Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 10:13:46
|
|
|
|
Najaa
|
Imam eno podlogo bolj debelo in če tisto zmoči, imam ene bolj tanke podloge iz mullerja na rezervi.
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 10:20:02
|
|
|
|
aleži
|
Jaz imam tole podlogo za previjanje iz Mullerja nad jogijem ter rjuho čez. Če se polula ponoči ali bruha jo vržem v smeti. Najbolj komot in priročno mi je. Tole je samo slikica za v pomoč na kaj mislim
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 11:18:04
|
|
|
|
Hope2
|
Tale enkratna podloga iz mullerja se nam ni obnesla niti v mali posteljici, ker se je gubala. V veliki postelji pa sploh ne, saj se muva gor in dol, levo in desn, ni šans da bi spal na tako malem koščku postelje. Jaz sme kupila v leclerku podloge (podobne racmanovim), imaš vse vrste dimenzij in so precej cenejše kot pri racmanu
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 11:35:30
|
|
|
|
Star_a
|
Imela sem več nepremočljiv podlog. Pa saj lahko že rabljene kupiš za malo evrčkov
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 11:43:58
|
|
|
|
hubi
|
Če se ti polula večkrat na noč, potem še otrok ni zrel, da je brez plenic.
< Sporočilo je popravil hubi -- 18.9.2011 11:45:13 >
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 12:45:26
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Imamo 2 nepremočljivi rjuhi (http://www.dormeo.net/zascitne_prevleke/nepremocljiva_zascitna_prevleka_protect.html). Pridejo prav tudi, če ima otrok kakšno virozo z bruhanjem. Sicer pa se strinjam s hubi. Tole ideja z nepremočljivo podlogo iz Mullerja (ali katerokoli drugo) je pri nas neuporabna, ker se oba fanta ponoči ves čas obračata in je nemogoče vedeti, kje bo med lulanjem pristala rit .
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 13:07:25
|
|
|
|
ajataja
|
IZVIRNO SPOROČILO: hubi Če se ti polula večkrat na noč, potem še otrok ni zrel, da je brez plenic. Točno na to sem takoj pomislila tudi jaz,zakaj je otrok ponoči brez pleničke če se polula še večkrat na noč.
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 13:10:09
|
|
|
|
dskubin
|
barvaste nepremočljive rjuhe iz Hoferja :) Sam morš naletet, da jih majo. Ja, sem pa imela za vsakega po 2, tko da bi teoretično eden od njiju imel 3 "nesreče" na noč. Je pa res, da je bilo nesreč bolj malo in so ble rjuhe bolj na udaru pri kakšni virozi z bruhanjem, pa tudi tega ni blo tolk dosti. Sem pa imela te rjuhe kar skoz gor, no, zdej jih ima tamal.
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 14:39:51
|
|
|
|
abc123
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja IZVIRNO SPOROČILO: hubi Če se ti polula večkrat na noč, potem še otrok ni zrel, da je brez plenic. Točno na to sem takoj pomislila tudi jaz,zakaj je otrok ponoči brez pleničke če se polula še večkrat na noč. Verjetno ne bo že kar prvo noč, ko bom vzela pleničko suh, saj mora občutek pridobit in verjetno bodo dobri in slabi dnevi, pa še kaj drugega. Jogi bi pa vseeno rada zaščitila, če obstaja možnost.
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 15:08:12
|
|
|
|
TDTP
|
mi uporabljamo kar nepremočljive podloge za enkratno uporabo. so zelene barve in ravno zadnjič sem jih kupila in dala za 5 kom 1,7 evra!
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 15:18:42
|
|
|
|
abc123
|
TDTP kako pa jih namestite, da ne lezejo - to so verjetno tiste manjše- naša je na pstelji 90X200 in kar potuje z ritjo sem ter tja ponoči. A jih daste pod rjuho? Potem verjetno lahko naredim več plasti - podloga,rjuha,podloga,rjuha in ko se prvič polula samo vzamem prvo plast dol in če se slučajno še drugič, je postelja še vedno zaščitena. Super ideja. Hvala.
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 17:08:19
|
|
|
|
Najaa
|
Naša je tudi živahna ponoči. Se premetava ful, pa podloga vseeno ostane na svojem mestu.
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 19:05:30
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc123 IZVIRNO SPOROČILO: ajataja IZVIRNO SPOROČILO: hubi Če se ti polula večkrat na noč, potem še otrok ni zrel, da je brez plenic. Točno na to sem takoj pomislila tudi jaz,zakaj je otrok ponoči brez pleničke če se polula še večkrat na noč. Verjetno ne bo že kar prvo noč, ko bom vzela pleničko suh, saj mora občutek pridobit in verjetno bodo dobri in slabi dnevi, pa še kaj drugega. Jogi bi pa vseeno rada zaščitila, če obstaja možnost. Zakaj pa bi morala plenico vzeti, če še lula večkrat na noč? Razumem za podnevi, ko ga lahko večkrat spomniš... ampak ponoči pa nimaš ti nadzora in ga ne boš imela dokler otrok sam ne začne "tiščat" celo noč - podzavestno. Naša je čez dan brez planic od drugega leta (kdaj ji je seveda pobegnilo). Ponoči pa je brez planice od tretjega leta, ko je bila kak teden zaporedoma kar naenkrat suha... Takrat sem jo zvečer začela dajati obvezno lulat in potem spat brez planice in tako lahko zdrži, čeprav zvečer veliko pije. Tudi, če jo slučajno mudi, se zbudi in pove, da bi šla lulat. Do sedaj ji je ušlo le enkrat (v pol leta) in jaz menim, da to zato, ker sama podzavestno (v spanju) zna zadržati. Moje mnenje je, da nad nočnim lulanjem pa res ne moremo imeti veliko vpliva...dokler otrok ni sam pripravljen. Seveda se mora to zgoditi v nekem normalnem času (starosti), sicer bi jaz otroka peljala v pediatru, lahko, da ne more zadrževati, če je starejši od 5 let. Pa srečno z odvajanje!
