|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vsak teden boleča dojka
19.3.2008 12:59:11   
Neni13
Pozdravljene,

zanima me če je imela katera podobne izkušnje. Prvo sem imela rdečo liso na desni dojki,vročino 39. Vse me je bolelo..
Dobila antibijotike. Ko sem vse pojedla, se mi je ponovilo in tako imam zdaj vsak teden (1X tedensko) bolečo desno dojko in vročino. Zaenkrat rešujem težavo z lekadoli in masažo. Samo, a se ne misli to končati!?
Dojit ne morem, ker skoraj nimam bradavic izbočenih, z nastavkom nič ne teče in tako uporabljam pumpico..
Potrudim se, da vedno fejst stiskam, masiram.. Danes mi je rekla sestra, da mogoče pa preveč stiskam.. Zdaj pa res ne vem več..
Kako dolgo uporabljati pumpico, da steče vse do zadnje kaplice in masirati med pumpanjem ali, ko že res malo teče prenehati...
Včasih sem že tako obupana, da razmišljam, kako naj uredim, da mi ne bo nastajalo več mleko...user posted image
Če ima katera kak pameten nasvet, se toplo priporočam....user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vsak teden boleča dojka
19.3.2008 14:53:15   
Anay
Tudi jaz uporabljam črpalko, ker imam preveč mleka in mi pupa ne popije vsega kljub temu, da popije veliko. rečeno mi je bilo, da se iz dojke črpa mleko toliko časa, da še brizga v curku. Kapljice se ne štejejo. Če črpaš preveč (na suho) lahko poškoduješ bradavice pa še več mleka se proizvaja. Za mastitis nisem slišala, da ga lahko dobiš tudi na takšen način. 

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vsak teden boleča dojka
19.3.2008 16:51:56   
ciklame
Živjo!

Tudi jaz sem imela po mastitisu in antibiotikih takoj spet rdeče. Pa sem ugotovila, da ne prenesem modrčka, oz. vsaj športnega imam zdaj kdaj pa kdaj. V navadnem modrčku za dojenje pa mi je dojka ratala vroča in rdeča. Tako da meni je pomagalo, da sem se znebila modrca. Ko pa bom šla kam na lepše pa bom spet probala, če ga že kaj bolje prenašam. Sem pa 4 tedne po porodu.
Tudi jaz dojim z nastavki, škoda ker tebi ne rata, ker je stiskanje mleka res sranje.
Upam, da se uredi vse,
veliko sreče,
lp

(odgovor članu Anay)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vsak teden boleča dojka
19.3.2008 16:55:53   
ciklame
Aja pa še to, tudi vse podlogice za v modrček mi niso odgovarjale, še najboljše so mi od tosame. so ma dražje kot mulerjeve, ampak mi res bolj odgovarjajo.

Držim pesti,
lp

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vsak teden boleča dojka
24.3.2008 19:43:19   
karin412
Meni se je vnetje dojk vleklo 2 meseca-kot praviš vsak teden me je po en dan bolela desna dojka-vse sem provala-od biti brez modrca, masirat, črpala nisem dosti, je bolj pomagalo, če je mala dosti pila in izpraznila dojko... ugotovila sem, da je vzrok psihični (sekiranje zaradi sorodnikov, obiskov).
Nekako provaj ugotoviti vzrok.

Sem pa potem brala, da pomaga homeopatija. Provaj iti k homeopatu.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vsak teden boleča dojka
26.3.2008 9:20:13   
binči
Jast sem imela iste probleme z mastitisom pri vsakem otroku, samo da nisem jemala antibiotikov pri temu ta zadnjemu.
Ko mi je začelo mleko zastajati sem veliko masirala dojke, dajala vroče obkladke in veliko masirala z vročo vodo pod tušem, to mi je zelo pomagalo da nisem dobila vročine.
Tisti nastavki za bradavice pa nič ne pomagajo samo še slabše je, saj pri meni je bilo, saj otrok nemore vleći kakor brez in zato še več mleka zaostaja.
Jast ti priporočam da čim več dojiš brez nastavkov, zaradi bradavic pa se ne sekiraj.
Ko ga hočeš podojiti primi prsi in mu celo probaj dati v usta bo še on sam povlekel bradavico.
Mene so po tem še kakšna tri tedna bolele prsi potem pa je nehalo.
Probaj saj pri meni je bilo tko, upam da ti bo kaj lažiuser posted image user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vsak teden boleča dojka
29.3.2008 15:12:21   
halep
Neni13,

tudi meni se dogaja podobno. Tri tedne po porodu sem dobila mastitis, antibiotik in po parih dneh je bilo v redu, nato pa se mi je vsak drugi dan pojavljala vročina, mislila sem da gre pač samo za utrujenost, nakar sem prosila za pregled krvi in ugotovili so da imam vnetje. Ponovno antibiotik, spet je bilo bolje kakšna dva tedna, sedaj pa spet boleča dojka in pordela. Hitro sem si masirala z vročo vodo in hčerko redno pristavljala, bolj na bolečo dojko. Potem sem klicala svetovalko za dojenje, ki pa mi je svetovala naj ne masiram, ker namreč ne tipam nobene zatrdline, kar pomeni da ne gre za zastoj mleka, ampak za vnetje in ko gre za vnetje in s tem rdečino, ter vročo in otečeno dojko najbolj paše hladit- hladne obkladke, seveda pa ne preveč in predolgo, ker to lahko pripelje do zmanjšanja količine mleka. Skratka, če čutiš zatrdlino- zamašen mlečni vod, je pametno greti in iztiskati, drugače pa ne.

