Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 15:38:28
|
|
|
|
Gina
|
Po moje ne prav velikokrat. Se pa radi zmotijo pri teži otroka (po UZ). Ponavadi so lažji, kot izračunajo.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 15:40:00
|
|
|
|
Grascakinja
|
Bobek05 bo prav danes rodila s CR, ker je pikec prevelik zanjo.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 15:40:35
|
|
|
|
jagoda
|
Pr men so se. Je imel 4600g plus suhcena mama. Baje ne bi šel iz mene. :zmeden::zmeden::zmeden::zmeden: Obseg glavice je imel 38 cm:((:zmeden:
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 16:20:33
|
|
|
|
pika_b
|
pupa25 koliko pa je to prevelik zanjo? Meni je tudi moja G rekla, da je za 34t kar velik. Vem pa za primer, ko G ni prevril velikost malčka (porodna teža 4500g, 55cm) in so bile velike težave pri porodu!! lp :metulj:
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 16:22:07
|
|
|
|
rozi81
|
Maša kaj ti je obljubljen velikanček? LP S
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.6.2005 16:46:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.6.2005 18:24:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 18:35:14
|
|
|
|
eva1
|
Ja koliko je velik brez UZ ne vejo, v kašni ustavi je pa se da zatipat-G pač potipajo trebuh in vidijo! No pri meni ni bilo težko ugotoviti, ker je imel glavco ful vidno zgoraj, pa tok fino je po mehurju :sloncek::sloncek::sloncek: !
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 18:38:50
|
|
|
|
ZARA
|
O jagoda,kristus :ups: kakšne mere... Men so naredil CR zaradi tega ker sem bla 18 dni čez rok in se nič ni dogajalo...NIČ!!! Nič popadkov,nič odprta,....
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 19:32:46
|
|
|
|
Pia73
|
Meni so obljubljali velikega :duda: pa se niso odločili za carski rez. Pa ni bil tako velik; imel je 3.820 g. Sicer pa saj lahko rodiš naravno tudi, če ni obrnjen z glavico navzdol. Sicer se lahko zgodi a se redko, da se otrok še obrača po 32. tednu. Upam, da se moj ne bo, je bil takrat že pravilno obrnjen. Ja, pa G lahko zatipajo kako je :duda: obrnjen.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 19:59:47
|
|
|
|
vika1
|
Moja pupa pa je tehtala 4500,55cm.Sploh nisem bila niti šivana.Jaz pa 168,56kg(pred noseč.)O CR sploh ni bilo govora.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 20:38:36
|
|
|
|
pika_b
|
Bubabaya, na pregledu v 32t je rekla da ima 2100g, naj bi pa imel cca.1700g za te tedne. To je po njihovih tabelah, kjer je izračunano povprečje za 3kg otročka. Potem sem malce preverjala po revijah in sem res našla, da bi naj bil otroček pri 32t težki nekje 1,6kg. Sedaj pa ne vem. Spet smo tam, ko je za enega nekaj veliko, za drugega pa normalno. Poznam še en primer, ki ima še malce težjega kot jaz in ji je tudi rekla G, da je kar težek otrok (nimava iste G). Čez 10dni imam ponovno UZ bomo videli kaj bo takrat s težo. lp
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 20:50:22
|
|
|
|
Pia73
|
Meni je pa pri 32 5/7 tednih rekla, da je težek 1.979 g +/- 200g. Pa je rekla, da je to čisto normalno. Je pa fantek.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 20:54:38
|
|
|
|
Gina
|
Moj je imel pri 30t. 1350g po UZ. Rodil se je s 4kg. Samo po moje se lahko komot zmotijo pri teh meritvah, ker 1mm na ekranu pomeni že zihr več kot par dek.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 21:01:57
|
|
|
|
pika_b
|
Glede na UZ meritve bi naj bilo 10% odstopanje. lp
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 15.6.2005 21:14:59
|
|
|
|
Gina
|
A, tako. No, potem se je pa naš zelo redil zadnja 2 meseca.9nebesa
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 16.6.2005 0:10:28
|
|
|
|
andrejaz
|
Pri teži otroka se pa res velikokrat zmotijo. Meni je moja G celo nosečnost govorila, da je otroček zelo velik in imela sem tudi ogromen trebuh. Na PDP sem šla v porodnišnico, da mi naredijo CTG in UZ. Pa mi na UZ pravijo, da ima otroček okoli 3400g. Čez 4 dni mi naredijo ponoven UZ in je imel otroček čudežno kar naenkrat okoli 4100g. V 4 dneh je bilo tako razlike za 700 g, je pa razlog najbrž v tem, da sta mi v porodnišnici UZ delala dva različna zdravnika. Aja, rodil se je z 4050 g. Tudi če je otroček ocenjen kot velik, bodo poskušali z naravnim porodom, in šele če ne bo šlo, ti bodo naredili UZ.
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 16.6.2005 0:11:19
|
|
|
|
andrejaz
|
Ne UZ, ampak CR
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 16.6.2005 8:08:45
|
|
|
|
marjanaR
|
Nikar se ne sekiraj - ginekologi se pri določanju teže otroka zmotijo kot bi rekel keks.Naša :duda: naj bi imela več kot 700g več kot je dejansko tehtala. Sicer pa je za moje pojme bolj pomemben faktor obseg glavice, vse potem nekako gre. Pa četudi bi imela carski rez, se ne boj, To ni nič tako strašnega. Jaz sem imela popadke cel dan, zadnje 3 ure na minuto, pa so potem ugotovili, da je mala v zadnjem trenutku obrnila glavico (čelna oz. obrazna vstava) in so mi naredili CR. Tega sem se bala najbolj na svetu, pa sploh ni grozno, tako ali tako ne čutiš, potem ne boli, saj si na analgetikih. Kmalu se pa tako poštima.Pa še problemov z uhajanjem urina in takimi zadevami nimaš. Sploh si ne morem predstavljat,da bi zdaj do konca življenja delala keglove vaje. Cicer mi delček filma o porodu manjka, je bil pa ati zato toliko srečnejši, ker je prvi videl in cartal svojo princesko. Sicer pa bodi pozitivno naravnana. Porod je naravna stvar. Če so druge zmogle, boš tudi ti. Sicer pa še noben dojenček ni ostal noter. Ali pač? Srečno!:sloncek:
|
|
|
|
velik otroček-carski rez!? 16.6.2005 22:26:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so ga na UZ "natehtali" za 4 kile. Tudi mene je skrbelo, kako bom to jaz iz sebe ven spravila, pa če računaš, da se še malo zmotijo... Pa me nobeden ni hotel poslušati. So rekli, bomo že videli, kako se bo odvijalo. No, nazadnje je bil 4.440 in 57 cm, obseg glave 37 in CR. Sicer CR zato, ker se nisem odpirala, ampak je vseeno G, ko me je videla vso nesrečno že brez plodovnice z ogromnim trebuhom sedeti na porodni mizi, rekla, da je pa tole res očitno preveliko za naravno rodit.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?