Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 10:50:48
|
|
|
|
Mila_1
|
Živio. Lepo prosim, če mi lahko nekdo jasno razloži, kako vpliva bolniška na izračun porodniške. Vse kolegice razlagajo, kako raje vztrajajo na pol prehlajene in bolne, a noseče v službi, češ, da se jim vse to pozna na njihov brutto dohodek in se jim bo kasneje poznalo na starševskem nadomestilu. Ker nikakor ne moremo priti do jasnega dogovora, navedimo primer: Recimo, Jasna ima takole zapisano na plačilni listi: Vse mesece prejema 1500 EUR brutto. Prejšnji mesec je bila 3 dni na bolniški in je zapisano: brutto-redno delo: 1320 EUR, boleznine v breme DO (brutto) 180 EUR. Na koncu piše SKUPAJ BRUTTO: 1500 EUR in spodaj, kjer njen delodajalec navaja prispevke je vse normalno kot prejšnje mesece. Sicer jim dajejo 90% bolniško. Ali se bo tak mesec ali več mesecev Jasni dejansko poznalo? Ali je na koncu koncev pomemben končni bruto in se ta računa na CSD. Kako torej, drage nosečke? Hvala lepa vsem za odgovore. Mirno in naravnost krasno nosečnost, s čim manj zoprnimi rečmi za urejati. Mila, Jasna in Ksenja
|
|
|
|
RE: vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 11:10:13
|
|
|
|
Naja30
|
Bolniška se pozna na izračunu za porodniško, ja. Ampak bolana in noseča pa tudi ne bi delala, če ni treba.Je pa otrok malo pomembnejši od tistih par evrov.
|
|
|
|
RE: vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 11:21:12
|
|
|
|
benika
|
Bolniška ni nikoli plačana 100°%, zato skoraj ne verjamem, da ima bruto izplačilo isto, kot če bi delala cel mesec. Seveda se bolniška pozna pri izračunu porodniške. V papirje moraš vpisat bruto izplačila za delo, brez malice in prevoza. Se pravi, porodniška je plača minus prevoz in malica. Meni se tako pozna cca. 50€.
|
|
|
|
RE: vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 11:22:30
|
|
|
|
Naja31
|
Ja, bolniška definitvno vpliva na višino porodniške. Nekaj dni na mesec ne bo tako zelo vplivalo, se pa zna precej poznati če si na bolniški celo nosečnost. Ampak če imaš konkretni razlog, da si na bolnišlk, potem je nižja porodniška zadnje kar te skrbi, a ne? Če pa "blefiraš" samo, ker se ti ne ljubi delati, potem je to druga zgodba.
|
|
|
|
RE: vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 11:23:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila na bolniški pa mi je delodajalec nakazoval 100%, refundiral pa zakonsko predpisani odstotek. Vse se da če je direktor dobre volje oz. če se zmeniš. Naj dodam, da tudi nego dobim izplačano 100%, delodajalec pa refundira zakonski odstotek. Kot kaže imam dobrega direktorja.
< Sporočilo je popravil ***Želva*** -- 12.12.2007 11:37:33 >
|
|
|
|
RE: vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 11:38:44
|
|
|
|
sazi
|
Če bi bila bolna ai ogrožena nosečnica bi zagotovo ostala doma. Se pozna pri porodniški, ampak ne tako zelo. Za porodniško se ti vzame zadnjih 12 bruto plač. Prvih nekaj mesecev itak še nisi noseča, potem verjetno ne greš takoj an porodniško in si mogoče na bolniški 4 mesece pred nastopom porodniške. V tem primeru se ti šteje 8 celih plač + 4 manjše zaradi bolniške - minimalno dobiš 70 (ali mogoče celo 80%) - če si že v breme zavoda in tako ti d askupek vsega 8x100% + 4x70% /12 = 90 % - v tem primeru bi dobivala 90% bruto plače, če bi bila 4 cele mesece na bolniški. Ker nisme bila v breme zavoda na bolniški med nosečnostjo res ne vem, ali izplačujejo 70 ali 80 %. Če jih 80, je končni račun še toliko boljši in % višji. Je pa res, da se bolj pozna tistim, ki so imele pretekla leta slabo plačo. Namreč vsa bolniška, ki gre v breme zavoda se računa iz osnove preteklega leta. Torej, če greš na bolniško v letu 2007, se štejejo dohodki iz leta 2006. Meni se, ko sem na dopustu za nego in varstvo otroka precej pozna, ker sem imela lani precej slabšo plačo, ampak sem vseeno raje z malim 2 tedna doma, če me potrebuje, pa čeprav zato dobim 20% manjšo plačo...
|
|
|
|
RE: vpliv bolniške na porodniško 12.12.2007 11:42:34
|
|
|
|
emaa
|
Seveda je malo manjša prodniška zaradi tega, ni pa take krize no.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?