|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja v vrtcu
9.4.2008 10:49:13   
TIA22
Jaz vem da smo starši glavni pri vzgoji in ne vzgojiteljice v vrtcu, ampak me pa moti npr:
ko grem po sina v vrtec, da otroci niti ne pozdravijo, niti odzdravijo. Če jim zaželim DOBER TEK, nobenega hvala. Ko rečem adijo, noben otrok nič. Zdaj pa nevem ali sem samo jaz tak občutljiva? Mislim, da osnovnih pravil lepega obnašanja bi jih pa lahko naučili-no zazo smo starši da jih-ampak spodbujali pa bi jih lahko a ne? Ali kompliciram preveč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzgoja v vrtcu
9.4.2008 10:51:15   
Naja30
Otroci se zgledujejo po odraslih, v vrtcu po vzgojiteljih. In če one ne rečejo hvala za tisti dober tek in sicer na tak način, da otroci slišijo, potem ne bo nič.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2008 10:55:44   
Tiamo
Pri nas vedno vsi pozdravijo, poslavljamo se itak kot da bi šli za kak let kam (so ful luštni). Dober tek govorijo vedno, še vprašajo: A meni pa noben ne bo rekel dober tek? Čeprav smo rekli: hvala enako, samo pri 2,5 letih še ne razumejo, da je hvala letelo na vse. (aja to vem, ker imamo mame kdaj možnost preživeti dan v vrtcu, kot pomočnica vzgojiteljice)

V vrtcu je res veliko odvisno od vzgojiteljic...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2008 10:56:29   
Spark
Moja punči redkokdaj reče adijo. Sploh noče. Pa ji vedno rečem, ampak ne.
Saj bo že.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.4.2008 12:16:36   
TIA22
No, saj tu vzgojiteljice reče, samo otroci ne ponovijo za njo! Mi je malo čudno to!

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.4.2008 12:21:17   
KatjaD
Ma ne vem... Mogoče si malo prezahtevna.
Pri nas je tako, da ko pridem po našega mulčka je notri še 12 drugih otrok, vsak se z nečem igra, zamoti,..., nekateri še spijo, nekateri se ravno previjajo,... Ko odhajava moj lepo pozdravi, prav tako mu reče vzgojiteljica adijo, ampak ostali otroci so pa toliko skoncentrirani na igro, da ravno ne dojamejo, da se nekaj godi - če pa kateri vidi, da odhajava, pa normanlo pomaha in reče adijo.

Tako, da ne vem, če je tukaj ravno kakšna "krivda" na vzgojiteljicah, ampak je to bolj stvar tega kaj v tistem momentu počnejo otroci.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2008 13:10:22   
Lenny
Odrasli jim moramo biti za vzor. To drži kot pribito. Pri najinem ta-velikem so zdaj v skupini otroci od 4. let do "šole". Večina jih lepo pozdravlja, slišim prosim in hvala, pa dober tek ali izvoli. Tudi ko se srečujemo izven vrtca, se otroci med seboj lepo pozdravijo, brez da bi jih starši na to opominjali. Nekateri pa ne. In zanimivo - tudi njihovi starši ne odzdravijo, ko stopim v garderobo in pozdravim. In smo spet pri mojem prvem stavku.
Po moje se vzgojiteljice trudijo, ampak glavni model za vedenje je otroku v tej starosti še vedno družina.

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2008 13:39:25   
lex
Poglej, če pride kakšen starš med kosilom in reče dober tek ga večina sliši in večina otrok res reče hvala. Drugače pa je ko otroci gredo domov ali o pridejo v vrtec. A si predstavljaš, da zjutraj vzgojiteljica vsakokrat ko pogleda kaka mama not otroke zmoti pri igri in reče: "Franček je prišel v vrtec, pozdravite vsi mamico." ali "Marička gre domov,.." Ko pa se srečamo kje na sprehodu in "nimajo drugega dela" ali ko kdo pride na obisk v vrtec (logoped, zobozdravnik,........) takrat je pa to drugače. In še nekaj, večina otrok med igro sploh sliši ne, ker so tako zaverovani v igro, da ne dojemajo okolice okoli sebe. Probaj pri svojem otroku in mu med igro nekaj povej, ne bo slišal. Normalno je, da jih učimo bontona in da se otroci učijo od odraslih, veš pa koliko je mam, ki nikoli ne pozdravi ko pridejo po otroke. Me jih pozdravimo one pa še pokimajo ne kaj šele da bi pozdravile. To mene bolj moti, ker potem tudi otrok ne pozdravi.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.4.2008 13:43:56   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: lex

Poglej, če pride kakšen starš med kosilom in reče dober tek ga večina sliši in večina otrok res reče hvala. Drugače pa je ko otroci gredo domov ali o pridejo v vrtec. A si predstavljaš, da zjutraj vzgojiteljica vsakokrat ko pogleda kaka mama not otroke zmoti pri igri in reče: "Franček je prišel v vrtec, pozdravite vsi mamico." ali "Marička gre domov,.." Ko pa se srečamo kje na sprehodu in "nimajo drugega dela" ali ko kdo pride na obisk v vrtec (logoped, zobozdravnik,........) takrat je pa to drugače. In še nekaj, večina otrok med igro sploh sliši ne, ker so tako zaverovani v igro, da ne dojemajo okolice okoli sebe. Probaj pri svojem otroku in mu med igro nekaj povej, ne bo slišal. Normalno je, da jih učimo bontona in da se otroci učijo od odraslih, veš pa koliko je mam, ki nikoli ne pozdravi ko pridejo po otroke. Me jih pozdravimo one pa še pokimajo ne kaj šele da bi pozdravile. To mene bolj moti, ker potem tudi otrok ne pozdravi.

