kajajaka -> RE: zaščita postelje pred nočnim lulanjem (18.9.2011 19:05:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc123 IZVIRNO SPOROČILO: ajataja IZVIRNO SPOROČILO: hubi Če se ti polula večkrat na noč, potem še otrok ni zrel, da je brez plenic. Točno na to sem takoj pomislila tudi jaz,zakaj je otrok ponoči brez pleničke če se polula še večkrat na noč. Verjetno ne bo že kar prvo noč, ko bom vzela pleničko suh, saj mora občutek pridobit in verjetno bodo dobri in slabi dnevi, pa še kaj drugega. Jogi bi pa vseeno rada zaščitila, če obstaja možnost. Zakaj pa bi morala plenico vzeti, če še lula večkrat na noč? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Razumem za podnevi, ko ga lahko večkrat spomniš... ampak ponoči pa nimaš ti nadzora in ga ne boš imela dokler otrok sam ne začne "tiščat" celo noč - podzavestno. Naša je čez dan brez planic od drugega leta (kdaj ji je seveda pobegnilo). Ponoči pa je brez planice od tretjega leta, ko je bila kak teden zaporedoma kar naenkrat suha... Takrat sem jo zvečer začela dajati obvezno lulat in potem spat brez planice in tako lahko zdrži, čeprav zvečer veliko pije. Tudi, če jo slučajno mudi, se zbudi in pove, da bi šla lulat. Do sedaj ji je ušlo le enkrat (v pol leta) in jaz menim, da to zato, ker sama podzavestno (v spanju) zna zadržati. Moje mnenje je, da nad nočnim lulanjem pa res ne moremo imeti veliko vpliva...dokler otrok ni sam pripravljen. Seveda se mora to zgoditi v nekem normalnem času (starosti), sicer bi jaz otroka peljala v pediatru, lahko, da ne more zadrževati, če je starejši od 5 let. Pa srečno z odvajanje!
|
|
|
|