|
RE: za NMJ,tatam in emamir 25.11.2006 17:54:23
|
|
|
|
Jesica
|
Živjo punce! Mi smo 18t. Moja G. mi je dala napotnico in sedaj me je prevzel Cerar za čas do poroda. UZ mi dela na 14 dni. Rekel je, da ne ve ali sta eno/dvo jajčna. Najprej je Pušenjak postavil diagnozo monohoriata in monoamniata. Če sta monoamniata sta 100% enojajčna. Sedaj, ko je pa Cerar videl pregrado in sta biamniata pa ni nujno da sta enojajčna. Tud dvojajčni imajo lahko skupno posteljico. Meni je res vseeno, sam da bo vse ok. Sam enkrat je tko, drugič drgač. Najprej me pošljejo že skor na splav...no ja, pa ne bom več o tem. Verjamem, da je Pušenjak stručko za dvojčke, sam lahko bi mi pa sam predlagal, da naj me še en drug pogleda, ne pa da reče, da je tok rizična nosečnost, da je bolje, da jo prekinem. Ampak to je samo moje mnenje. Kakorkoli se mi bo izteklo, vem, da sem se prav odločila. Tako, da sem po začetni paniki sedaj čist pomirjena in pozitivna in sem se odločila da bo vse ok. PDP je šele 10.5. Cerar je rekel, da bo srečen, če pridem do 28t. Valjda želim dalj. Spola še ne vidi. NMJ: v katerem tednu so ugotovili zastoj rasti pri tvojem enem dvojčku? Mene je najbolj strah tega, saj imata skupno posteljico. Pa še ena malenkost pri meni: Do 11t so me gledali 4 različni dohtarji, pa samo Cerar je videl pregrado. Tako, da se lahko tud on moti. Samo, zdaj je kar je. Jaz mu zaupam, valjda ne bi kar nekaj govoril, če ne bi videl. Pa sedaj itak furam dalje in sta oba enako velika po njegovih meritvah. Do sedaj. Bianka,Tatam, Ema, Dodi, vse ostale, ki ste tu gori: Kdaj iti v materinsko (saj lahko kar dost prej rodim)? Kdaj se začeti pripravljati z opremo, oblekicami. Praktični nasveti pridejo zelo prav, sploh zame, ker je to prva nosečnost in sem čist zelena (razen kar preberem in slišim). Nočem pa še prekmalu, saj veste, da ni pol kaj narobe in se slučajno ne konča nosečnost z dobrim izidom. Ampak na to sploh ne bomo mislile:-)
|
|
|