 3 letih, pa bi rada to omenila, saj me je na to napako opozorila neka vzgojiteljica. A k logopedu otrok hodi v vrtcu, ali popoldan? Kolikor sem uspela videti, vas velika večina dobi logopeda šele pri 5 letu. Je to res? Komu naj rečem za logopeda, v vrtcu ali pediatru?
V žlahti imamo legistimijo, pa še neki, čeprav ne eno ne drugo ne vem kaj je. Morem še povprašat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamenjava črk - logoped
16.2.2009 11:25:30   
Volga
Po moje to, da rečle takarina namesto katarina niti ni tak problem, večina otrok ima kakšne take "lušne", bolj težavno bi rekla da je to, da reče J namesto R. Ko bi bil vsaj L, bi bilo lažje. Naš je zaradi J namesto R in šumnikov obiskoval logopeda. Enkrat na mesec, vaje doma, pa je bilo hitro popravljeno.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2009 11:41:14   
ribica.
jaz sem tud za našo že pri treh letih ugotovila da bi zarad R-ja morale hodit, samo oni ti itak rečejo da ima še čas. Sedaj imam 5 in pol let, pa sva ravno pred pratkim imele logopeda prvič, ker se ni odpravilo samo. Samo so mi pa pri logopedu rekli, da prezgodaj mogoče niit ni tako smiselno pošiljat otrok tja, ker velikokrat kar dolgo traja preden zaštekajo kaj bi od njih radi, oz so vaje težje izvedljive. Baje so pri 5 ih letih ravno prav zreli, da se težave hitro odpravijo.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2009 12:36:45   
blazka
Jaz pri svojih 30 letih še vedno kdaj zamenjam črke v smislu hišja ptičica, ipd. Pa ne zanalašč. Pa nisem imela v šoli nikoli problemov, ali pri branju, govorjenju. Le včasih ko hočem kaj na hitro povedati me malo prehiti user posted image .

Ne se sekirat, otrok je star šele 3 leta.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2009 12:47:29   
Lunca1
Menjavanje črk je sicer znak legastenije, samo verjetno ne v vašem primeru.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2009 12:47:38   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Kakšna napaka je to, če otrok reče recimo Takarina namesto Katarina. To po mojem ni napaka. Govorni aparat še ni razvit popolno in otrok obrne besedo. To se dogaja vsem otrokom. Pa črko R zamenja za  J.  Toje težava, ki smo jo mi začeli odpravljati po 4.letu. Zdaj bomo imeli sistematski pri 3 letih, pa bi rada to omenila, saj me je na to napako opozorila neka vzgojiteljica. A k logopedu otrok hodi v vrtcu, ali popoldan? Logopedske obravnave imava mi2 dopoldan, ker so popoldanski termini, razumljivo namenjeni šolarjem. K logopedu ga vozim jaz. Kolikor sem uspela videti, vas velika večina dobi logopeda šele pri 5 letu. Je to res? Komu naj rečem za logopeda, v vrtcu ali pediatru? Mi2 sva dobila napotnico po moji prošnji pri pediatrinji. Opozorila sem jo na težave in nama je napisala delovni nalog. V najinem primeru je bilo bolje, da sva šla pred 5.letom. Čisto odvisno pa je od posameznega otroka. Pri 3-ej letih še naš mali ni bil zrel za obravnavo. Vaje delava tudi doma, govorne in pisne tako da sama presodi koliko je otrok zrel za 45min logopedske obravnave. Sedi pri miru? Posluša? Ponavlja?
V žlahti imamo legistimijo, pa še neki, čeprav ne eno ne drugo ne vem kaj je. Morem še povprašat. Za nekatere govorne motnje vem, da se lahko dedujejo, npr. jecljanje. Najbolje bo, da omeniš pri obisku sistematskega in se potem odločite naprej. Jaz sem z obravnavami zelo zadovoljna in viden je tudi napredek pri tamalem.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2009 12:50:52   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Volga
Naš je zaradi J namesto R in šumnikov obiskoval logopeda. Enkrat na mesec, vaje doma, pa je bilo hitro popravljeno.

Pri nas je enako. Pa sesljal je v govoru. No, rešili smo vse razen Ruser posted image .

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2009 13:57:23   
rose
Mi smo imeli tudi pred kratkim sistematskega pri 3 letih, tudi logopeda. Naša govori J za L in R. Rekli so nam, da naj vadimo doma, da se v večini primerov samo porihta, drgač pa nekje med 4,5 in 5 leti naj gremo k logopedu.
Je pa naša še nedolgo nazaj tudi menjala določene črke v besedah. Zdaj pa mislim, da to počne samo še pri kakih novih besedah.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2009 16:20:28   
Gina
Pri treh letih tole kar omenjaš sigurno ni nekja ekstra groznega ali posebnega. Če pa bi se to nadaljevalo in ne nehalo, pa lahko obiščeš logopeda. Legasteniji rečejo po novem disleksija in je zagotovo ne ugotavljajo vsaj do otrokovega 6., raje 7. leta ali celo kasneje. Dokler otrok ne piše in ni razvojno še na primerni stopnji, to težko ugotoviš, ker to ni samo zamenjevanje črk in glasov, ampak bolj kompleksna motnja. Poleg tega disleksijo komot zamenjaš za kaj drugega v nižji starosti in obratno, ker so določene značilnosti "legastenije" identične normalnemu razvoju v zgodnejši fazi govornega razvoja otrok. Zaenkrat po moje še ni nobene panike. Počakaj, pa boš videla kaj bo. Čisto možno je, da ni prav nič narobe.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2009 16:27:49   
bskrle
Pri nas je v treh letih,  3-6 leta, omenjena napaka skoraj izzvenela. 
K logopedinji nismo bili usmerjeni, otrok ima do šole čas, da to zna.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

ime za punčko
mala mama

Kaja (15%)

Klara (21%)

Lara (38%)

Tija (26%)

Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!