|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vec kot dva CR in...
15.11.2009 21:50:38   
Anonimen
Pozdravljene

Mene zanima ce je se katera,ki je imela vec kot dva CR.Kako je bilo z okrevanjem po OP in nasplosno pocutje v nosecnosti?Sama bom imela pri koncu decembra ga ze tretjic,pa me kar malo skrbi,se posebej,ker je bil zadnji lani maja.

Zadnji teden imam zelo napet in bolec trebuh,se posebej v predelu zelodca-vcasih imam obcutek,da mi ga bo kar razneslo.Poleg tega me mucijo se celodnevne slabosti.
Sem sla danes v dezurno,kjer so me res fajn pregledali,pa je zaenkrat vse-no,skoraj,ok.
Premalo zeleza in kalija v krvi,prevec zraka v trebuhu in rahlo trebusno vnetje-gripa.Me je pa zdravnica prestrasila zaradi cr.Da naj bi bila dva se v mejah normale,tretji ze nevaren,kasneje se pa sploh odsvetuje.Me je vprasala,ce zelim sterilizacijouser posted image

Zdaj sem pa kar panicna...se mi zdi,da me se bolj boli kot prej,pa pri straneh(me je se prav posebej sprasevala ce so pri straneh mocnejse bolecine).

Zanima me se,katera hrana najbolj napihuje-fizol,cebula..???

Hvalauser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vec kot dva CR in...
15.11.2009 22:31:33   
Isabellabina
Moja prijateljica je imela sedaj v septembru četrtega in vse tri prej tudi.Je tudi ona bila malo panična ko je zanosila,pa jo je G potolažil z odgovorom ,da sedaj že tako precizno opravljajo CR,da ni panike in da že dolgo ne velja več rek samo tri in nič več.Je pa po moje odvisno tudi koliko se zrediš v nosečnosti .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2009 6:43:44   
endrina
Imam kolegico zdravnico, ki je za drugim CR kar hitro spet zanosila, pa so ji tudi rekli, da zna bit to nevarno, ker tak poseg rabi kar nekaj časa, da se vse v redu zaceli. Pa je vso nosečnost dobro prenesla, pa tudi tretji CR. Okrevala je hitro, po vseh treh CR, tudi po ta zadnjem.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2009 11:04:52   
Anonimen
Hvala za odgovora.
Saj,tudi moj g je rekel,da imajo tudi po 5CR,samo zdravnica vceraj me je pa res fejst prestrasila.Ze tako se bojim,da ne bo med OP prislo do kakih komplikacij,pa potem okrevanje,je bilo prejsnjic zelo bolece...

Za kaksen cr sta se pa vajini prijateljici odlocili?Prvic sem imela polno anastezijo,drugic spinalno..zdaj se ne vem.

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2009 13:23:51   
mojamura
jaz imam tudi že 2 CR za sabo...pa me to tudi zanima kako je s tretjim CR (res pa je da sem tudi jaz slišala, da ti pri tretjem CR predlagajo sočasno tudi sterilizacijo)

mogoče pa bomo mi tudi kaj imeli - upam

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2009 13:40:41   
živa
Jaz sem po 2 CR 3. noseča in to bo tudi zadnjič. Pri 2. CR mi je dr., ki ga je opravljal, rekel, da je moja maternica v redu in da imam lahko še enega otroka, s 4. bi jim pa naredila sive lase. Ampak o tem sploh ne razmišljam. Ne razumem namreč žensk, ki bi zavestno toliko tvegale, da bi še 4. zanosile. Če se maternica strga, ne ogroziš namreč samo svojega otroka v trebuščku, pač pa tudi sebe in posledično vzameš mamo trem otrokom. In zato razmišljam tudi o sterilizaciji, ker jo opravijo spotoma, saj se s tem rešim skrbi za kontracepcijo oz. tvegano nosečnost.

Okrevanje - prvič sem sicer zdržala brez tablet proti bolečninam, ampak je bilo kar hudo. Rabila sem 15 minut, da sem otroka z ene joške prestavila na drugo. K sebi sem prišla šele doma, ko so mi drugi malo pomagali. Drugič je bilo super, sem že 2. dan brez težav vstajala iz postelje in se crkljala z malim.

Za tretjič pa ne vem. Moja kolegica pravi, da ni bilo nikoli huje kot ravno tretjič. Je pa res, da je bila močno slabokrvna.

Nosečnost - zaenkrat ok. Koliko se zrediš, pa po mojem nima neke hude povezave, saj se maternica širi glede na velikost otroka, ne pa tvojo težo.

Analgezija - obakrat spinalna. Definitivno tudi tretjič. Občutek, ko takoj vidiš otroka in ga poljubiš, je neprecenljiv.

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 16.11.2009 13:43:14 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2009 13:42:51   
živa
Pa vso srečo!

< Sporočilo je popravil živa -- 16.11.2009 13:43:32 >

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2009 13:54:28   
Anonimen
No,jaz se za sterilizacijo se ne bom odlocila.Bom pa vidla,kaj bodo rekli po porodu,kaksno je moje notranje stanje.
Ziva,kdaj imas pa rok?

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2009 14:04:37   
mojamura
jaz sem imela obakrat splošno anestezijo, pa mi je bilo vsakokrat žal, da so vsi drugi prej videli dojenčka kot jaz....pri prvem CR ni bilo časa za spinalno, ker je bil urgentni, pri drugem pa je bila vnaprej dogovorjena splošna narkoza...ne vem sicer zakaj.

jaz bi se odločila za tretjega otroka, za četrtega pa dvomim, da bi se. ampak tudi sterilizacija mi pa ne diši najbolj. no vse ob svojem času

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2009 14:13:26   
Anonimen
mojamura,je res...ta obcutek,ko ti otroka potegnejo iz trebuha in ko zaslisis jok...ni lepsega.Samo,mene je tista blokada spodnjega dela telesa tako sokirala-prestrasila,da sem bila cist prec.Pa tudi ne gre brez bolecin.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2009 14:23:39   
živa
Rok imam sicer začetek maja, kar pa pomeni, da bom rodila proti koncu aprila user posted image .

