|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj tako?
29.7.2007 14:16:40   
Anonimen
Tema Kaj storiti? mi je dala misliti, zato bi vas rada vprašala nekaj.
Kadar se na forumu objavi kakšen post o mučenju živali,zavlada zgražanje, obsojanje, celo kletvice.Razvname se vroča razprava, ki je včasih že na meji okusa, ko pa se napiše, da so otroci zlorabljeni, ogroženi, da trpijo s starši alkoholiki, takrat je pa vse tiho.Zakaj?
Zakaj nam je tako malo mar, kaj se dogaja z nebogljenimi otroci, ali je res pomembno samo to, da se ne vmešavamo? Ali je res grdo, da takšne primere prijavimo, saj s tem pomagamo otrokom? Lahko napišete pod anonimno kakšno mnenje, čeprav vem, da jih ne bo veliko, saj si raje zatiskamo oči, kot pa nekaj storimo.
Kaj mislite o tem? So res bolj pomembnejše živali, kot otroci, čeprav imam grozno rada živali,vendar mi vse skupaj ne da miru.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj tako?
29.7.2007 14:29:24   
Anonimen
Tema Kaj storiti? mi je dala misliti

Hvala bogu, da ti je dala misliti. In je prav, da se o tem pogovarjamo in kakšno o tem rečemo. In ti povem svoje mnenje: imam rada vsa živa bitja na tem Božjem svetu. Na živce mi gredo pa take osebe, ki se hočejo vtikat v take zadeve, ki niso njihova stvar. Poznam primer, ko je eden prijavil mamico, kako dela z otrokom. Oseba dela na policiji. In kaj se je zgodilo? Otroka so punci odvzeli, oseba, ki je storila prijavo, pa je trpela na račun drugih, še največ pa staršem male pupe.
Toliko o tem, zakaj je bila moja reakcija taka na sosednji temi.
Človeku je treba pomagat, ne pa ga osrat in pahnit še v večjo krizo, ko t jo ima. Pomoč obstaja tudi na drugačen način. Pogovor, druženje....
In ljudje, ki se tako grdo pogovarjajo v vasi o določenih ljudeh, povzročijo določeni družini še večji križ. Si zdaj razumela poanto?
Upam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2007 14:40:38   
Anonimen
To pomeni Nati, da bi ti lahko gledala in nič ukrepala, če bi videla zlorabljene in zanemarjene otroke?
Samo to me še zanima, vse ostalo mi je še preveč jasno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2007 14:44:14   
Anonimen
Zdej te pa res ne razumem! Kaj ti živiš s temi ljudmi, da točno veš, kaj se dogaja pri njih doma? Če je tvoj odgovor da, res ne vem, kaj bi sploh rada.user posted image
Torej jim pomagaj.
Jaz osebno ne živim v bližini nobenega takega. Poznam par primerov, pa otroke bežno. In kot sem že napisala, pomagam kot lahko. Nimam milijonov, da bi otroke vzela k sebi živet. In socialna tud nima rešitve. Torej, kaj bomo zdaj naredili?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2007 14:51:21   
Anonimen
Če vidiš sama na lastne oči, prijaviš, če pa samo slišiš od drugih, da to govorijo, pa ne!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2007 14:53:19   
Anonimen
Če vidiš sama na lastne oči, prijaviš, če pa samo slišiš od drugih, da to govorijo, pa ne!

