|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlečenje prsta
3.9.2007 17:35:35   
andreas
Živjo!

Imamo tri mesece in pol staro punčko in obsedeno sesa palec user posted image . Zanima me kako ste pristopili k reševanju tega problema. Za naju je to problem za ta malo pa neznanski užitek brez katerega ne more zaspati.

Ko zaspi ji sicer dava na rokice nogavičke pa ne traja dolgo, ko vleče prst kar skozi nogavico in potem je vse mokro pa še zbudi se ker nima stika z kožo in ker drugače ne more zaspati ji damo nogavičko dol, potem je pa vse po starem. Dude pa ne mara, in ji tudi v usta ne moreva dati dude ker jo z jezikom intenzivno zavrača.

Vsem ki ste se uspešno prebrodili skozi sesanje palca NA POMOČ pa hvala za nasvete.

Zvončica user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlečenje prsta
3.9.2007 18:21:33   
puncica
Pri nas ga pri 16 m še vedno sesamo, res pa je da ga nikol nisva neki na silo odvajala, ne z rokavičkam ne z vlečenjem iz ust. Sej najslabše kar je lahko je, da bo imel aparat za zobe. Za zdaj se še ne obremenjujem s tem. IN če tamala noče dude in drugi ukrepi ne palijo po moje ne bo nič pomagal. Samo to je le moje mnenje.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2007 19:08:52   
LUNA06
Naš tud ni maral dude, pa smo jo zamenjali, iz Aventa (silikonska, ravna) na Nuby (gumijasta, zavita).To pa zdej naravnost obožuje.Poizkusi!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.9.2007 19:16:23   
Naja30
Naša je tudi pri teh mesecih vlekla prstek, ampak ne tako, da ne bi mogla zaspat z njim. Poskušala sem ji dat dudo, katere pa itak nikoli ni marala. Nisem pa ji na silo vlekla prsta ven. Čez kak mesec je to izzvenelo. Mogoče je samo tako obdobje.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.9.2007 21:15:49   
mojca 32
jaz pa ne razumem zakaj se nekateri starši tako obremenujete s tem ???????????????????????????????????????????? moj starejši sin je cuzal prst in je sam nehal ko je bil čas star je 14 let in do danes nima nobene zvezdice v zobih pa tudi na splošno ima krasne zobe kar se pa prsta tiče vedno je zraven nu treba nikili iskati kje je kot dudo
ne obremenjuj se s tem pa bo

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.9.2007 22:03:19   
Ronči
probaj ji dudo namazat s kapljicami proti krčem iz lekarne deteljica ki so zelo sladke in okusne. Jaz tudi rajši vidim da sesa dudo kot prst.

You can't fix stupid.

(odgovor članu mojca 32)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2007 7:48:52   
*ANA*
Naš bo pa star 3 mesece, pa ga tudi vstrajno vleče. Jaz njemu dudo not, on pa ven pa hitro prst nazaj noter. Pa tudi jaz sem mu kupila rokavičke, a kaj ko je bila ko se je zbudil čist mokra user posted image . Tudi jaz ne vem kaj več naj naredim.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2007 12:25:53   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: mojca 32

jaz pa ne razumem zakaj se nekateri starši tako obremenujete s tem ???????????????????????????????????????????? moj starejši sin je cuzal prst in je sam nehal ko je bil čas star je 14 let in do danes nima nobene zvezdice v zobih pa tudi na splošno ima krasne zobe kar se pa prsta tiče vedno je zraven nu treba nikili iskati kje je kot dudo
ne obremenjuj se s tem pa bo

Dragan moja ne posplošuj jz sem sesala prst do dvanajstega leta in imam trajno poškodovano obliko čeljusti zamaknjene zobe ki se jih bo dalo popravit le operativno in ja je to od sesanja palca kar je potrdilo več strokovnjakov. To da tvoj sin nima posledic ne veš dokler mu ne zrastejo vsi modrostni zobje verjami da se težave lahko šele začnejouser posted image
In ja prav je da se starši obremenjujejpo s tem ker je to škodljivo za zobe razvoj govora in čeljusti. Imam tudi govoeno napako ki je tudi obiskovanje logopeda ni odpravilo. Jezi me ko ene pravite da se naj ne obramanjujejo ko pa lahko otroku z obremenjevanjem prihranite veliko zelo zoprnih posegov obiskov logopeda, oralnega kirurga in okrevanja po operacijah zob.
Če tvoj otrok ne bo imel niti najmaniših posledic sedaj si lahko vesela vendar se težave zaradi krivih korenin pojavijo lahko tudi po 40tem letu tako da močno upam da se ne veseliš prehitro.

