|
RE: za NMJ,tatam in emamir 24.9.2006 12:21:31
|
|
|
|
emaa
|
MV ti izmeri z vaginalnim UZ. Kot prvi UZ v nosečnosti, nič takega. Ponavadi ga prvič merijo po dopolnjenem 24. tednu nosečnosti. Če je kratek, ponavadi še malo bolj pogledajo, da vidijo ali je tudi zmehčan (moj to ni). Počivanje, ja pomeni pretežno ležanje, lahko tudi sedenje, kaka lažja dela mogoče (kaj skuhat), ampak to pri nas odpade. Moj mi ne dovoli, rajši naredi vse sam, pa moram reč, da se nič ne sekiram za pospravljanje ali likanje (mi je dokaj težko, ker mi je začelo takoj dol pritiskat, zdaj vem zakaj), pa zajtrk si lahko prištimam, mogoče mi bo dovolil samo štedilnik prižgat za kosilo, pa bo sam vse pripravil, samo da bom čimdalj v enem kosu. Punci čimveč počivat, če vama začne dol pritiskat, trebuh otrdevat, pomeni, da je preveč in je potrebno to aktivnost razporedit na daljši čas z več počivanja ali pa ukinit. Kratki sprehodi tudi niso prepovedani, samo odvisno koliko imaš volje, pa je jaz nimam, že tako pol cvikam za vsako stvar. Moja dva se razvijata enakomerno, A ima cca 815g (v torek) in je v medenični vstavi, B ima cca 853g in eži prečno, z glavo dol. B ima še dovolj prostora za manevre, koliko ga ima A pa ne vem. Tako, da sta znotraj okvorov za svojo gestacijo in lepo živahna, razlika pa je tudi normalna. Preglede bom imela do konca samo še v poronišnici LJ, nič več pri svoji G. Moram pa takoj pridet nazaj, če mi začne dol pritiskat, me začne kaka bolečina zbadat v trebuhu, me začnejo dajat popadki (tudi lažni) ali če se mi izcedek kaj spremeni (verjetno ker lahko začne odtekati plodovnica). Zdaj pa nazaj na kavč v kak udoben položaj.
|
|
|