Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v vrtcu? 21.8.2007 10:35:43
|
|
|
|
tinkatonka
|
Imam eno vprašanje za vzgojiteljice... Kako kaznujete otroke v vrtcu, ko počnejo neumnosti in kljub večkratnim opozorilom ne prenehajo. Na primer se lovijo po razredu in jim 3× rečeš da nehajo in se še vedno lovijo. Kako kaznujete 1,5-2,5 let stare otroke? Me je sin včeraj presenetil (1,5 let), ko sem ga kregala in bila pošteno huda ker je razmetaval in metal igrače, je stekel na stol za kuhinjsko mizo se usedel gor, dal roke na mizo in povesil glavo in sedel sam tam kar cca 10 min. Predvidevam, da ga v vrtcu tako kaznujejo, ko je poreden in ko ne uboga. Pa da ne bo pomote - se čisto strinjam, da ga kaznujejo, če ne uboga in kljub večkratnim opozorilom ne preneha z neumnosti, tudi kazen s sedenjem pri miru za mizo se mi zdi sprejemljiva, samo firbčna sem kakšnih kazni se še poslužujete, ko niso pridni??? A vas to v šoli za vzgojiteljice učijo kako primerno kaznovati otroka, tudi starosti primerno???
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 21.8.2007 10:36:49 >
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 10:49:09
|
|
|
|
daddy
|
Tepejo jih zagotovo nikjer ... Oprosti, sam mislim da samo dodatno strašiš starše, ki še nimajo otrok v vrtcu in imajo že itak ogromen rešpekt pred tem, da je treba otroka navadit na vrtec. No tudi mene zanima, če bo kaka vzgojiteljica rekla kakšno na tole, sicer pa prvič slišim za kakšne "kazni" v vrtcu. Vsaj pri naših pobih jih ni bilo ( domnevam, da bi to povedali ). Težko verjamem, da je bila opisana reakcija iz vrtca, prej spontan odgovor, ker si bila "huda" .
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 10:52:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Kako kaznujete otroke v vrtcu, ko počnejo neumnosti in kljub večkratnim opozorilom ne prenehajo. Na primer se lovijo po razredu in jim 3× rečeš da nehajo in se še vedno lovijo. Kako kaznujete 1,5-2,5 let stare otroke A jih kaznujejo?
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 10:53:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, pri nas jih tudi dajo sedet na stolčke, pa včasih mora kakšen, ki ne sposluša npr. zgodbice, poleg vzgojiteljice sedet. Da da mir, da ga ima pod kontrolo, ker drugače vse druge animira in začnejo isto delat - se pačit in to. Pa vem, da je en fantek (star sicer 5 let) moral za kazen, ker je v fantovskem WC-ju luči ugašal, moral na ženski WC hodit, torej k punčkam. Ta pa je bila malo kruta. Ampak mu res vzgojiteljica ni znala priti do živega, je priznala, da ga ne obvlada.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 10:58:02
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Ja, pri nas jih tudi dajo sedet na stolčke, pa včasih mora kakšen, ki ne sposluša npr. zgodbice, poleg vzgojiteljice sedet. Da da mir, da ga ima pod kontrolo, ker drugače vse druge animira in začnejo isto delat - se pačit in to. Temu bi težko rekli "kazen", se mi zdi. Tista o ženskem WC - ju se mi zdi pa malce bosa, oprosti .... navsezadnje bi tudi tam najbrž lahko ugašal luči No čakajmo na vzgojiteljice ( če se bo javila katera ).
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 11:00:32
|
|
|
|
pety78
|
O, verjetno jih kaznujejo, vendar to niso take hude kazni, kot si mi predstavljamo. Saj je težko obvladati skupino otrok, če imamo že doma z enim včasih probleme. Zadnjič je ena vzgojiteljica napisala, da če kdo reče kako grdo besedo, dobi za kazen list papirja in mora to besedo tudi narisati. Luštna kazen.
