smotka lonib -> RE: velika družina-3 otroci (11.3.2008 12:24:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: viator IZVIRNO SPOROČILO: smotka lonib kokr jest vem, ni več nobenega oprostila za davka pri nakupu avtomobila. upam, ker sem oktobra kupovala avto in ni bilo nobene besede o tem, da si oproščen tega davka.za druge olajšave pa jest ne vem. Vrtec plačaš glede nato koliko imaš plače. Si pa lahko informativno izračunaš v kateri razred spadašInformativni izračun razreda za znižanje plačila vrtca. Če pa katera še ve za kakšne olajšave, se pa tud jest priporočam. Smotka, dej se pozanimaj, mislim da lahko eno leto po nakupu uveljavljaš povračilo davka. Tam dol je link na zakon, če ne pa na davkariji preveri. sem glih prej klicala in izvedela vse to kar si ti napisala. je pa rekla, da se dobi lahko od 1 do 13% tega davka. sploh nisem vedela zato, prodajalca pa tud nisem spraševala. je pa res, da nakupa novega avtomobila nismo načrtovali (nam ga je poplava odnesla), Zale pa tud ne. se pa vsak EURO pozna. sam sem pozabila vprašat, če dobiš od vrednosti plačanega vozila. avto je veden okoli 21.000 s popust pa sva plačala 15.000 EUR.
|
|
|
|