Kk te lubm user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2007 14:56:40   
Anonimen
Sama vidim na lastne oči, ker govoricam nisem nikoli verjela. Zato sem vprašala, kaj storiti. Zaradi govoric sigurno ne bi ukrepala.Samo vaše mnenje sem želela, ne pa obsodbe, da me nič ne briga.Vsak dan to gledam in ne morem kar v njihovo hišo, saj zato imamo ustanove, ki ne morejo ukrepati, če nič ne vedo.
Hvala za mnenja in kritike.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2007 14:57:16   
Anonimen
Ju velkam.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
29.7.2007 16:00:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2007 16:08:01   
Anonimen
Videla, prijavila....na koncu pa jst mela probleme oni se mi pa v fris režijo.
Razočarana nad našim sistemom 100%, ampak če še kdaj kaj takega doživim bom reagirala enako kot prvič.
Znorim ko slišim za zlorabljene otroke in za živali. Je pa res da v moji okolici večkrat vidim boge živali kot otroke.
Ljudem, ki pa sprašujejo ali naj prijavijo ali ne pa ne odgovarjam več. Ker ne vem kaj je tukaj se sploh za spraševatuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2007 16:38:26   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ko pa se napiše, da so otroci zlorabljeni, ogroženi, da trpijo s starši alkoholiki, takrat je pa vse tiho.Zakaj?

ker en forum ne bo nič rešil.

kaj naj jaz naredim, če napišem odgovor na forum. s tem se seveda ne strinjam, ampak odgovora pa ne poznam. laže je debatirati o smetanovi juhi, kot pa o trpinčenju otrok. pa z nobenim 'pametnim' nasvetom ne morem pomagati, ne njim ne tebi.

jaz napišem odgovor na forum, samo če mislim, da bo moj odgovor kaj pomagal, komurkoli.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.7.2007 18:05:58   
Anonimen
Se strinjam s tistim, kar je želela povedat Nati. Glede na vprašanje anonimne je največji problem v tem, da vsako društvo proti mučenju živali prej zgane, kot pa policija, CSD in sodišče skupaj, kadar gre za otrokove pravice. V tem je večja poanta kot v ljudeh.  Vsak normalen človek, ki vidi trpinčenega otroka, bi storil vse v njegovo dobrobit, ampak zaradi samega sistema in zakonodaje kot jo imamo v RS, to ni možno po tako hitrem in enostavnem postopku kot je npr. možno odvzeti psa. Ker otrok ni pes, mačka ali druga žival...Mogoče bi tak odziv in odgovor, kot ga je zapisala Nati na prejšnji temi, lažje razumela če bi bila sama kdaj udeležena v "postopku" proti trpinčenju otrok.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.7.2007 21:19:41   
Anonimen
Kot sem že napisala na eni drugi temi.
Kaj narediti,če csd in policija ne ukrepa?Na koga se potem sploh obrnit?
Tako,da v takih stvareh ne moreš kaj dosti pomagat.
Ali naj npr..grem k tisti družini domov in kaj rečem?
In kaj bi mi rekli?Nagnali pa zase se naj brigam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2007 22:37:56   
Anonimen

Sama vidim na lastne oči, ker govoricam nisem nikoli verjela. Zato sem vprašala, kaj storiti. Zaradi govoric sigurno ne bi ukrepala.Samo vaše mnenje sem želela, ne pa obsodbe, da me nič ne briga.Vsak dan to gledam in ne morem kar v njihovo hišo, saj zato imamo ustanove, ki ne morejo ukrepati, če nič ne vedo.
Hvala za mnenja in kritike.user posted image

Takoj prijavi na center za socialno delo.
Lahko pa opozoriš zdravnika, če veš katerega obiskujejo in bo on posredoval naprej. Pokliči policijo, naredi nekaj, če vidiš, da lahko pomagaš, kaj sploh čakaš? Kakšna oseba pa si, da ne preprečiš zlo?
Ne mi zamerit, ampak ne razumen zakaj čakaš?

Kaj ste nore vse skup, ko takele pišete? Ne se vtikavat, pa ne vem še kaj.
Otroko privoščite mučenje?
Jaz bi ga z lastnimi rokami zadavlja!
Duše pokvarjene.

Znorim, ko tole slišim, ker imam v žahti tudi primer in sreča je temu konec.
Celo žiljenje imajo zlorabljeni, mučeni ljudje posledice, pa potem še potomci.

