|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec - rdeča ritka
16.3.2010 22:25:25   
Prvosonce
Mam eno vprašanje - problem.

Naš malček (15 mes) dobi v vrtcu vedno redčo rito. Ga zgleda ne previjejo takoj ko kaka in potem dobi seveda takoj rdečo rito, do konca tedna je pol že kar kriza, čez vikend pozdravimo in potem spet naslednji teden ista pesem.

Sem že rekla, da naj ga malo bolj pogledajo, da kaka večkrat na dan, po navdi potem ko poje - in glavni problem je da zgleda kaka po kosilu (vsaj doma je tako), oni jih pa previjejo pred kosilom, potem jih dajo takoj spat, previjejo spet po kosilu, in je pokakan lahko tud po dve uri, ko spi ... user posted image user posted image

Ta teden je pa sploh kriza, ma že danes tako rito, da speloh ne pusti previjat, se joka, sem ga zdej popoldan kr vsakič tuširala ko sva se previla, ker s s krpico sploh ni pustil umit, tolk ga boli ... kriza ....

Kaj naj še rečem - a naj ful zatežim, ker drgač sta ful v redu, se da vse zmenit, sta prijazni ... kaj bi ve?

pa še to: kaj naj mu še mažem, da se to čim prej zrihta, ker je prav bogi, zdej ga skoz umivam pod tušem in na debelo mažem z bepantenom ...

Aja pa še to: v tem vrtcu jih če nimajo prav rdeče rite sploh z ničemer ne mažejo, zdej sem pa vidla da so ga neki namazal z neko rjavkasto kremo, sploh ne vem katera je ...

men se to ne zdi ok, jst ga že od vedno namažem čist vsakič ne glede na to a je rita rdeča al ne ... Ve?

LP,

S
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec - rdeča ritka
16.3.2010 22:27:51   
blaža
Jaz ga ne mažem, če nima rdeče ritke, ga pa vedno preoblečem, takoj ko kaka. No po kakanju ga skoraj vedno namažem to ja.

Ma a resno misliš, da ga pustijo med spanjem pokakanega? Ker ko se moj pokaka, jao meni, po 10 min ni več za dihat v prostoru.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
16.3.2010 22:33:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2010 7:00:39   
muha1
Namaži ga s Prašta pasto. Dobi se v lekarni. Bepanten krema pri mojih dveh ni nič pomagala.

Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2010 7:12:24   
ključek
pozdravljena!
pri nas je isti problem. vendar sem že prvi dan, ko smo začeli vrtec, prinesla kremo za ritko in jim izrecno naročila, da želim, da jo vedno, ko je pokakana, namažejo s kremo. in so bolj kot ne upoštevale. potem pa je bila ena dan štala do konca, niso jo mazale, mala je bila velikokrat pokakana, doma je imela rdečo, vneto ritko, na dveh delih že krvavi ranici. kričala je, jokala.....bilo je obupno.user posted image user posted image user posted image  naslednje jutro je mož malo bolj resno povedal kako in kaj, in od takrat nimamo prolemov več s tem. hvala bogu! jaz razumem, da nimajo veliko časa, ampak vztrajava na tem, da jo namažejo, ker ima pač probleme potem.
mi imamo bubchen kremo, bepanthen, in nivea kremo za vneto ritko, ter puder. nivea krema zelo pomaga, vsaj nam.

< Sporočilo je popravil Me to you -- 17.3.2010 7:27:07 >

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2010 7:24:21   
mateyka
praška pasta je fajn (una rjava), če pa je reees frka smo pa mi dobili od zdravnice canesten. z njim moraš biti previdna - ni za redno uporabo, največ 3-4 dni, 2-3x na dan. samo ful pomaga. se da dobit brez recepta, samo bodi preudarna pri uporabi. bepanten plus maš pa za vsak dan npr.

