|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vitamini
24.9.2008 14:46:55   
larisa
Pozdravljene user posted image

moj 7 mesečnik se začne davit, če mu dam hrano, ki vsebuje koščke oz. je grobo spasirana. Patronažka pravi, da pač še ni pripravljen in naj mu miksam, če tako potem je user posted image  V redu. Vse lepo in prav, vendar kako naj ohranim vsaj kakšen viteminček, če najprej zelenjavo kuham, potem pa jo še z paličnim zmiksam, ker naj bi v stiku s kovino hrana izgubila vse vitamine user posted image  

Lp

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vitamini
24.9.2008 17:06:45   
madasa
Joj tudi moja se izogiba večjim koščkom oz bolj gosti hrani. Jaz ji že od vsega začetka samo pretlačim vendar moram dodat kar fajn vode. Sem opazla da potem več poje.
Ja potem pa s plastično žličko pretlači tistih nekaj gramčkov ki jih poje.
Lp

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2008 18:58:52   
Naja30
Kaj kuhate sadje?
Jaz sem moji naribala s steklenim ribežnom. Ali pretlačila z vilico. Ali zmiksala z mikserjem. Prekuhavala sem res samo ene parkrat na začetku, pa še to bolj zarad soka od kompota, da ga je pila.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2008 20:10:50   
larisa
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Kaj kuhate sadje?
Jaz sem moji naribala s steklenim ribežnom. Ali pretlačila z vilico. Ali zmiksala z mikserjem. Prekuhavala sem res samo ene parkrat na začetku, pa še to bolj zarad soka od kompota, da ga je pila.

user posted image user posted image user posted image  Nihče ni omenjal sadja user posted image user posted image  Malce pomote user posted image  Sadje jaz že ribam na steklen ribežen, ampak tistio glavno kosilo je pa ponavadi zelenjavno in tam je problem z vitamini user posted image

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2008 20:39:01   
Naja30
Aja ups, pardon.
Poskušaj zelenjavo kuhat res samo tako dolgo, da je kuhana, ne je prekuhavat. Npr. brokoli ima dovolj kuhanja 5 minut. In potem samo z vilico pretlači.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2008 21:53:42   
madasa
Ja kje pa ste kupile steklen ribež? Jaz imam samo tistega običnega.
Lp

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2008 22:01:29   
ZvezdicaZaspanka
Steklen ribež sem kupila v Mullerju, imajo ga pa tudi v Merkurju, Mercatorju in Lesnini Brdo...vprašaj prodajalko, ker jih nimajo tam kot navadne ribeže.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.9.2008 22:09:19   
madasa
Hvala, res dobra ideja saj sploh nisem pomislila da bi lahko uporabljala steklenega. Še enkrat hvala in lpuser posted image

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2008 22:12:04   
Naja30
V intersparu ga tudi imajo.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2008 22:59:58   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

ker naj bi v stiku s kovino hrana izgubila vse vitamine user posted image   

user posted image  Žlice, vilice, noži, lonci....so tudi kovinski.user posted image

Vitamini se izgubljajo predvsem s (predolgim) kuhanjem, tako da se na vitamine iz zelenjavne juhe ne zanašaj preveč. Ostanejo pa minerali, železo, vlaknine...Vitamine pa naj dobi s svežim sadjem.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2008 23:10:46   
mali007
Če kuhaš v posodi obloženi z teflonom, naj bi hrana imela več vitamina C, če pa v kovinski pa več železa. Drugače pa kaši dodaj svež peteršilj, ki je bogat vir vitaminov (vendar nekatere malo napenja), ali pa na drobno nariban surov korenček (pa malo zapira) in podobno. Zelenjavo pa raje poduši, ali pa kuhaj res minimalno kot je potrebno.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?