Andreas probaj ji čez dan čimbolj zamotit rokice da ne bo imala časa dati palčka v usta zvečer ko pa zaspi pa ji ga vzami iz ust zato da bo dihala pravilno čez nos in ne čez pol priprta usta. Upam da ti jo uspe čimprej odvatit in čestitke ker si se odločila reševati problem sedaj ko ga je najlažje rešiti.

Lep deževen dan vsem

(odgovor članu mojca 32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2007 12:28:40   
zima07
IZVIRNO SPOROČILO: shorty

Dragan moja ne posplošuj jz sem sesala prst do dvanajstega leta in imam trajno poškodovano obliko čeljusti zamaknjene zobe ki se jih bo dalo popravit le operativno in ja je to od sesanja palca kar je potrdilo več strokovnjakov. To da tvoj sin nima posledic ne veš dokler mu ne zrastejo vsi modrostni zobje verjami da se težave lahko šele začnejouser posted image
In ja prav je da se starši obremenjujejpo s tem ker je to škodljivo za zobe razvoj govora in čeljusti. Imam tudi govoeno napako ki je tudi obiskovanje logopeda ni odpravilo. Jezi me ko ene pravite da se naj ne obramanjujejo ko pa lahko otroku z obremenjevanjem prihranite veliko zelo zoprnih posegov obiskov logopeda, oralnega kirurga in okrevanja po operacijah zob.
Če tvoj otrok ne bo imel niti najmaniših posledic sedaj si lahko vesela vendar se težave zaradi krivih korenin pojavijo lahko tudi po 40tem letu tako da močno upam da se ne veseliš prehitro.

Andreas probaj ji čez dan čimbolj zamotit rokice da ne bo imala časa dati palčka v usta zvečer ko pa zaspi pa ji ga vzami iz ust zato da bo dihala pravilno čez nos in ne čez pol priprta usta. Upam da ti jo uspe čimprej odvatit in čestitke ker si se odločila reševati problem sedaj ko ga je najlažje rešiti.

Lep deževen dan vsem

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2007 12:36:35   
mojca 32
moj sin je vlekel prst pa ti lahko povem da še zobozdravnica ne more pohvalit kako lepe zobe ima.pa še to z mlečnimi se nismo nikoli preveč ubadali smo pa postali bol previdni z stalnimi. kar se tiče ostalih problemov z zobni ali z čeljustjo je pa tako da je odvisno tudi od dedne zasnove če ti je namenjeno da imaš slabe jih pač imaš .poznam ogromno primirov ko imajo probleme z zobmi pa niso nikoli vlekli prst?????!!!!!!!!!!! kar se pa zdravnikov tiče verjemi mi da sem jih dala ogromno skoz zaradi kolkov.smo skoz na široko previjali nikoli uporabljali pampersk pa smo vseeno zboleli na kolkih (perthesenovo bolezen če ti je znano) smo bili na bergljah od 3 leta pa do 7 pa čeprav smo na široko previjali skoz dokler ni šel na kahlico zato ti pravim da včasih lahko vse narediš pa ni prav zato vam parvim ne obremenjujte s tem če vleče prst je še veliko hujših stvari na svetu je pa res da smo starši tisti ki se obremejujemo s tem sam ne komplicirajte preveč

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.9.2007 13:20:22   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: mojca 32

moj sin je vlekel prst pa ti lahko povem da še zobozdravnica ne more pohvalit kako lepe zobe ima.pa še to z mlečnimi se nismo nikoli preveč ubadali smo pa postali bol previdni z stalnimi. kar se tiče ostalih problemov z zobni ali z čeljustjo je pa tako da je odvisno tudi od dedne zasnove če ti je namenjeno da imaš slabe jih pač imaš .poznam ogromno primirov ko imajo probleme z zobmi pa niso nikoli vlekli prst?????!!!!!!!!!!! kar se pa zdravnikov tiče verjemi mi da sem jih dala ogromno skoz zaradi kolkov.smo skoz na široko previjali nikoli uporabljali pampersk pa smo vseeno zboleli na kolkih (perthesenovo bolezen če ti je znano) smo bili na bergljah od 3 leta pa do 7 pa čeprav smo na široko previjali skoz dokler ni šel na kahlico zato ti pravim da včasih lahko vse narediš pa ni prav zato vam parvim ne obremenjujte s tem če vleče prst je še veliko hujših stvari na svetu je pa res da smo starši tisti ki se obremejujemo s tem sam ne komplicirajte preveč

sedaj kaj bo čez dvajset let boš videla.