Sedaj me dojka manj boli, rdečine ni več, se pa počutim kot cunja, brez energije. Ne vem ali naj grem k zdravniku ali ne. Pravijo da je potrebno veliko počitka, kar je ob trimesečnem otroku malo težko. Poleg tega pa svetujejo pri ponavljajočih težavah in mastitisih pregled mleka. Ali morda katera ve ali je možno da je materino mleko posledično slabo za otroka? (Prosim samo resne odgovore.)

(odgovor članu binči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vsak teden boleča dojka
29.3.2008 16:34:56   
ciklame
Hej!

No tudi meni se je danes ponovilo, spet imam bolečo dojko, pa nimam ne modrčka, ne kaj drugega kar me je prej motilo. Tako da zdaj tudi jaz ne vem, kaj delam narobe?! Mogoče je pa res psihološko tudi kakšen vzrok. Preveč mislim na to, da bi se mi lohk nardilo, potem se pa resuser posted image .
Sem pa zmasirala in dala obkladke pred dojenjem pa je bilo boljeuser posted image .

Joj upam, da mleko res potem ni kaj slabše, ne vem pa ne. Kaj pa če vprašaš pri svetovalkah za dojenje?

Pa še glede nastavkov. V porodnišnici so mi jih svetovali, ker mali ni potegnil. Zdaj pa včasih probam brez, pa nikakor ne zna potegnit. Se nekaj časa matrava, potem pa je tak jok, da dam nastavek in takoj zagrabi. A je kakšen nasvet, da bi mi le steklo dojenje brez nastavkov? A je to kaj narobe, če bom skoz uporabljala nastavke?

lp

(odgovor članu halep)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vsak teden boleča dojka
29.3.2008 18:17:32   
Neni13
Hvala vsem za nasvete. Meni se ta teden ni ponovilo.user posted image
Nehala sem masirati in iztiskati dokler ni nehalo teči.
Posledično imam manj mleka. Tako, da le ni tako super, a vsaj nimam več vročin,utrujenosti in ne boli me vse kot pri gripi. Tako imam tudi več energije.
Če bo šlo tako naprej, mi bo verjetno tudi mleka zmanjkalo. Ampak, sem si poštimala v glavi, bolje spočita mami, polna energije, zdrava kot pa izčrpana cunja, ki komaj svojega otroka dvigne.
Ne fursiram več sebe in svoje telo, da mora bit dovolj mleka...
Ja, psiho sem si poštimala!!
user posted image  pa tudi veliko manj šraufa..  user posted image
Tako, da mogoče mleko, ki prihaja iz vsak teden vnete dojke le ni vredno vsega tega..

Vam pa želim čim manj težav in upam, da jih boste rešile na drug način.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vsak teden boleča dojka
30.3.2008 13:07:57   
karin412
Ciklame-za dojenje brez nastavkov, mi piši na ZS. Jaz sem uspela v nekako 2 dneh.

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vsak teden boleča dojka
30.3.2008 13:13:29   
karin412
Halep-materino mleko je nemogoče, da bi bilo slabo za otroka-poglej tiste slabo hranjene afričanke ali kake druge mame-sigurno je boljše od umetnega mleka-samo preberi si, kakšne težave imajo matere,ki nimajo svojega mleka.

Jaz ne vem, zakaj ne greste ob mastitisu k homeopatu; uradna medicina se ne ukvarja s psihičnimi vzroki mastitisa in vnetja dojk,zato bo vedno predpisala antibiotik.
Pa dosti počitka-pusti gospodinjska dela, odpovej obiske, naj mož kaj naredi po hiši. Če hočejo naj razumejo, sicer pa se jim zameri... bodo že pozabili.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vsak teden boleča dojka
9.4.2008 10:20:46   
inesc
Imam probleme z ranjenimi bradavicami. Na levi imam celo majhno ranico. Moj mali Mark ima namreč ful hud sesalni nagon, kar je fino, bradavice pa trpijo. Ali lahko vseeno dojim na ranjeni bradavici?? Ker iz ene dojke se moj mali jedec ne naje. Prav tako ne bi uporabljala nastavkov, ker menda zelo bolijo. Kako ste si pozdravile ranjene bradavice? Jst uporabljam lanolin kremo in blazinice.

Hvala in lp, Ines

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vsak teden boleča dojka
9.4.2008 18:22:56   
halep
ZA ranjene bradavice je meni najbolj pomagal Bepanthen, ki sem si ga namazala na gazo in položila na bradavice, čez pa še blazinice in moderc. po podoju si bradavic nisem umivala, ampak sem pustila da so se posušile na zraku, kar je zelo pomagalo. Kasneje sem kar redno uporabljala LAnolin. Nastavki so v redu za omilitev bolečine, so pa nepraktični, ker padajo dol predno se otrok prisesa, mislim, težko je vse skupaj namestit (nastavek, otrok,...) Jaz sem uporabljala Avent, medium, so pa menda eni manjši ki so boljši.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vsak teden boleča dojka
13.4.2008 15:11:14   
inesc
Sem bila primorana poskusit z nastavki. Kupila sem aventove Small in moram rečt, da mi pomaga. Bradavice se počasi celijo. Sej na začetku, ko mali povleče malo boli, potem pa je bolje. Se mi zdi, da celo več mleka dobi, ker jaz nisem obremenjena z bolečino. Sem se odločila, da jih kar uporabljam do konca dojenja. Malo se je na začetku zmrdoval, vendar je sedaj vse OK.

A je sploh zdravo in vredu, da jih uporabljam skoz, tudi, ko bodo bradavice zdrave?? Na koliko časa pa jih je treba sterilizirat??

Zdaj, ko bolje je, smo vsi boljše volje. MArk lepo spi, midva pa lahko še kaj postoriva. Upam, da nam je uspelo. Zdaj se namreč že 3 dni hranimo ob približno isti uri. Jupi!

LP, Ines


(odgovor članu halep)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?