|
RE: za tiste ki so že rodile,vprašanje? 30.11.2006 8:46:24
|
|
|
|
tadruga
|
meni bi bilo hudo, če bi me rezali. pa ne zaradi fizične bolečine. veliko raje bi videla, da me mali raztrga. babici sva z možem vsaj desetkrat povedala, da tega resnično nočeva. potem se je zelo potrudila, mi z rokami čuvala presredek, povedala, kdaj pritiskat in kdaj ne in res ni bilo treba rezat - raztrgala se pa tudi nisem . tako da sploh ni nujno, da že prvič režejo. mali je imel obseg glave 33 cm, kar ni tako veliko, pa tudi jaz nisem ravno najmanjša ženska. vsekakor pa: treniranje mišic tam spodaj pomaga. tko da...če prvič niso, tudi zdajle tadrugič, 13 mesecev po prvem porodu, ne bodo. otroček raste tako nekako kot zadnjič, izvajam keglove vaje in pripravljam govor za v porodno. tudi tista babica se mi je zdela po porodu prav vesela in ponosna, da se je vse izteklo tako, kot smo si vsi želeli. svetujem ti, da se z babico pogovoriš, če ti je to tako pomembno, kot je meni, ji pokažeš, da ti ni vseeno, morda celo vljudno zahtevaš, da ne zareže, razen če se bo podiral svet. magari greš v porodnišnico kak mesec prej, da vidiš, kako je in se vse zmeniš. nekatere tam so zelo prijazne in se mi zdi, da se potrudijo, da porod ni grozljiva izkušnja, da se ženska rada vrne. morda se lahko s katero celo dogovoriš, da ti bo ravno ona pomagala pri porodu. vsekakor po svetu veliko žensk tudi v prvo rodi brez rezanja in raztrganin, pa so fizično čisto take kot me. jaz že ne bi rekla, da prerez presredka "ni nič takega", da sodi zraven skoraj vsakega prevega poroda.
|
|
|