jaz bi na tvojem mestu res nesla kremo (npr. bepanten plus) v vrtec in zatežila da naj ga obvezno mažejo po vsakem previjanju. mogoče bi se celo probala zmenit, da njega previjejo pred spanjem. mislim, enega je lažje kot celo skupino user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2010 7:33:09   
roberta
Jaz bi kaj rekla. Sicer prijazno, ampak bi rekla. Očitno to ni 1x-ten primer, ampak se dogaja redno. Pa otrok kak v drugačnem ritmu, kot so one predvidele previjanje. In če se otrok pokaka po kosilu in pred spanjem, je najbolj normalno, da se ga previje, da ni v kakanju 2 uri. Moja hčerka je imela tudi takoj rdečo rito, sam da je bila 30 minut v kakanju, tako, da si ne predstavljam, kako bi bilo, če bi mogla redno spati v kakcih user posted image

probaj lepo, povej, da saj očitno same vidijo, da ima mali težave, povej jim, kako težko je potem doma umivati in vsakodnevno zdraviti rito in se poskusi zmenit, da ga previjejo po kosilu oz. tik pred spanjem.

to je konec koncev njihova služba: skrb za otroka, ko staršev ni zraven. in to pomeni tudi previjanje - tudi izvenredno!

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2010 8:33:29   
Najaa
Moja je imela rdečo ritko, ker ji jo niso dobro umile. user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.3.2010 8:56:25   
kristinaj
jaz našemu malemu zjutraj ko ga umijem in previjem na debelo namažem rito s pasto di fissan, učinkovita že na moji, ko je bila še ritka.. kupim jo v italiji, pri nas ne vem če se jo dobi..

ta veliki pa tudi namažem ko gre spat in pa čez dan če vidim, da ima malce rdečkasto ali pa pojamra da jo peče...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 9
17.3.2010 9:06:49   
zvezdica05
Po mojih izkušnjah vneto ritko najhitreje pozdravi Lasepton krema. Tista rjava je pa Praška pasta, samo nam ni pomagala kaj dosti.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.3.2010 9:14:51   
Naja31
Pri nas jih previjajo po kosilu. In valjda, da jim boš rekla, prijazno ampak bolj odločno, ker očitno prvič ni zaleglo. Pa kupi jim eno kremo za ritko in odnesi v vrtec.

Pri nas ob hudih vnetjih je vedno najhitreje pomagala Praška pasta (rjava krema). Bepanthen je bolj za rahlo vnete ritke. Casnesten pa sploh ni kar tako, ampak je proti gljivicam. To pa pediater oceni ali so gljivice ali "samo" vneta ritka.

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.3.2010 9:16:25   
ksenija12
Pri naših dveh pomaga Bebival, ju pa ne mažem vsak dan, ampak samo če imata vnete ritke. Na tvojem mestu bi vzgojiteljici še enkrat prijazno opozorila na to zadevo, prinesi jima še kremico in prosi, če ga lahko po previjanju tudi namažejo, pa boš potem zmeraj videla, ali so ga ali ne (ker kremica ostane nekaj časa na koži).

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.3.2010 9:42:30   
mateyka
Casnesten pa sploh ni kar tako, ampak je proti gljivicam. To pa pediater oceni ali so gljivice ali "samo" vneta ritka.

ja, saj pravim. to ni kar tako krema. naša je mela pikice in skoraj rane in to en teden. sem šla kar k zdravniku takrat, ker nobena krema ni pomagala..

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.3.2010 9:44:39   
piko12
Moj je imel pa rdečo ritko, ko so v vrtcu zamenjali znamko plenic. Na splošno parih znamk ni prenašal. Ko sem začela v vrtec nosit svoje plenice je bilo ok. Mogoče je to vzrok, ne nujno neprevijanje.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.3.2010 10:33:30   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

praška pasta je fajn (una rjava), če pa je reees frka smo pa mi dobili od zdravnice canesten. z njim moraš biti previdna - ni za redno uporabo, največ 3-4 dni, 2-3x na dan. samo ful pomaga. se da dobit brez recepta, samo bodi preudarna pri uporabi. bepanten plus maš pa za vsak dan npr.

