sazi -> RE: vpliv bolniške na porodniško (12.12.2007 11:38:44)
|
Če bi bila bolna ai ogrožena nosečnica bi zagotovo ostala doma. Se pozna pri porodniški, ampak ne tako zelo. Za porodniško se ti vzame zadnjih 12 bruto plač. Prvih nekaj mesecev itak še nisi noseča, potem verjetno ne greš takoj an porodniško in si mogoče na bolniški 4 mesece pred nastopom porodniške. V tem primeru se ti šteje 8 celih plač + 4 manjše zaradi bolniške - minimalno dobiš 70 (ali mogoče celo 80%) - če si že v breme zavoda in tako ti d askupek vsega 8x100% + 4x70% /12 = 90 % - v tem primeru bi dobivala 90% bruto plače, če bi bila 4 cele mesece na bolniški. Ker nisme bila v breme zavoda na bolniški med nosečnostjo res ne vem, ali izplačujejo 70 ali 80 %. Če jih 80, je končni račun še toliko boljši in % višji. Je pa res, da se bolj pozna tistim, ki so imele pretekla leta slabo plačo. Namreč vsa bolniška, ki gre v breme zavoda se računa iz osnove preteklega leta. Torej, če greš na bolniško v letu 2007, se štejejo dohodki iz leta 2006. Meni se, ko sem na dopustu za nego in varstvo otroka precej pozna, ker sem imela lani precej slabšo plačo, ampak sem vseeno raje z malim 2 tedna doma, če me potrebuje, pa čeprav zato dobim 20% manjšo plačo...
|
|
|
|