No, gre se zato, da jaz vedno pridem po sina, ko so pri kosilu. In rečem dober tek seveda vsem in včasih še od vzgojiteljice ni odgovora!user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.4.2008 16:38:52   
Rubin.
No, gre se zato, da jaz vedno pridem po sina, ko so pri kosilu. In rečem dober tek seveda vsem in včasih še od vzgojiteljice ni odgovora!

V katerem vrtcu pa imaš otroka? Jaz sedaj hodim z malo miss v različne vrtce na oglede, pa vsi lepo pozdravijo in tudi adijo rečejo.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2008 16:26:24   
1vetrnica
kolk so pa stari otročki?

Veterček pihlja, mi meša misli
po srčku me žgečka.
K tebi poletim
v objemu tvojem se stopim.

Snežinka

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2008 17:57:17   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

No, gre se zato, da jaz vedno pridem po sina, ko so pri kosilu. In rečem dober tek seveda vsem in včasih še od vzgojiteljice ni odgovora!

V katerem vrtcu pa imaš otroka? Jaz sedaj hodim z malo miss v različne vrtce na oglede, pa vsi lepo pozdravijo in tudi adijo rečejo.

V Poljčanah! Otroci pa so stari od 4 do 6 let!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2008 19:59:27   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

V Poljčanah! Otroci pa so stari od 4 do 6 let!

Aha, sem mislila, da kje v Mb. Jaz sedaj obiskujem skupine od 3-5, pa so kar lepo vzgojeni, no vsaj v tistih vrtcih, kjer sem bila. Mogoče pa sem imela samo srečo user posted image .

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.4.2008 22:40:36   
SaaS
Jaz se pa strinjam s KatjoD.
Ko jaz pripeljem otroka, ali ga grem iskat, je v skupini osem, deset otrok, zatopljenih v igro. Pa ne počutim se "tak hud faktor", da bi jih zmotila in prekinila njihovo delo, da bi me pozdravili... Pa logično je, da ko jaz stopim na vrata pozdravim vzgojiteljico (ki mi vedni odvrne pozdrav) in otroke.
Ko me moj zagleda priteče k meni in mogoče še kakšen njegov prijatelj in me pozdravi, pomaha mojemu sinu in nama reče adijo. Ostalih pa niti ne opazujem, če me bodo pozdravili ali ne...
Meni se zato ne zdijo nevzgojeni.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.4.2008 23:36:50   
lučka 25
KatjaD in SaaS sta lepo povedali. Otroci so enostavno zatopljeni v igro ali hranjenje. Delam v vrtcu in otroci ob prihodu in odhodu lepo pozdravijo, ter ob začetku hranjenja si zaželimo dober tek. Vendar, ko nekdo vstopi v igralnico med igro ali hranjenjem in jih pozdravlja ali jim zaželi dober tek enostavno ne odreagirajo, ker so njihove misli takrat čisto nekje drugje. Tako, da jaz ne bi ravno tako kritično gledala na vse to. Pomembno je, da vzgojiteljica pozdravi, odzdravi. Pa velko užitkov v vrtcu.user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2008 7:19:17   
dory
Kaj pa vem, v našem vrtcu jih je v skupini 21 4letnikov. Glede na število, me je že večkrat presenetilo,kako so povezani kot skupina, kako dejansko poslušajo in ubogajo. Tudi ko prideš, dejansko preverijo kdo je, pozdravijo in tako. Mene so fascinirali, predvsem obe tako vzgojiteljica in njena pomočnica. Očitno jima je uspelo zaigrat na pravo tipko. Saj imajo včasih tudi kak ovinek mimo. Ampak so krasni in mi je prav škoda,ker bodo sedaj skupino razbili. Upam,da bo moj še tako rad šel v vrtec kot sedaj.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.4.2008 7:44:11   
triša
Kot si že sama napisala primarni vzgojitelji so starši in šele na to vzgojiteljice v vrtcu.
Mogoče boš sama morala nekaj več narediti na tem področju.V predšolskem obdobju se otroci največ naučijo iz zgleda odraslih v njihovi okolici.
Mogoče če predlagaš vzgojiteljici da naredite skupen projekt glede osnovnih etičnih načel.
Prvo pa bodi ti dober zgled svojemu otroku.
pozdrvček

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.4.2008 23:01:52   
Pi-kica 1
Ne vem, če si razmišljala o tem, da je v skupini 24 otrok in tisti, ki prvi pride, bi potemtakem do zajtrka moral 23 krat pozdravitiuser posted image Kot so že ostale napisale, so otroci zatopljeni v igro i res ne odzdravijo, ko kdo pride. Žal pa tudi večina otrok zjutraj nepozdravi, čeprav jih na to že celo leto navajam. Poslovijo se, zjutraj pa ne pozdravijo, ko vstopijo v igralnico. Res pa je, da so to v glavnem otroci staršev, ki tudi sami ne pozdravljajo. Nekateri starši samo potisnejo otroka noter, brez doboro jutro in že jih več ni.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...
Praznično voščilo
Zbirajte trenutke, ne stvari!

Plavanje
CatJa

Kdaj so vaši otroci začeli plavat brez rokavčkov/obroča?

Pri 4-ih letih (51%)

Pri 5-ih letih (22%)

Pri 6-ih letih (14%)

Kasneje (13%)

Število vseh glasov: 145

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!