jaz bi na tvojem mestu res nesla kremo (npr. bepanten plus) v vrtec in zatežila da naj ga obvezno mažejo po vsakem previjanju. mogoče bi se celo probala zmenit, da njega previjejo pred spanjem. mislim, enega je lažje kot celo skupino user posted image

bepanthen plus ni za vsakodnevno mazanje..to je bolj za rane in odrgnine..kupi mazilo bepanthen..canesten je pa tudi pri izpuščaju ki ne izgine iz praško past npr..to so potem gljivice..vnte ritke nikoli mazat s kremo za gljivice..rajši kupi ko je kriza v lekarni lubje in doma speraj s tem-ful pomaga..
v vrtcu jim pa kar reči-sj tamali je tud nelagodno če jo skos ritka peče..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.3.2010 10:39:50   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: piko12

Moj je imel pa rdečo ritko, ko so v vrtcu zamenjali znamko plenic. Na splošno parih znamk ni prenašal. Ko sem začela v vrtec nosit svoje plenice je bilo ok. Mogoče je to vzrok, ne nujno neprevijanje.

Jaz sem tudi na to pomislila, ker mi je malo neverjetno da bi ga dale pokakanega spat user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.3.2010 12:50:33   
miapia
Mi nikoli nismo imeli težav s pleničnim izpuščajem in plenicami. Pred dobrim mesecem pa je imela kar hudega, pa ne hodimo v vrtec. Tašči, ki jo varuje sem naročila striktno nego, umivanje s kamilicami, sušenje s fenom itd., zamenjala pa sem tudi plenice. Ko se je ritka pozdravila, sem hotela "stare" plenice porabiti, pa je takoj imela rdečo ritko. Tako da smo sedaj na Pampersicah, opažam pa, da ima včasi vseeno malce rdečo ritko, čeprav se jo previje kakor hitro je mogoče.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.3.2010 13:06:41   
liliana
Po moje ji tudi Pamperske ne pašejo......hči je imela vedno tako......pri enih plenicah fejst rdečo, pri enih pa malo tu pa tam......ko sem končno po raznoraznih menjavah plenic prišla do Huggies (takrat jih je bilo dokaj problem dobiti, so bile samo v Mercatorju - pa še to ne vedno in včasih v Tušu, zdaj pa jih imajo povsod) je bila ritka skoz malo rdeča, nobena maža ni pomagala oz. je le ublažila, vendar se je rdečina spet pojavila.....ko pa sem našla "prave" plenice za našo ritko pa je problem v nekaj dneh izginil....

Tako da verjamem, da so dostikrat krive plenice in ne toliko takojšnje previjanje oz. neprevijanje......

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.3.2010 13:06:44   
Prvosonce
Heejj punce!

Hvala vam za odgovore in nasvete, bom probala z eno teh krem, ki ste mi jih svetovale. Sej danes je že bolje - sva doma, ker je imel ponoč vročino in kašlja, tko, da je že mal bolje ...

Ne ni plenični izpuščaj, sem tudi sama mislila tako na začetku, da je pač od druge znamke plenic, pa ni. Sem prav 100% da ga ne previjejo pred spanjem, ker enostavno ne opazijo, da kaka. Jst že vem, da kaka skor po vsakem obroku, sam on to tko: poje, se gre igrat, vmes kaka, se igra dalje, smrdi pa tud ne vedno, jst tud moram prav pogledat. Tko da jim moram zgleda res prav povedat kdaj po navadi kaka, a po kosilu pa tu izrecno naročit, naj pogledajo preden ga dajo na ležalnik.

Ja pol zgleda uporabljajo to Praško pasto, če pravite, da je rjava. Jst res moram rečt, da je ne poznam, nismo še uporabljali, smo vedno imeli hladilno mazilo in bepanten (ta roza) - hladilno za po običajnem previjanju, bepanten ko je bil fejst nakakan ipd.

Lp,
S

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?