|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   viroza???
26.12.2009 9:51:15   
klara2007
naša je včeraj zvečer bruhala. že čez cel dan ni hotla ne vem kaj piti in jesti, vendar je nisem silila. no zvečer pa je rekla da bo bruhala in je 2x.
vročine nima ne danes in je ni imela včeraj.igra se normalno.
včeraj sm ji potem dala čiste juhice in čaja (kumna in malo janeža). pa je obdržala v trebuščku. spala je celo noč.
no danes pa sem ga menda jaz mal "posrala", ker sem ji dala pit mleka in čokolino po steklenički (baje draži želodec).
zanima me kaj dati otroku jest ko bruha, kaj mislite da bi ji lahko bilo???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: viroza???
26.12.2009 9:52:22   
christiana21
Koliko pa je stara?

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2009 9:57:59   
christiana21
Čeprav se težave ponavadi uredijo brez potrebne zdravniške oskrbe, nekaterih priporočil ne gre zanemariti. Najpomembnejše je nadomeščanje tekočin. Začnemo z manjšimi količinami. Pijemo bistre tekočine (sok, limonada, juha - samo tekočino). Na začetku se izogibajmo mleku ter mlečnim izdelkom, saj lahko poslabšajo stanje. Prav tako ni dovolj navadna voda, saj ne nadomesti elektrolitov, pač pa jih samo razredči.
Z nadomeščanjem tekočin preprečimo nastanek dehidracije, ki je lahko posebej nevarna pri otrocih, kroničnih bolnikih (sladkorna bolezen, bolezni srca), oslabelih ter ostarelih. Pri odraslih se ponavadi ne bojimo dehidracije, saj je pri njih zaloga elektrolitov večja. Znaki, ki nakazujejo na dehidracijo vključujejo suha lica in usta, upadle oči ter odsotnost uriniranja vsaj 6 ur (pri dojenčkih, oz. majhnih otrocih ostanejo plenice dalj časa suhe). Manjše odvajanje urina ponavadi še spremlja huda žeja. Odrasli ponavadi tožijo nad slabostjo, omotičnostjo in vrtoglavico, ki se poslabšajo če oseba stoji. Pojav dehidracije najbolje preprečimo s pitjem rehidracijske soli. Le to si lahko kupite v lekarni, oz. vam jo predpiše zdravnik.
Po rahlem izboljšanju lahko nadaljujemo z jogurtom ter podobno mehko hrano. Ob morebitni ponovitvi bruhanja svetujemo prehod nazaj na pitje pijač. Po 24 urah diete s tekočino in brez bruhanja lahko začnemo s hrano kot so: banane, riž, nesladkani jabolčni sok, toast, testenine ter krompir.
Dobrodošel je sprehod na svežem zraku in počitek
K zdravniku je smiselno oditi:
  • v primeru suma zastrupitve;
  • če je oseba kronični bolnik (sladkorni ali srčni), starostnik ali otrok, mlajši od dveh let;
  • v primeru, da nas bruhanje tako izčrpa, da ne moremo poskrbeti zase;
  • če se stanje po dveh dneh ne izboljša;
  • v primeru znakov dehidracije;
  • če bruhanje spremljajo hude bolečine v trebuhu, ali vročina (posebej pri otroku);
  • v primeru poškodbe glave;
  • otrdelosti v vratu, posebej ob morebitni sočasni preobčutljivosti na svetlobo ter glavobolu;
  • v primeru krvi v izbruhani vsebini;
  • če se naknadno pojavi glavobol, oz. se le-ta poslabša.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu christiana21)
  • Neposredna povezava do sporočila: 3
    26.12.2009 10:14:45   
    ledenaa
    daš jest kar hoče

Neposredna povezava do sporočila: 4
       [Brisano sporočilo]
    26.12.2009 10:26:28   
    Brisani uporabnik
    [Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
      Neposredna povezava do sporočila: 5
    26.12.2009 10:57:05   
    živa
    Pri nas smo vsi člani družine zboleli za virozo (bruhanje, nekateri tudi driska), traja v povprečju en dan, nekateri smo dobili še vročino, ampak je tudi hitro minila. Nalezli so se tudi nekateri sorodniki, ki so bili pri nas na božični večerji. Mi smo v času najhujšega pili vodo in otroški čaj z janežem in kumino, jedli prepečenec in juho. Jaz sem jedla kivi, ker sem bila neznosno žejna, ampak je žal šel ven skozi napačno luknjo ... Skratka, tekočina, juha, prepečenec.

Lp,

živa

(odgovor članu Brisani uporabnik)
    Neposredna povezava do sporočila: 6
    26.12.2009 12:53:18   
    žab*ca
    No mi smo bruhali,v začetku tudi driskali 8 dni.Stari smo eno leto in ne vprašaj kakšna živčna mora je bila glede hrane in pijače.Nekako smo zgurali,seveda pa zgubili kar nekaj gramov.Glede hrane sem diplomirala.Še najbolj se je pri nas obnesla prežganka,drugače pa juhice na tisoč in en način(zdrobova,zelenjavna.goveja......),pire krompirček pa kakšna zelenjavna omakica zraven,jabolčne čežane pa kak piškot,prepećenec notri.....
    Mlečnih stvari tudi naš ni prenašal,še dojil se je slabo.
    Glede elektrolitov pa je meni pediatrinja razložila,da se z bruhanjem bistveno manj izgublja kot z drisko in da vsi ti pripravki iz lekarne so bolj namenjeni drisk. Drugače pa doma daj v sladki čaj čisto malo soli in to je to.

Neposredna povezava do sporočila: 7
       [Brisano sporočilo]
    29.12.2009 11:38:25   
    Brisani uporabnik
    [Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu žab*ca)
      Neposredna povezava do sporočila: 8
    Stran:   [1]
    Stran: [1]
    Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
    Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
    BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
    Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Brrrr...
    пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......