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 20:16:16
|
|
|
|
abc123
|
V bistvu se zaenkrat samo informiram kako in kaj. Je pa res, da je suha že od 1,5 leta - torej že dobro leto in se točno zaveda kako tale stvar z lulanjem poteka. Pleničko uporabljamo za spanje in je običajno vedno mokra - pri popoldanskem spanju včasih ni. Imam občutek da v pleničko pač lula zato ker se zaveda da jo ima in to izkoristi. Glede na izkušnje in kako dobro jo poznam, bom verjetno poskusila nekaj dni brez planičke in verjetno bo zelo hitro jasno ali je že zrela ali ne.
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 18.9.2011 20:33:21
|
|
|
|
marsovcek
|
Mi imamo pa nepremočljive jogi rjuhe iz Eleclerca, njihovo znamko. So bile najcenejše in se dobro obnesejo. Niso najkvalitetnejše,premočijo pa vseeno ne, kar je najbolj važno.
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 19.9.2011 10:09:44
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc123 V bistvu se zaenkrat samo informiram kako in kaj. Je pa res, da je suha že od 1,5 leta - torej že dobro leto in se točno zaveda kako tale stvar z lulanjem poteka. Pleničko uporabljamo za spanje in je običajno vedno mokra - pri popoldanskem spanju včasih ni. Imam občutek da v pleničko pač lula zato ker se zaveda da jo ima in to izkoristi. Glede na izkušnje in kako dobro jo poznam, bom verjetno poskusila nekaj dni brez planičke in verjetno bo zelo hitro jasno ali je že zrela ali ne. Probaj, te zna presenetit. Naša ko se je začela odvajat, tam pri dobrih dveh letih, je sama rekla, da noče plenice za ponoči in smo probali. Od takrat je minilo 4 mesece in moram rečt, da je bila v vsem tem času polulana ene 3x mogoče. Pa še to se je zbudila in rekla, da je ušlo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.9.2011 10:21:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 20.9.2011 9:14:45
|
|
|
|
dayya
|
Pozdravček vsem, sem nova tukaj gor Ker pa smo tudi v fazi odvajanja od nočnega lulanja lahko povem svojo izkušnjo. Po nekaj posvetih sem zasledila ne glede, da vsi govorijo da po 16 uri čim manj piti, so mi svetovali da kozarec mleka zvečer zamenjam za čaj. Mislim da se je to zelo obrestovala saj smo pred tem vsako noč dvakrat lulali, sedaj samo enkrat in še to ujamemo . (aja zvečer predno grem jaz spat cca. okrog polnoči ga odnesem lulat) Kar pa se tiče podlog sem kupila v Sanlaborju dve podloge, ki jih imajo za starejše, obrnila eno okrog tako da je zgoraj platneni del ne tisti mehki in čez to dala manjšo rjuho, ki sem jo zatlačlia na obe strani tako da je platno vstalo na enem mestu ne glede na otrokovo premikanje. Če se je zgodila nesreča smo zamenjali samo rjuho, ki sem jih za ta namen kar nekaj pripravila, da sem jih lahko nemoteno menjala in da to ni vzelo veliko časa. Pričeli smo pred tremi tedni, sedaj smo že drugi teden brez nočnih nesreč
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 20.9.2011 9:20:15
|
|
|
|
Star_a
|
dayya otroku ni treba dajati manj pit. če otrok nadzoruje svoj mehur se bo zbudil,ne glede na to koliko popije.meni se smilijo otroci,ki jim starši po 17 uri ne dajo skoraj nič za pit.Jaz si tega ne morem predstavljat. Nošenje otroka med spanjem ko spi je meni brezvezno.otrok se mora sam zbudit,če se ne potem otrok ni dovolj "zrel" oz. ne more nadzirati mehurja in tudi ne moremo govoriti da je otrok suh
< Sporočilo je popravil Star_a -- 20.9.2011 9:23:32 >
|
|
|
|
RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem 20.9.2011 9:38:44
|
|
|
|
dayya
|
star_a - nisem rekla da mu jaz dam manj piti, samo da so mi tako svetovali, moj že čez dan bolj malo pije in mu zaradi tega to ne branim - res sva zamenjala mleko za čaj, kar pa ni rečeno da bova pri tem vstrajala v nedogled - moj je sar dobrih 4 leta, in je čas da gre ponoči iz plenic ven - Smo leto dni prej probali noč prebiti brez plenic, uspelo nam je ene petkrat, nato je fant hudo zbolel in ga nisva več silila s tem, dobil je plenico nazaj, strah me je bilo ponovno poskusit - ker pa se tega dobro zaveda in je bil že zelo navajen da je v plenici, mu skušam s tem da prebije noč suh vzbuditi njegovo samozavest zato ga na noč enkrat nesem lulat in tudi to ne bo v nedogljed smo pač v fazi opdvajanja ..... rajš vidim da je zjutraj vesel da je suh ko bi ga le vidla kako ponosno to pove, ............ prve tri dni mu je pač ušlo še okrog 4 ponoči in je bil zelo žalosten ker mu ni uspelo, sedaj je stvar veliko drugačna in se tudi zjutraj zbudi pol ure prej in takoj reče lulat in to zelo ponosno
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.