TIA22 -> RE: vzgoja v vrtcu (9.4.2008 13:43:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lex Poglej, če pride kakšen starš med kosilom in reče dober tek ga večina sliši in večina otrok res reče hvala. Drugače pa je ko otroci gredo domov ali o pridejo v vrtec. A si predstavljaš, da zjutraj vzgojiteljica vsakokrat ko pogleda kaka mama not otroke zmoti pri igri in reče: "Franček je prišel v vrtec, pozdravite vsi mamico." ali "Marička gre domov,.." Ko pa se srečamo kje na sprehodu in "nimajo drugega dela" ali ko kdo pride na obisk v vrtec (logoped, zobozdravnik,........) takrat je pa to drugače. In še nekaj, večina otrok med igro sploh sliši ne, ker so tako zaverovani v igro, da ne dojemajo okolice okoli sebe. Probaj pri svojem otroku in mu med igro nekaj povej, ne bo slišal. Normalno je, da jih učimo bontona in da se otroci učijo od odraslih, veš pa koliko je mam, ki nikoli ne pozdravi ko pridejo po otroke. Me jih pozdravimo one pa še pokimajo ne kaj šele da bi pozdravile. To mene bolj moti, ker potem tudi otrok ne pozdravi. No, gre se zato, da jaz vedno pridem po sina, ko so pri kosilu. In rečem dober tek seveda vsem in včasih še od vzgojiteljice ni odgovora![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|