halep -> RE: vsak teden boleča dojka (29.3.2008 15:12:21)
|
Neni13, tudi meni se dogaja podobno. Tri tedne po porodu sem dobila mastitis, antibiotik in po parih dneh je bilo v redu, nato pa se mi je vsak drugi dan pojavljala vročina, mislila sem da gre pač samo za utrujenost, nakar sem prosila za pregled krvi in ugotovili so da imam vnetje. Ponovno antibiotik, spet je bilo bolje kakšna dva tedna, sedaj pa spet boleča dojka in pordela. Hitro sem si masirala z vročo vodo in hčerko redno pristavljala, bolj na bolečo dojko. Potem sem klicala svetovalko za dojenje, ki pa mi je svetovala naj ne masiram, ker namreč ne tipam nobene zatrdline, kar pomeni da ne gre za zastoj mleka, ampak za vnetje in ko gre za vnetje in s tem rdečino, ter vročo in otečeno dojko najbolj paše hladit- hladne obkladke, seveda pa ne preveč in predolgo, ker to lahko pripelje do zmanjšanja količine mleka. Skratka, če čutiš zatrdlino- zamašen mlečni vod, je pametno greti in iztiskati, drugače pa ne. Sedaj me dojka manj boli, rdečine ni več, se pa počutim kot cunja, brez energije. Ne vem ali naj grem k zdravniku ali ne. Pravijo da je potrebno veliko počitka, kar je ob trimesečnem otroku malo težko. Poleg tega pa svetujejo pri ponavljajočih težavah in mastitisih pregled mleka. Ali morda katera ve ali je možno da je materino mleko posledično slabo za otroka? (Prosim samo resne odgovore.)
|
|
|
|