|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vodene koze
4.1.2007 18:16:57   
Badeja
Pozdravljene!

Mene pa zanima nekaj o vodenih kozah. Po kolikšnem času, otrok, ki je bil v stiku z otrokom z vodenimi kozami dobi koze oz. se pokažejo kakšni znaki? Bili smo namreč na obisku in nam ni noben povedal da ima mali koze, njemu se po obrazu in rokicah ni nič videlo- tako da bi lahko jaz sklepala, da jih ima. Povedali so šele, ko smo bili na odhodu. user posted image  In seveda sem bila jezna kot user posted image , meni so pač te stvari pomembne- zdi se mi pomembno, da se taka stvar pove, ne vem.
No v glavnem, zdaj je kaj je. Zanima me še koliko so bili stari in kako so prenesli. Moj je namreč star 16 mesecev- alergik, čeprav se je stanje malo umirilo. Pazim pri prehrani. Zdaj me je pa zelo strah kako bi to stvar prenesel, spet praskanje, neprespane noči.... Full mi je hudo, ko se samo spomnim skozi kaj smo morali iti zaradi teh alergij, zdaj pa še to...
Je možnost, da jih ni dobil? Zdaj samo čakam... in se sekiram...

Hvala!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vodene koze
4.1.2007 18:38:21   
Metuljčica04
Otrok je kužen za druge otroke že nekje dva dni pred " izbruhom" bolezni in še 5 dni po "izbruhu" bolezni. Inkubacijska doba pa je nekje od 15 do 25 dni.

L.p.!

Življenje je igra,igrajte jo!
Življenje je izziv, sprejmite ga!
Življenje je sen,uresničite ga!

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2007 18:43:37   
Sibil_
Če je tvoj mali alergik in ima dermatitis, kliči na infekcijsko.Lahko ga zaščitijo, ker so vodene koze pri alergikih lahko v kar hudi obliki.Načeloma pa alergike cepijo prooti kozam ravno zaradi hujše oblike.

Zboli pa lahko do 21 dni, navadno ravno prioti koncu tega obdobja, kužen je pa že tri dni preden dobi izpuščaje.

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Metuljčica04)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2007 20:38:52   
darjatimci
Mi smo stari triinpol let,tudi alergiki.Lahko rečem,da smo imeli hujšo obliko,kot je že napisano zgoraj je res,pri nas je do izbruha trajalo približno tri tedne,zbolel je med zadnjimi v vrtcu.Začelo se je z bolečim grlom in izpuščaji,temperature sicer ni imel veliko,samo parkrat do 38 stopinj,kar smo hitro znižali.Več problemov pa je s kožo,slabo se celi,še sedaj po dveh tednih, ko smo že zdravi ima veliko sledi,ki so ostale po celem telesu,tudi po obrazu,videti ni lepo,ampak upam,da se bo popravilo.Pri prvih dveh otrocih je bilo prebolevanje vodenih koz veliko lažje in hitrejše,nista pa alergika.Spremljaj kdaj bo prvi izpuščaj in zadnji,mogoče pa sploh ne bo zbolel,tudi naš fantič jim je kar dve sezoni noric v vrtcu ušel,letos,pa jih je dobil.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2007 8:35:17   
piščanc
če so bile vodene koze že pri koncu, potem mali ni bil več kužen. kužen je do takrat, dokler se vse ne začnejo sušiti.

naš pišček je tudi alergik in je bil parkrat letos v stiku s kozami, pa jih ni dobil. decembra pa jih je dobil v zelo hudi obliki. pa sploh ne vročina, norice so bile normalne, tudi on je super prenašal, ampak koža se mu ni celila - nastale so rane in sva pristala na infekcijski.

tam so mu dali virulex v žilo in antibiotik, stanje pa se je začelo izboljševati šele, ko so ga začeli kopati v hipermanganu. teden dni sva bila v bolnici, potem še teden dni doma. zgledalo je super, vse OK in po 14 dnevih od prve okužbe je norice dobil še enkrat!!! tokrat v milejši obliki in so se pike normalno sušile.

Tako, da četudi ti na infekcijski dajo virulex da zavre virus, bo še vedno izbruhnil, ne pa v tako hudi obliki. v bolnici priporočajo tuširanje vsaj dvakrat na dan z mlačno vodo, rane pa hitreje zaceli prevpretek iz hrastovega lubja - jaz sem malega samo polila (s hladnim seveda) po koncu tuširanja. hraste se lahko maže z oljem, ne pa ran. proti praskanju sedaj dajejo claritin, tako da s tem ni večjih problemov.

< Sporočilo je popravil piščanc -- 5.1.2007 8:39:46 >

iz malega zraste veliko

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.