Kar se dednosti tiče imajo moji starši pri 50+ vse svoje zobe zdrave brat in sestra tudi samo jz imam probleme tko da ja krivo je sesanje prsta

(odgovor članu mojca 32)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.9.2007 13:54:28   
mojca 32
lej ne mislim se kregat to sploh ni moj namen samo jaz pravim da smo mi tudi probali vse pa je še vedno prst zmagal zato pravim da ne delajte takega problema  kaj bo čez 20 let pa noben ne ve tudi ti ne pa čeprav si storila vse kar si tedaj mislila da je prav
NOBEN NI IDEALEN  včasih ni bilo zdravnikov in nasvetov takšnih in drugačnih pa so vseeno otroci zrasli zato pravim uživajte z svojimi malči ker še prehitro zrastejo mi imamo sedaj drugo igračko smo tudi zaradi sinove bolezni dolgo omahovali nad to odločitvijo pa smo videli toliko bogih bolanih otrok in korajžnih strašev da nam je dalo moč še za enega (sicer pa moj 1 otrok nikoli ne bo čisto ok kolke bo mogel menjati upajmo samo da po 40 letu zato vam pravim zobe ali govorne napake se vse da popravit ali pa živeti z tem z bolanimi kolki pa ne ) lahko mu pripada tudi voziček ali........ zato sem raje optimist in pravi DA BO to te nauči življenje      veliko jih je takšnih še z hujšimi problemi kot z zobmi in svaka jim čast so občudovanja vredni taki ljudje taki ti dajo moč da veš kaj imaš in s kakimi stvarmi si delamo mi probleme

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2007 13:59:50   
Shorty_
Moj namen ni kreg in želim vse dobro tvojemu sinuuser posted image hočem povedati samo moje mnenje ki pa je da sesanje prsta zdaleč ni nedolžno in se splača potrudit ker nekatere posledice niso popravljive

(odgovor članu mojca 32)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2007 22:06:52   
Majchi
Tud jaz sem že kar nekaj negativnih strokovnih mnenj glede palca slišala. Najbolj optimalno za zdrav in normalen razvoj zob je, da dojenček diha skozi nos in ima usteca zaprta. V takem položaju je čeljust baje najbolj pravilno nameščena in zobovje se lahko lepo razvija. Vsaka duda, steklenička in prst pokvarijo to sliko.
Zobozdravnik je na predavanju v materinski šoli v Lj. rekel, da je najbolje, če malčkom doziramo npr. vodo ali čaj kar po žlički. Seveda večina vseeno uporablja dude in cuclje, ampak prst je pa strogo odsvetoval in tudi nazorno razložil zakaj.

Sama skušam to upoštevat in naša je že parkrat našla svoj palček in ga sesala, pa sem ji ga nežno potegnila iz ust. Ni nič protestirala. V zameno ji raje ponudim kakšno primerno igračko ali pa tetra pleničko, s katero se tako rada igra. Z njo ob obrazu tudi najlažje zaspi. Naj povem, da dudo zavrača, je ne uporabljamo, prav tako flašo (čeprav je v njej moje mleko).
Andreas, to je tudi moj nasvet zate. Morda ji probaj ponudit pleničko ali igračko.

Aja, pa še to! Zadnjič sem na bencinski, ko je moj tankal, sedela v avtu in v sosednjem avtu opazila punčko, ki je sesala palec. No, ta punčka je bila že kar punca, saj je ziher imela več kot 10 let. Prav grd prizor. Dekle bo praktično jutri v puberteti, pa s palcem v ustihuser posted image . Hm, njenih zobkov pa nisem videla.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.9.2007 22:11:56   
Majchi
Mojca 32 in Shorty: precej lažje bi vaju bilo brat, če bi uporabljali ločilauser posted image .

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.