|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zadnji vlak?
29.11.2009 11:37:05   
Anonimen
Ob zadnji temi, sem se še jaz odločila, da odprem tole, saj verjetno v današnjih časih nisem edina , ki je v dilemi...
No, da začnem...stara bom 36 in sem mamica 11 in  8 let starih otrok...Od nekdaj sem si želela imeti tri otroke, vendar....nestalna služba, partnerjevo terensko delo, moj študij...itd...skratka sto in en izgovor, čas pa neusmiljeno teče. Pred kratkim (8 mesecev nazaj) sem si dala zaradi menstrualnih težav vstaviti mireno...vse o.k., vendar ...Še vedno ni v meni umrla želja po tretjem otroku, zdnje čase,  je celo čezdalje bolj prisotna. Verjetno je to še bolj intenzivno, ker že lezem v štirideseta.. Zavedam se, da sta otroka že kar velika in bi bila razlika v letih precejšnja , kar pa po moje tudi ni nujno narobe (otroka me zadnje čase neverjetno sprašujeta in spodbujata v tej smeri, čeprav sama o tem z njima še nisem nič  govorila) .Ne vem,no,...zavedam se, da je to v prvi vrsti partnerjeva in moja odločitev, vendar bi želela še kakšno izkušnjo ali mnenje od tistih, ki so  ali so bile v podobni situaciji...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zadnji vlak?
29.11.2009 12:01:38   
Anonimen
mislim, da tretji otrok pri 36 letih ni nic nenavadnega.
poznam primere, ko je razlika v letih tudi 15 let med otrokoma. tako,da ce imate zeljo, le v akcijo.
tale tretji bo itak za samo veselje, crkljanje in igranje!user posted image

jaz imam razliko 8 let. 6 let, 3 mesece. in funkcionira super!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2009 12:57:30   
AKP
Sama sem se odločila za tretjega otroka v 38 letu, skoraj že v 39. Prva dva sta že najstnika in je ogromna razlika med njima. Pa me to sploh ni motilo. Ta naša tretja punca je pravi sonček ob kateri uživamo vsi. Tastarejša dva sta čisto zaljubljena v njo, v materinstvu uživam čisto drugače kot pri prvih dveh in sem zelo, zelo srečna. Hvalabogu, da sem se tako odločila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2009 21:00:20   
Pi-kica 1
Sama imam razlike med otrokoma... reci in piši 18 let. Pa je tako čisto ok za nas... kaj pa je za vas, pa boš morala sama ugotoviti.

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2009 10:50:01   
aleunam
Tudi jaz mislim, da ni prepozno. Midve s sestro imava 19 let razlike, ona in brat pa kar 22. To je že velika razlika in problem tukaj jaz vidim le v tem, da jo hkrat vzgajamo vsi in nihče. Problem se pojavi, če en reče ne, drugi pa pocarta in seveda reče da. Potem pa nastopi razvajenost.

Drugače pa je bila velika prednost najina starost, ker sva lahko pazila na njo, ko je mama še delala popoldne. Pa tudi drugače sva ji pomagala, ko se je le dalo. Zdaj je sestra stara že šest let in je zelo pridna. Upam, da bo kmalu lahko ona popazila na moje otroke user posted image .

Jaz ti torej svetujem, da če si želita še enega, naj te noben izgovor ali opazka ne odvrnejo od naraščaja. Sploh pa se mi tvoja leta ne zdijo "kritična", torej, kar veselo user posted image  in čakat na user posted image .

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2009 10:58:02   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Tudi jaz mislim, da ni prepozno. Midve s sestro imava 19 let razlike, ona in brat pa kar 22. To je že velika razlika in problem tukaj jaz vidim le v tem, da jo hkrat vzgajamo vsi in nihče. Problem se pojavi, če en reče ne, drugi pa pocarta in seveda reče da. Potem pa nastopi razvajenost.

Drugače pa je bila velika prednost najina starost, ker sva lahko pazila na njo, ko je mama še delala popoldne. Pa tudi drugače sva ji pomagala, ko se je le dalo. Zdaj je sestra stara že šest let in je zelo pridna. Upam, da bo kmalu lahko ona popazila na moje otroke user posted image .

prvi odstavek je edini problem pri nas (12 let razlike), ker ima tamala 3 starše in hkrati nobenega. poleg tega je po eni strani družine daaaaaaleč najmlajša in jo tam crkljajo vsi nenormalno...
drugi odstavek je tudi res, samo morš pazit da večjih otrok ne obremeniš preveč z dojenčkom, kar se je meni dostkrat zgodilo, ko nisem mela 'pravoglasanja' al bom pazila tamalo al ne... je blo kr samo po sebi umevno...
sicer pa sem mnenja da tvoja razlika (torej če gremo gor 12 in 9 let) nikakor ni prevelika, tvoja leta pa so še manj kritična in se boste pomoje super meli user posted image user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2009 14:33:11   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

drugi odstavek je tudi res, samo morš pazit da večjih otrok ne obremeniš preveč z dojenčkom, kar se je meni dostkrat zgodilo, ko nisem mela 'pravoglasanja' al bom pazila tamalo al ne... je blo kr samo po sebi umevno...

Ja, to je res, je treba paziti. user posted image  Jih lahko hitro preveč obremeniš. Sploh pri najstnikih je fajn, da najdeš eno zlato sredino. Vemo kak znajo biti in kakšni smo bili mi pri trinajstih. user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2009 9:51:16   
Nitka
Jaz pa mislim, da še zdavnaj ni zadnji vlak. Zadnji vlak je za tiste nad 40 let.
Sem v podobnem položaju. Stara 35 let in z enim 8 letnim otrokom iz prvega zakona. Zdaj sem ponovno poročena in seveda je to za mojega novega moža nekaj čisto novega, želenega. Zato tudi delava na user posted image , in če Bog da, ne bo samo eden (jaz si želim še 2).
Razlika v letih bo med prvim in drugim 9 - 10 let, a tu je prej vprašanje kako mamice to vse prenašamo. Sigurno je nekaj posebnega biti že izkušena v tem, biti malo modrejša, a leta so tu in to je treba tudi malo upoštevati. Vsekakor pa je še čas za tvojega tretjega pri 36ih user posted image

< Sporočilo je popravil Nitka -- 2.12.2009 9:52:13 >

Smeh je pol zdravja, veliko se smejmo z našimi otroci!
Trenerka fitnesa za pridobitev lepega zdravega telesa.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2009 19:31:08   
Anonimen
Hvala za toliko zanimivih mnenj in odgovorov...user posted image Saj v bistvu tudi sama nekako  vem, da pri meni ni tisti zadnji zadnji vlak, vendar ...No sedaj ko sem vas brala, sem kar presenečena , koliko vas je bilo in vas je v podobni situaciji. Sicer pa se moram  samo malo bolj ozret naokrog, pa se že vidi...Kar nekako ni videti toliko rosno mladih mamic kot pred leti... Veliko več je nosečih žensk tam po tridesetem, vsaj v mojem okolišu...Verjetno prav zato mene še bolj mečeuser posted image .

(odgovor članu Nitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?