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 11:39:19
|
|
|
|
Lianna
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Kako kaznujete otroke v vrtcu, ko počnejo neumnosti in kljub večkratnim opozorilom ne prenehajo. Na primer se lovijo po razredu in jim 3× rečeš da nehajo in se še vedno lovijo. Kako kaznujete 1,5-2,5 let stare otroke A jih kaznujejo? Logično da jih kaznujejo. Kako pa naj imajo drugače red. Tukaj ni treba umiriti oz. zaposliti samo enega otroka ampak več otrok. In če ni reda sploh ne morejo slediti dnevnim dejavnostim. Tako, da se čisto strinjam da se kakšnega otroka pošlje na stol in tam malo sam sedi.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 11:39:55
|
|
|
|
Lianna
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Imam eno vprašanje za vzgojiteljice... Kako kaznujete otroke v vrtcu, ko počnejo neumnosti in kljub večkratnim opozorilom ne prenehajo. Na primer se lovijo po razredu in jim 3× rečeš da nehajo in se še vedno lovijo. Kako kaznujete 1,5-2,5 let stare otroke? Me je sin včeraj presenetil (1,5 let), ko sem ga kregala in bila pošteno huda ker je razmetaval in metal igrače, je stekel na stol za kuhinjsko mizo se usedel gor, dal roke na mizo in povesil glavo in sedel sam tam kar cca 10 min. Predvidevam, da ga v vrtcu tako kaznujejo, ko je poreden in ko ne uboga. Pa da ne bo pomote - se čisto strinjam, da ga kaznujejo, če ne uboga in kljub večkratnim opozorilom ne preneha z neumnosti, tudi kazen s sedenjem pri miru za mizo se mi zdi sprejemljiva, samo firbčna sem kakšnih kazni se še poslužujete, ko niso pridni??? A vas to v šoli za vzgojiteljice učijo kako primerno kaznovati otroka, tudi starosti primerno??? Bom vprašala prijateljico, ki je vzojiteljica pa ti sporočim. Lp
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 12:20:53
|
|
|
|
srki
|
Zakaj pa jih ne bi kaznovali? Kot je že ena napisala, verjetno jih že morajo nekako, da imajo nek red. Saj jih tudi doma kaznujemo. In v tem, da mora sedet za mizo na stolu, ne vidim nič slabega, medtem ko se npr. drugi igrajo. Kazen mora biti vzgojna, ali kako se že reče.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 12:24:16
|
|
|
|
Pajaca
|
Ma to bom pa jaz prav vprašala vzgojiteljico na sestanku, ker me zanima kako je pri nas. Tista kazen z ženskim wcjem pa pri nas ne bi užgala. Imamo dva wcja, en je za malčke imajo en mali wc, pa mal večji prostor, da jih lahko na kahle namontirajo. Drugi je pa za večji dve skupini. Tko da pri nas bi ga lahko kvečjem na kahlco poslal k malčkom.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 12:37:41
|
|
|
|
Pobalami
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Ja, pri nas jih tudi dajo sedet na stolčke, pa včasih mora kakšen, ki ne sposluša npr. zgodbice, poleg vzgojiteljice sedet. Da da mir, da ga ima pod kontrolo, ker drugače vse druge animira in začnejo isto delat - se pačit in to. Temu bi težko rekli "kazen", se mi zdi. To mogoče zate ni kazen, za otroka, ki bi se igral pa je. Če otrok ve kaj je naredil narobe in da malo premisli je to čisto ok "kazen".
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 12:58:13
|
|
|
|
tinkatonka
|
Zakaj pa jih ne bi kaznovali? Kot je že ena napisala, verjetno jih že morajo nekako, da imajo nek red. Saj jih tudi doma kaznujemo. In v tem, da mora sedet za mizo na stolu, ne vidim nič slabega, medtem ko se npr. drugi igrajo. Kazen mora biti vzgojna, ali kako se že reče. Se čisto strinjam s tem. Sej sem napisala, da se mi zdi kazen, da na miru sedi sprejemljiva, samo zanima me kakšnih kazni se za "neposlušne" otroke še poslužujejo vzgojiteljice. To da mora moj otrok na miru sedet je pomojem najhujša kazen za njega, ker je res zelo živahen in ne zna biti nič na miru. Kot si napisala kazen mora biti vzgojna.