Takoj prjavit, mogoče si bodo po potem malo zamislili nad svojim početjem!

Ne odlašaj, sej boš ostala anonimna, če izraziš željo ob prijavi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.7.2007 22:42:34   
Anonimen

Kaj ste nore vse skup, ko takele pišete? Ne se vtikavat, pa ne vem še kaj.
Otroko privoščite mučenje?
Jaz bi ga z lastnimi rokami zadavlja!
Duše pokvarjene.

Pa, hajde, ker svetujemo, naj se ne vtikava (kar je najbolje) to pomeni, da otrokom privoščimo mučenje?? Pa, glej, tudi me smo mame, in vemo, kako pa kaj.. Najlažje je pametovati za svojim nickom.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.7.2007 22:43:42   
Anonimen
Ne odlašaj, sej boš ostala anonimna, če izraziš željo ob prijavi.

A ti to verjameš,da ostaneš anonimna?Sama ti lahk povem,da ni res.Sem sama prijavila nima veze koga in zakaj ampak se je kasneje vse razvedelo.Celo policija je povedala ven,kdo je dal prijavo.
tako,da nikoli več nebi tega naredila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.7.2007 22:52:31   
Anonimen
Karin mi je pravla konkreten primer, pa verjemi, da ni tako kot pišeš tazadnja anonimna. Ne išči nafte tam kjer je ni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.7.2007 16:24:20   
trojči
Evo mene, sem se zamislila nad vsem tem. Poznam en primer preko otrok, ko je oče pijanec matretiral družino. Ziher sem samo, da sem včasih zvedela, da je bil pijan in "tečen", če je pa koga že prej udaril, pa niti več ne vem, da bi jaz to vedela. Mislim da ne. Čudno, ne? Verjetno sem tako alergična na nasilje, imam tako močne samoobrambne mehanizme, da se niti tega ne spomnim, če sem že prej vedela za nasilje ali ne. No, pred kakim letom je ta oče fizično obračunaval z materjo, sin (18) jo je branil, stepla sta se in nato je sin prespal pri babici. Kaj so imeli, ne vem. Nato se je šel oče zdravit. Kako, je kaj pomagalo, spet ne vem. Čeprav mlajšega otroka skoraj vsak dan vidim. Enostavno ne sprašujem. Bi morala? Ne vem. Meni je to tako grozno, da raje o tem niti ne sprašujem.

OK, to sem jaz. Drugi, "normalni", bi po mojem mnenju morali prijaviti, če kaj vejo, če se imajo moč spopadati z nasilnimi alkoholiki. Morda bom pa jaz tudi ob prvi priložnosti poskusila zvedeti, kaj se v tisti družini dogaja. Upam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.7.2007 16:39:43   
trojči
Prvi korak sem naredila. Baje ni več tolikokrat pijan.user posted image  In mlajši otrok po tistem več nič ne govori o kakem nasilju. Situacijo bom spremljala, ni bilo tako težko vprašat.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.7.2007 17:40:53   
Anonimen
Da še sama pristavim svoj lonček.
Izhajam iz družine očeta-alkoholika. Kaj nam je delal in kako smo živeli ne bi govorila.user posted image  Kar pa se tiče anonimnih prijav, bi rekla, da mene bi zmotilo, da bi nekdo drug prijavil našo družino. Ker bi to zame pomenilo, da me opravljajo. Sosedje se hvala bogu niso vtikali v nas. Bolj me je pozitivno presenetila soseda, ko smo nekoč dobili rubežnika na vrata, da je fotr nekaj dolžen banki. Takrat nas je rešila, ker je povedala, da ga ni na tem naslovu že 10 let.
Policija pa itak nikoli ni nič naredila. Vedno je bil odgovor, da dokler se nič ne naredi, ne morejo ukrepat.user posted image
Hvala bogu, smo ga sami spravili ven. Še vedno pa ne bom mirna, dokler bo živ.user posted image

(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?