trojči -> RE: zakaj tako? (30.7.2007 16:24:20)
|
Evo mene, sem se zamislila nad vsem tem. Poznam en primer preko otrok, ko je oče pijanec matretiral družino. Ziher sem samo, da sem včasih zvedela, da je bil pijan in "tečen", če je pa koga že prej udaril, pa niti več ne vem, da bi jaz to vedela. Mislim da ne. Čudno, ne? Verjetno sem tako alergična na nasilje, imam tako močne samoobrambne mehanizme, da se niti tega ne spomnim, če sem že prej vedela za nasilje ali ne. No, pred kakim letom je ta oče fizično obračunaval z materjo, sin (18) jo je branil, stepla sta se in nato je sin prespal pri babici. Kaj so imeli, ne vem. Nato se je šel oče zdravit. Kako, je kaj pomagalo, spet ne vem. Čeprav mlajšega otroka skoraj vsak dan vidim. Enostavno ne sprašujem. Bi morala? Ne vem. Meni je to tako grozno, da raje o tem niti ne sprašujem. OK, to sem jaz. Drugi, "normalni", bi po mojem mnenju morali prijaviti, če kaj vejo, če se imajo moč spopadati z nasilnimi alkoholiki. Morda bom pa jaz tudi ob prvi priložnosti poskusila zvedeti, kaj se v tisti družini dogaja. Upam.
|
|
|
|