|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec poleti in združevanje skupin
27.7.2009 9:10:50   
mojca*
tiste ki imate otroke čez poletje v vrcu, a je tudi pri vas tako:

otroci iz 3 skupin so združeni v eno, s tem da zjutraj včasih niti ne vem, kje ga bom odložila. včasih še v igralnici ni nikogar, je zaklenjena, torej ga peljem v dežurno skupino...kasneje gredo gor v začasno igralnico čez poletje torej, spat gredo včasih potem v tisto kjer so bili čez leto, po spanju jih odpeljejo že ob treh v dežurno skupino. tako otrok zamenja 4 igralnice v enem dnevu in s tem tudi 4 različne vzgojiteljice. sploh ne štejem več, pri koliko različnih sem ga v dveh tednih dvignila po službi...
danes naprimer sem ga oddala kar na hodniku, so stali pred zaklenjeno igralnicouser posted image  in spet z novo vzgojiteljico, s to še ni bil...
mali ob vsem tem pisano gleda in seveda ne želi v vrtec...čeprav čez leto ni bilo težav. in tudi meni vsaki dan bolj narašča pristisk....
a ni jasno in splošno dobro za otroka da ima nek utečen sistem in neko rutino?
ravnateljica vrtca bi pač to morala vedeti. kot slišim, drugje nimajo take zmede...
dajte mi prosim povedat, a je še kje tako..ker razmišljam, da bi stopila malo do ravnateljice...če seveda ni na dopustu.
se opravičujem, če je zmedeno napisano...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec poleti in združevanje skupin
27.7.2009 9:15:23   
Lunca1
Vrtec moje tavelike je čez poletje zaprt, zato jih vse, ki ostanejo preselijo v drug vrtec. tu se v eni igralnici zberejo vsi otroci, potem pa jih dajo v skupini. Moja je skupaj z ostalimi otroci iz njenega vrtca. Potem grejo v svojo igralnico, na koncu pa spet čakajo v eni igralnici. Imajo pa stalno eno od vzgojiteljic ali pomočnic iz njenega vrtca, edino zjutraj je pa tam ena dežurna, ki pa ni iz njenega vrtca. Moram rečt, da se je kar hitro navadila, edino prve dni je bil pa tudi jok in stok.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2009 9:16:18   
Kerensa*
Ja, tudi pri nas so združeni v dve skupini (od ne vem koliko skupin prej). Vrtec se ne odpira od 5:30, temveč ob 6-ih in do 7-ih so vsi v eni skupini, potem se pa razdelijo v dve. V jutranjem dežurstvu jih ima druga vzgojiteljica (redna pride "šele" ob 7-ih, ko prevzame "svoje") in v dežurstvu so v drugi igralnici, kakor tekom dneva. V našem okolišu sta tudi dva vrtca in v juliju so vsi v enem, v avgustu pa v drugem (praznega tačas obnavljajo). Popoldan pa je vrtec odprt enako do 17-ih, vendar so od 16-ih dalje ponovno združeni v eno skupino in imajo tisto dežurno vzgojiteljico, ki je tisti dan pač tam (menjajo se za dežurstva).

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2009 9:16:24   
Lunca1
Aja pri tamalem pa tudi združujejo skupine, samo so tega navajeni že od prej, ker se zjutraj tako ali tako zbirajo v eni igralnici.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2009 9:19:52   
MAŠKA
Združujejo jih večinoma povsod. Moramo razumeti, da tudi vzgojiteljice gredo na dopust. Pri nas celo v avgustu zaprejo enoto in je treba otroke vozit v drug kraj. Lani sem ugotovila, da je za otroka to kar hud stres, zato bomo letos za ta mesec kar babico angažirali. Iz cele skupine, bo le en otroček hodil v ta drugi vrtec, vsi ostali smo poiskali drugo rešitev.

Ampak to, da ga oddajaš pred zaklenjeno igralnico, o tem se je pa sigurno smiselno pogovorit. Saj vendar morajo imet nek delovni čas, katerega se morajo držati tako vzgojiteljice kot starši - in moral bi biti prilagojen potrebam večini staršev. Pri nas so ga sicer res spremenili, ampak so nas o tem obvestili in se ga držimo vsi.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2009 9:55:17   
emaa
Moja dva nimata problemov, ker je njihova igralnica dežurna soba, kjer se zjutraj in popoldne zbirajo in se že od prej zjutraj in popoldne menjavajo vzgojiteljice. je pa res, da na ta račun poznata večino vzgojiteljic vsaj na videz, ker so se čez leto zamenjale. 

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2009 12:09:20   
marty5
Pri nas tudi vrtec čez poletje zaprejo in je organizirano varstvo v drugem vrtcu.

niti slučajno mi ni prav, ampak tako bo najbrž tudi ostalo - vse dokler je miselnost, da pač "je treba razumet". Kaj naj razumem? da so dopusti? ok, razumem. povsod so, tudi v našem podjetju, pa zaradi tega niti ena stranka ne trpi. ne razumem zakaj mora otrok čez vse te spremembe poleti, položnica ostane ista. Prilagajamo se izključno mi - starši in otroci, od tega pa nimamo prav nič, razen ene velike zmede.

ob pravi volji, se da dopuste skoordinirat tudi drugače. Ampak dokler te nihče v to ne prisili, je pač tako.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2009 12:39:34   
Žaži
Jaslični skupini sta združeni v eno, vedno so samo na svojem traktu, spijo vedno v svoji igralnici, igrajo se pa ali v eni ali v drugi igralnici ali pa so zunaj.
Njegovi vzgojiteljici imata pa tako razdeljen dopust, da je ena julija in druga avgusta na dopustu, tako da imajo vedno eno poznano tam.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
31.7.2009 13:18:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Žaži)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?