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 13:02:39
|
|
|
|
tinkatonka
|
Oprosti, sam mislim da samo dodatno strašiš starše, ki še nimajo otrok v vrtcu in imajo že itak ogromen rešpekt pred tem, da je treba otroka navadit na vrtec. Moj namen ni strašit starše. Men se zdi vrtec enkratna stvar in glede nato, da so otroci tam cca 8,5ur na dan jih vzgojiteljice tudi vzgajajo. In se mi zdi pomembno, da so za svoje nepravilno vedenje tudi primerno kaznovani oz. da se jim razloži zakaj neko vedenje ni sprejemljivo. In če mu rečeš 3× ali večkrat da nekaj ni prav on pa to še vedno počne, mora biti starosti primerno seveda tudi kaznovan. Ali s tem, da jim vzameš igračo, odstraniš iz kraja "zločina", ali pa da sedi na miru za mizo,.... Tudi doma se vsi starši poslužujemo "kazni", ki otroka spravijo na "pravo pot", da počne stvari, ki so sprejemljive.
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 13:05:07
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Oprosti, sam mislim da samo dodatno strašiš starše, ki še nimajo otrok v vrtcu in imajo že itak ogromen rešpekt pred tem, da je treba otroka navadit na vrtec. Moj namen ni strašit starše. Ne namen, posledica.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 13:12:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Oprosti, sam mislim da samo dodatno strašiš starše, ki še nimajo otrok v vrtcu in imajo že itak ogromen rešpekt pred tem, da je treba otroka navadit na vrtec. Moj namen ni strašit starše. Ne namen, posledica. Namen ali posledica, saj ni važno, taka je realnost. Nekako je treba otrokom dopovedat, da se je treba v vrtcu prilagoditi. To ni čisto nič slabega, ampak zelo dobro za otroka.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 21.8.2007 14:38:39
|
|
|
|
ugi
|
IZVIRNO SPOROCˇILO: Splisˇni IZVIRNO SPOROCˇILO: daddy IZVIRNO SPOROCˇILO: tinkatonka Oprosti, sam mislim da samo dodatno strasˇisˇ starsˇe, ki sˇe nimajo otrok v vrtcu in imajo zˇe itak ogromen resˇpekt pred tem, da je treba otroka navadit na vrtec. Moj namen ni strasˇit starsˇe. Ne namen, posledica. Namen ali posledica, saj ni vazˇno, taka je realnost. Nekako je treba otrokom dopovedat, da se je treba v vrtcu prilagoditi. To ni cˇisto nicˇ slabega, ampak zelo dobro za otroka. Meni se pa to tudi ne zdi nobeno strasenje. Zakaj pa ne bi mogel stars vedeti kako je v vrtcu, ce otrok ne uboga? Nas gre tudi letos prvic v vrtec, pa me to zanima. Jaz tudi dam mojga v stol da malo razmisli, zakaj se kaksne stvari pac ne pocne, ce se tako zmenimo, pa ne uboga. Pa se mi zdi da je to kar v redu "kazen". Kam bi pa prisli, ce bi vsak delel kar bi hotel - en red pa mora bit.
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 24.8.2007 13:40:57
|
|
|
|
Vešča
|
Pomoje je najpogostejša kazen res "posedanje". Malo sem delala v vrtcu in ponavadi mora otrok, ko ga res kaj lomi (ali 2, če se stepeta), sedet in "razmišljati o svojem obnašanju". Drugače pa kaznovanja v vrtcu res ni prav veliko. Ponavadi se skuša otroku, ki ga določena dejavnost ne zanima (recimo poslušanje pravljice, risanje), omogočiti kako drugo dejavnost, ki mu bo všeč. Temu se strokovno reče "upoštevanje individualnosti otroka".
|
|
|
|
RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v v... 24.8.2007 16:32:22
|
|
|
|
Rubin.
|
Pomoje je najpogostejša kazen res "posedanje". Malo sem delala v vrtcu in ponavadi mora otrok, ko ga res kaj lomi (ali 2, če se stepeta), sedet in "razmišljati o svojem obnašanju". Me pa res zanima koliko 1,5 star otrok razmišlja o svojem obnašanju. Ponavadi se skuša otroku, ki ga določena dejavnost ne zanima (recimo poslušanje pravljice, risanje), omogočiti kako drugo dejavnost, ki mu bo všeč. Temu se strokovno reče "upoštevanje individualnosti otroka". S tem se popolnoma strinjam, ampak zahteva malce več "dela", kot pa ga poslat za mizo sedet.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
varnost igračsindarinKako poskrbite, da je otrokova igrača varna?nič, zaupam prodajalcu (
15%)
nič, zaupam proizvajalcu (
8%)
preberem deklaracijo (
48%)
vprašam prodajalca za več informacij (
15%)
pozanimam se pri prijateljih (
14%)
Število vseh glasov: 265Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!