vodene koze (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Badeja -> vodene koze (4.1.2007 18:16:57)

Pozdravljene!

Mene pa zanima nekaj o vodenih kozah. Po kolikšnem času, otrok, ki je bil v stiku z otrokom z vodenimi kozami dobi koze oz. se pokažejo kakšni znaki? Bili smo namreč na obisku in nam ni noben povedal da ima mali koze, njemu se po obrazu in rokicah ni nič videlo- tako da bi lahko jaz sklepala, da jih ima. Povedali so šele, ko smo bili na odhodu. [sm=smiley13.gif] In seveda sem bila jezna kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], meni so pač te stvari pomembne- zdi se mi pomembno, da se taka stvar pove, ne vem.
No v glavnem, zdaj je kaj je. Zanima me še koliko so bili stari in kako so prenesli. Moj je namreč star 16 mesecev- alergik, čeprav se je stanje malo umirilo. Pazim pri prehrani. Zdaj me je pa zelo strah kako bi to stvar prenesel, spet praskanje, neprespane noči.... Full mi je hudo, ko se samo spomnim skozi kaj smo morali iti zaradi teh alergij, zdaj pa še to...
Je možnost, da jih ni dobil? Zdaj samo čakam... in se sekiram...

Hvala!!!

Metuljčica04 -> RE: vodene koze (4.1.2007 18:38:21)

Otrok je kužen za druge otroke že nekje dva dni pred " izbruhom" bolezni in še 5 dni po "izbruhu" bolezni. Inkubacijska doba pa je nekje od 15 do 25 dni.

L.p.!

Sibil_ -> RE: vodene koze (4.1.2007 18:43:37)

Če je tvoj mali alergik in ima dermatitis, kliči na infekcijsko.Lahko ga zaščitijo, ker so vodene koze pri alergikih lahko v kar hudi obliki.Načeloma pa alergike cepijo prooti kozam ravno zaradi hujše oblike.

Zboli pa lahko do 21 dni, navadno ravno prioti koncu tega obdobja, kužen je pa že tri dni preden dobi izpuščaje.

LP,
Sibil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

darjatimci -> RE: vodene koze (4.1.2007 20:38:52)

Mi smo stari triinpol let,tudi alergiki.Lahko rečem,da smo imeli hujšo obliko,kot je že napisano zgoraj je res,pri nas je do izbruha trajalo približno tri tedne,zbolel je med zadnjimi v vrtcu.Začelo se je z bolečim grlom in izpuščaji,temperature sicer ni imel veliko,samo parkrat do 38 stopinj,kar smo hitro znižali.Več problemov pa je s kožo,slabo se celi,še sedaj po dveh tednih, ko smo že zdravi ima veliko sledi,ki so ostale po celem telesu,tudi po obrazu,videti ni lepo,ampak upam,da se bo popravilo.Pri prvih dveh otrocih je bilo prebolevanje vodenih koz veliko lažje in hitrejše,nista pa alergika.Spremljaj kdaj bo prvi izpuščaj in zadnji,mogoče pa sploh ne bo zbolel,tudi naš fantič jim je kar dve sezoni noric v vrtcu ušel,letos,pa jih je dobil.

piščanc -> RE: vodene koze (5.1.2007 8:35:17)

če so bile vodene koze že pri koncu, potem mali ni bil več kužen. kužen je do takrat, dokler se vse ne začnejo sušiti.

naš pišček je tudi alergik in je bil parkrat letos v stiku s kozami, pa jih ni dobil. decembra pa jih je dobil v zelo hudi obliki. pa sploh ne vročina, norice so bile normalne, tudi on je super prenašal, ampak koža se mu ni celila - nastale so rane in sva pristala na infekcijski.

tam so mu dali virulex v žilo in antibiotik, stanje pa se je začelo izboljševati šele, ko so ga začeli kopati v hipermanganu. teden dni sva bila v bolnici, potem še teden dni doma. zgledalo je super, vse OK in po 14 dnevih od prve okužbe je norice dobil še enkrat!!! tokrat v milejši obliki in so se pike normalno sušile.

Tako, da četudi ti na infekcijski dajo virulex da zavre virus, bo še vedno izbruhnil, ne pa v tako hudi obliki. v bolnici priporočajo tuširanje vsaj dvakrat na dan z mlačno vodo, rane pa hitreje zaceli prevpretek iz hrastovega lubja - jaz sem malega samo polila (s hladnim seveda) po koncu tuširanja. hraste se lahko maže z oljem, ne pa ran. proti praskanju sedaj dajejo claritin, tako da s tem ni večjih problemov.

Stran: [1]