|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzeli so še to malo
27.2.2007 21:00:54   
Anonimen
Sem popolnoma zgrožena nad centrom za soc. delo, saj sem dobila odločbo, da mi zmanjšujejo otroške doklade za 53 evrov, ter da moram vrniti skoraj 200 evrov, ker naj bi se pri izračunu zmotili. Poleg tega sem sama ostala v šestem mesecu nosečnosti brez službe, ker je narava mojega dela bila taka, da me zaradi dela niso mogli več imeti, ter so me dobesedno vrgli na cesto. Mož ne zasluži 500 evrov na mesec, sama pa imam soc.porodniško, 40 tisoč bivših tolarjev in sedaj 100 evrov dokladov. Nikoli nismo živeli na veliki nogi, nikogar prosili za neko hudo pomoč, vedno smo pošteno živeli,... Ker naj bi imeli 21% dohodek na družinskega člana iz leta 2004, nam ni pripadla niti pomoč ob rojstvu ljubljanske občine(okoli 60000 sit), nič., to za 1prekleti%. Ne razumem, kako lahko vzamejo še tisto malo, po katerem hrepeniš skoraj cel mesec, da boš nekaj kupil otroku, mogoče bi si po pol leta privošcila frizerja,...user posted image user posted image Vzamejo, kar jim pripada, briga jih za nas, dobesedno.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzeli so še to malo
27.2.2007 21:14:25   
Njuškalo
Ojojuser posted image To je pa res huda situacija.Potem se pa še kdo čudi in zgraža,ko se katera dela samohranilko.Jaz vem,da bi se v tvoji situaciji.Pošteno živiš,uradno poročena,pa takole...žalostno,da se ti bolj splača goljufati državo kot pa biti poštenuser posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2007 22:41:29   
Anonimen
Za pomoč občine Ljubljana ob rojstvu otroka (bivših 63 jurjev) niso potrebni podatki iz leta 2004 ali 2005 ali 2006, ampak TRENUTNO STANJE. Kdor ti je rekel kaj drugega, te je pošteno nalagal. Pomembni so dohodki zadnjih treh mesecev pred mesec vložitve vloge (kakor za denarno socialno pomoč).

Ti torej, ko boš rodila, kar lepo izpolni vlogo, priloži dokumente in oddaj na CSD, pa ti bo MOL odobrila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2007 5:56:59   
noe
Ko jih človek res rabi na tej naši soc. čist odpovejo.Po mojem bi lahko dobila tudi izredno socialno pomoč, pozanimaj se. Meni se je zgodilo podobno, sam sem bila prej zaposlena tako ,da sem imela normalno porodniško.Bilo je pa zelo težko , zadnje tri mesece pred porodom , ker mi ni pripadal zavod in sem dobila socialno, pa še kredit za avto sem imela, tako da mi je ostal 8000 sit.
Res se nam ne splača biti več poročen.
Želim ti, da se stvari čim prej uredijouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2007 8:03:50   
srki
V tej državi je tako, da tisti, ki zares rabijo pomoč, je ne dobijo. Tisti, ki so pa pasji in nepošteni in samo vrtajo luknje v zakonu, ki jih je že tali ali tako preveč, pa se jim fajn godi.

Hudo mi je zate!

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2007 19:42:49   
Strawberrie Cherrie
Kerensa, no kaj pa praviš na tole -> sem šla oddat vlogo za otroški dodatek in jaz pridna punčka, sem nesla zraven vse izpiske blablabla trenutnega stanja in celotno finančno bilanco leta 2006, od ŠSja, zaposlitve, prodniške.
Pa me ženska ful nadere. da ona to dejansko potrebuje iz leta 2005????
In sem mogla tam celotne nove zneske not pisat -> sej men dol visi, kajti l 2005 sem imela samo okoli 300tisoč prihodkov iz ŠSja ampak vseeno??? Jebi ga, bo boljš otroški al kaj???
Odločbe pa še zdaj od nikoder???

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2007 22:51:27   
Anonimen
Men se zdi, da če oddajaš januarja in februarja (npr. v letu 2007), potem moraš prinest dokumentacijo od leta 2005 (enako kukr za dohodnino), ker za leto 2006 februarja še nimaš dohodninske odločbe. To, da maš pa ti kljub temu use papirje od leta 2006 doma, jih pa nč ne briga. Očitno niso veljavni, dokler ne grejo preko DURS-a.

Pa ne me za logiko uprašat...

Čeprav je biu pa moj primer še boljši...

Sm šla leta 2005 (novembra) podaljšat otroški dodatek za mulca. Takrat sm bla že 2 leti s Kamikazo in istočasno tut v uradnem postopku ločitve od bivšga moža. Ampak ker še nisem bla dokončno ločena, je za njih to pomenil, da moja izvenzakonska skupnost ne velja (je ne morem met, če sm pa poočena) in da moram psnest dokumentacijo od moža od leta 2004. Ja pa **** od kje, če pa od leta 2003 nisva skup, podatkov pa ne morm dobit zarad zakona o varstvu osebnih podatkov?

No, pa sm bla 4 mesce brez otroških, dokler nism odločbe od sodišča dobila. user posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.3.2007 16:16:59   
Strawberrie Cherrie
Enako moji kolegici -> ker je za preživnino zadeva še na sodišču in še ni dokončno kakšno preživnino bo prejemala, ne dobiva dokler otroških dodatkov????
Reva se pa naj prebija skozi mesec z 200€ sama z otrokom???user posted image
Tam una soc.delavka ji je dala pa prošnjo za izredno soc.pomoč, kao izguba dohodka??? in da misli, da ji itak ne bo šlo skoz user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2007 0:32:20   
Anonimen
Meni pa moja mama oz. babica od otrok daje nekaj na knjižico za otroke.

To je za otroke ko bodo stari 18 let, sociala je to pogruntala in sem tudi dobila odločbo da moram vrniti doklade, sploh ne vem kok, ostalo so mi jih pa znižali, porodniške imam 303 eure, pa živi s tem...user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?