Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 11:19:51
|
|
|
|
smotka lonib
|
kokr jest vem, ni več nobenega oprostila za davka pri nakupu avtomobila. upam, ker sem oktobra kupovala avto in ni bilo nobene besede o tem, da si oproščen tega davka.za druge olajšave pa jest ne vem. Vrtec plačaš glede nato koliko imaš plače. Si pa lahko informativno izračunaš v kateri razred spadašInformativni izračun razreda za znižanje plačila vrtca. Če pa katera še ve za kakšne olajšave, se pa tud jest priporočam.
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 11:28:10
|
|
|
|
san
|
DMV dobiš baje nazaj pri nakupu avtomobila. za drugo pa tudi jaz ne vem.
|
|
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 11:37:47
|
|
|
|
viator
|
Davek na motorna vozila se dobi povrnjen. Pri nakupu novega avtomobila vložiš vlogo za povračilo DMV-ja na pristojni davčni urad (ni predpisanega obrazca, sam naklofaš, da želiš povrnjen davek). Priloži se fotokopija računa (če je avto kupljen na lizing še kopijo pogodbe), kopijo prometnega dovoljenja, izjavo zakonca, da on v preteklih treh letih ni uveljavljal povrnitve davka. Zakon pravi, da je treba priložit še potrdilo o skupnem gospodinjstvu (izda ga upravna enota), ampak če ga ne daš zraven, ga mora davkarija pridobit po uradni dolžnosti. Potem pa naj bi bila vloga rešena v cca. 15 dneh. Evo tuki je link na zakon.. http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200672&dhid=83667 drugi odstavek 5. člena govori o povrnitvi davka
|
|
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 11:39:14
|
|
|
|
viator
|
IZVIRNO SPOROČILO: smotka lonib kokr jest vem, ni več nobenega oprostila za davka pri nakupu avtomobila. upam, ker sem oktobra kupovala avto in ni bilo nobene besede o tem, da si oproščen tega davka.za druge olajšave pa jest ne vem. Vrtec plačaš glede nato koliko imaš plače. Si pa lahko informativno izračunaš v kateri razred spadašInformativni izračun razreda za znižanje plačila vrtca. Če pa katera še ve za kakšne olajšave, se pa tud jest priporočam. Smotka, dej se pozanimaj, mislim da lahko eno leto po nakupu uveljavljaš povračilo davka. Tam dol je link na zakon, če ne pa na davkariji preveri.
|
|
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 12:24:14
|
|
|
|
smotka lonib
|
IZVIRNO SPOROČILO: viator IZVIRNO SPOROČILO: smotka lonib kokr jest vem, ni več nobenega oprostila za davka pri nakupu avtomobila. upam, ker sem oktobra kupovala avto in ni bilo nobene besede o tem, da si oproščen tega davka.za druge olajšave pa jest ne vem. Vrtec plačaš glede nato koliko imaš plače. Si pa lahko informativno izračunaš v kateri razred spadašInformativni izračun razreda za znižanje plačila vrtca. Če pa katera še ve za kakšne olajšave, se pa tud jest priporočam. Smotka, dej se pozanimaj, mislim da lahko eno leto po nakupu uveljavljaš povračilo davka. Tam dol je link na zakon, če ne pa na davkariji preveri. sem glih prej klicala in izvedela vse to kar si ti napisala. je pa rekla, da se dobi lahko od 1 do 13% tega davka. sploh nisem vedela zato, prodajalca pa tud nisem spraševala. je pa res, da nakupa novega avtomobila nismo načrtovali (nam ga je poplava odnesla), Zale pa tud ne. se pa vsak EURO pozna. sam sem pozabila vprašat, če dobiš od vrednosti plačanega vozila. avto je veden okoli 21.000 s popust pa sva plačala 15.000 EUR.
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 12:44:45
|
|
|
|
viator
|
Hmmm od 1 - 13% - to mi pa ni jasno Po moje se ti splača vložit. Par sto evrov vedno prav pride .
|
|
|
|
RE: velika družina-3 otroci 11.3.2008 13:50:02
|
|
|
|
smotka lonib
|
IZVIRNO SPOROČILO: viator Hmmm od 1 - 13% - to mi pa ni jasno Po moje se ti splača vložit. Par sto evrov vedno prav pride . prejle nisem mogla odpreti (računalnik spet zafrkava) tistega linka, ki si ga gor nalimala. zdejle sem ga pa odprla in imaš glede na vrednost. vendar brez davka do 1 miljona (bivših SIT) je kao 1 %, od 1 do 1,4 miljona 1,4% in tako dalje. Bomo videli. Jutri grem na davčno in upravno enoto pa je. Pa če je 100 EUR, pa je dost. Jest sem z malim zadovoljna.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?