Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
zakaj na enkrat tako obnašanje 12.10.2010 13:48:20
|
|
|
|
Prvosonce
|
Naj opišem problem: Mali bo star dve leti, od septembra hodi v vrtec, sem samohranilka, živim pri svojih starših, mali gre vsake 14 dni k očiju. Zanima me ali ima katera podobno izkušnjo: mali se je začel kar na enkrat do mene obnašat odklonilno, ali kako naj rečem. Drgač je bil ful navezan name, skoz sva se "razumela", me je objemal, lupčkal, me je bil vesel, vse sva počela skupal. Sedaj pa kar na enkrat - od prejšnjega tedna, pa čist druga pesem - me potiska stran, noče it z mano spat, ampak kaže na babico, ne smem mu dat jaz za jest, ne smem ga it jaz kopat itd. Naj povem, da sem začela hodit tudi v službo, ampak ne vem, če to občuti, ker delam po 6 ur, in ga iz vrtca vzamem približno isto kot prej ko sem bla doma. Ali je mogoče problem ker je moja mama vedno zraven? Sedaj sva z mali pri mojih starših cca. 6 mesecev in mama mi res veliko pomaga in sem ful hvaležna ... Tudi v vrtec ko ga peljem prej mi je dal lupčka, pomahal, zdej pa kr gre ... ne vem včasih mi deluje kot ds je jezen name ... ne vem ... in sem včas prav mal žalostna, ker sva se prej tolk dobro razimela - no saj vem, da pride obdobje, zato vas pa sprašujem. kakšna ideja ali podobna izkušnja?
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 12.10.2010 21:29:11
|
|
|
|
janapan
|
ma probaj se čim manj sekirat, verjetno je sam faza v razvoju. moja hči ima tam od leta in pol naprej stalno neke faze tudi to je mela da je hotla,da jo eno obdobje obvezno daje očka spat, pred tem pa sem jo morala stalno dajati jaz. ...Če pa bi se to dogajalo več časa pa se mal pomeni s tvojim bivšim, če nista glih v dobrih odnosih mu je lahko tudi kaj takega rekel, da ga je zmedlo....
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 12.10.2010 21:32:41
|
|
|
|
marjetica8
|
Pomoje je šok k si šla v službo. Moj je bil sicer dosti manjši, ko sem jst šla nazaj delat(10 mesecev). Od začetka je skoz za mano hodu kamorkoli sem šla. Pol sem pa enkrat morala delat en dan popoldne in drug dan zjutraj. Tako me ni videl v bistvu 24 ur in se je, ko sem pršla domov do mene obnašal odklonilno. Je trajalo kak dan, dva, da prebolel, jst sem se pa odločla da bom čim manjkrat delala tko da me po ful cajta ne vidi. Pomoje, tvoj je že večji in bolj razume stvari. Do zdej si bla nonstop z njim in zdej te pa kr naenrat po 6 ur ni. Mali znajo to izrazit kot jezo...
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 12.10.2010 21:54:24
|
|
|
|
biga
|
To je vsekakor faza, pri nas je podobno, pa je star dobra tri leta. Ko pride iz vrtca, najprej leti k mami, ki živi spodaj, mene včasih še pogleda ne. Včasih pa takoj ko vstopi skozi vrata namesto dober dan reče "mami, bejš" ali "ne maram te". Jaz pa njemu nazaj "jaz pa tebe zelo, zelo maram". In zadnje čase tole pali, ker potem mu je hudo in me pride stisnit. Pa reče, da me ima rad. Pri nas je dosti odvisno od dneva, kake volje je. Tako da ne vzemi resno, sploh pa ne tako majhnega otročka.
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 13.10.2010 10:05:22
|
|
|
|
Naja31
|
imam dva sina, pa take faze nismo doživeli. Kakšen pa imaš odnos z bivšim? A je možno, da ga je kaj on šuntal proti tebi? Služba ne more na to vplivati, če si sama napisala, da je otrok isti čas v vrtcu, kot prej ko nisi bila v službi.
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 13.10.2010 10:20:03
|
|
|
|
Prvosonce
|
punce hvala odgovore. Ne z bivšim sva v dobrih odnosih in mislim, da mu ni on nič takega rekel. V bistvu se slišiva vsak dan, mu povem kaj se dogaja z otrokom, ga dam tud na telefon, da "mal počvekata" ko je pri njemu se pa sploh slišiva tud 2x, 3x na dan in mi pove kaj kaj počneta. Ampak nč v smislu kontrole, sam tko da imamo stike ... Ne vem mislim, da je res faza, ker je mali tak, da zelo tko odreagira - npr. tudi pred pol leta, ko sva šla narazen z bivšim in je začel mali tko hodit k njemu na vsake 14 dni, je v nedeljo ko je prišel nazaj se par uric tko obnašal do mene. Sedaj ko se je navadil pa to lepo teče - je zelo vesel ko pride oči in tudi zelo vesel ko pride nazaj k meni. Upam, da se bo tudi to uredilo, mi pa ni vseeno - pa saj veste kakšen je občutek :) Lp
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 23.10.2010 21:10:27
|
|
|
|
inč
|
oj, pri meni pa je bilo takole...kot praviš ti, je moja pikica zelo navezana name, skos okoli mene, božanje ujčkanje in vse to...potem pa sem začela hodit v službo in me je mala kak teden odklanjala...sem prav vedla da je zaradi službe...in mislim da ti naši mali znalčki veliko več čutijo in vejo kot mi...zato se prav nič ne obremenjuj čeprav je težko ampak boš videla da bo drugače papa
|
|
|
|
RE: zakaj na enkrat tako obnašanje 23.10.2010 21:30:03
|
|
|
|
slovenka
|
Po moje je samo obdobje, ne sekiraj se. Naša je bila sicer takšna, ko smo dobili dojenčka (tudi je bila stara 2 leti), ampak zdaj je to mimo, pa ima tudi včasih fore - zdaj sva si sicer dobri, a večkrat moža podi stran od sebe, pa jo to mine, pa bi spet vse ati moral, mami pa nič itd. TAke majo...
|
| Stran: [1] |
vrtecLelly28 RRPri kateri starosti ste otroka prvič dali v vrtec?pri 11 m (
59%)
pri 2 letih (
9%)
pri 3 letih ali več (
14%)
ni obiskoval vrtca (
18%)
Število vseh glasov: 22Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!