Majchi -> RE: vlečenje prsta (4.9.2007 22:06:52)
|
Tud jaz sem že kar nekaj negativnih strokovnih mnenj glede palca slišala. Najbolj optimalno za zdrav in normalen razvoj zob je, da dojenček diha skozi nos in ima usteca zaprta. V takem položaju je čeljust baje najbolj pravilno nameščena in zobovje se lahko lepo razvija. Vsaka duda, steklenička in prst pokvarijo to sliko. Zobozdravnik je na predavanju v materinski šoli v Lj. rekel, da je najbolje, če malčkom doziramo npr. vodo ali čaj kar po žlički. Seveda večina vseeno uporablja dude in cuclje, ampak prst je pa strogo odsvetoval in tudi nazorno razložil zakaj. Sama skušam to upoštevat in naša je že parkrat našla svoj palček in ga sesala, pa sem ji ga nežno potegnila iz ust. Ni nič protestirala. V zameno ji raje ponudim kakšno primerno igračko ali pa tetra pleničko, s katero se tako rada igra. Z njo ob obrazu tudi najlažje zaspi. Naj povem, da dudo zavrača, je ne uporabljamo, prav tako flašo (čeprav je v njej moje mleko). Andreas, to je tudi moj nasvet zate. Morda ji probaj ponudit pleničko ali igračko. Aja, pa še to! Zadnjič sem na bencinski, ko je moj tankal, sedela v avtu in v sosednjem avtu opazila punčko, ki je sesala palec. No, ta punčka je bila že kar punca, saj je ziher imela več kot 10 let. Prav grd prizor. Dekle bo praktično jutri v puberteti, pa s palcem v ustih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Hm, njenih zobkov pa nisem videla.
|
|
|
|