Lianna -> RE: vzgojiteljice - kako kaznujete otroke v vrtcu? (21.8.2007 11:39:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Imam eno vprašanje za vzgojiteljice... Kako kaznujete otroke v vrtcu, ko počnejo neumnosti in kljub večkratnim opozorilom ne prenehajo. Na primer se lovijo po razredu in jim 3× rečeš da nehajo in se še vedno lovijo. Kako kaznujete 1,5-2,5 let stare otroke? Me je sin včeraj presenetil (1,5 let), ko sem ga kregala in bila pošteno huda ker je razmetaval in metal igrače, je stekel na stol za kuhinjsko mizo se usedel gor, dal roke na mizo in povesil glavo in sedel sam tam kar cca 10 min. Predvidevam, da ga v vrtcu tako kaznujejo, ko je poreden in ko ne uboga. Pa da ne bo pomote - se čisto strinjam, da ga kaznujejo, če ne uboga in kljub večkratnim opozorilom ne preneha z neumnosti, tudi kazen s sedenjem pri miru za mizo se mi zdi sprejemljiva, samo firbčna sem kakšnih kazni se še poslužujete, ko niso pridni??? A vas to v šoli za vzgojiteljice učijo kako primerno kaznovati otroka, tudi starosti primerno??? Bom vprašala prijateljico, ki je vzojiteljica pa ti sporočim. Lp
|
|
|
|