Pa saj po mojem nobeni kaj dosti ne diši sterilizacija ... Jaz vedno razmišljam, da si z njo zaprem pot za še kakega otroka, če gre npr. z mojim sedanjim partnerjem kaj narobe ... Po drugi strani pa tudi ne smem računati na to, da bi šla narazen. In tudi če bova šla, kaj vem, kdaj bo to - najbrž takrat, ko bom itak prestara za otroke - pri 40 ga namreč ne bi rada imela. Pri meni definitivno prevlada povečano tveganje za rupturo maternice po 3. CR - ne glede na to, v kako dobrem stanju menda je user posted image . In tudi to, da je dandanes preživljati že 3 otroke in jim nuditi čim več že umetnost. Če so vsi 3 zdravi in če vse 3 spraviš so kruha, kaj si lahko želiš še več?

Spinalna je bila pa meni v drugo manj neprijetna kot prvič, prvič me je v eni nogi precej streslo, tako zoprno, kot bi mi šla elektrika skozi, drugič je bilo pa super. In tudi obakrat sem bila tako vzhičena po porodu, da mi je bilo itak vseeno, kdaj začnem premikat noge ...

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2009 14:36:36   
Anonimen
Kaj pa drugo...jaz sem cutila ko so mi na trebuh pritiskali,kar fejst.ne vem,ali ni dobro prijelo,ali je vedno tako.

Sama imam zacetek januarja,pa so mi ze tudi dolocili datum za konec decembra.Bomo praznovali v bolniciuser posted image

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2009 17:52:22   
živa
Pritisk na trebuh sem jaz tudi čutila, ampak mi ni bilo boleče.

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2009 20:20:25   
lija34
Tudi mene čaka v aprilu tretji cr. Prva dva sem imela v polni anestaziji in ne vnaprej načrtovana.
Ali mi lahko poveste ali se lahko sam odločiš kakšen cr. želiš imeti in kako dolgo traja poseg v spiralni anestaziji?

Mika me spiralna ampak, če povem po pravici me mal panika. Imela pa bom hkrati tudi stelirizacijo, tako mi je po pogovoru svetovala gin.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2009 20:57:46   
Anonimen
lija,ja,sam se lahko odlocis-vsaj pri nas je tako,samo jaz sem v Nemciji.Koliko casa traja...maaa,ves da ne vem,nisem gledala na uro.Samo vem,da ni bilo dolgo.Otrok hitro prikuka na plano,potem malo dalj traja,da te zasijejo.

(odgovor članu lija34)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.11.2009 0:40:28   
nejcko
Jaz sem imela 3x CR, vedno v splošni narkozi, kar mi je tudi povsem ustrezalo. Pa prvem in po drugem cr sem hitro okrevala, po tretjem pa sem bila precej boga, ampak verjetno je bilo to zaradi sterilizacije, ki sem jo opravila hkrati s tertjim cr.
V nobeni nosečnosti nisem imela nikakršnih težav.

Porod s CR traja cca 20 min (od trenutka, ko te uspavajo do trenutka, ko se porodi otrok) + še kakšne pol urce, da te zašijejo in spravijo k sebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2009 10:38:27   
živa
Nejcko, a misliš, da si bila boga zaradi sterilizacije? Kaj pravzaprav pa je bilo hudo? (Meni recimo po 1. CR vstajanje iz postelje in obračanje, ko sem dojila otroka, pa vzdigovanje otroka).

Mene namreč tudi to čaka.

Lp,

živa

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.11.2009 10:46:05   
*Mojca*
Pri meni je prvi CR trajal ene pol urce vse skupaj, imela sem spinalni blok in je bilo super. Prav tako okrevanje. Po 14 dneh sem bila popolnoma brez bolečin, kot nova user posted image

lija v Postojni se lahko sam odločiš za vrsto anestezije, definitivno priporočam spinalni blok. Postopek je povsem neboleč, je pa nepopisno lušno ko user posted image takoj vidiš in lupčkaš pa še nč počena nisi od splošne. Ampak...po želji...

< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 17.11.2009 10:47:22 >

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.11.2009 10:52:32   
Anonimen
Mojca,kako nebolec?Mene je res fejst bolelo,ko so me sivali,oz ko so mi trebuh skupaj montirali.Mislis da sem dobila preblago lokalno?
Okrevanje je pa pri vsakem drugace po moje.pri mrni je blo prvi mesec fejst hudo.Punca zraven v sobi,se je ze v porodnisnici lahko na trebuh obrnila,jazb se se doma dolgo nisem...ko pa sem se,se nisem mogla spravit nazajuser posted image

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.11.2009 13:33:50   
*Mojca*
Jaz res nisem čutila nič, ne vboda ko so mi dali spinalni blok, ne same operacije, nič. Samo pritisk ko so tamauga ven dali. Mogoče so ti res dali premalo, ker to ne sme bolet nič user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.11.2009 19:21:46   
teaju
punce, mene pa zanima, kako veste, da boste imele CR?
Jaz sem ga prvič imela in bi ga še enkrat, če bi se dalo dogovorit.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.11.2009 19:24:51   
živa
Pri meni je bilo isto kot pri Mojci, čutila sem samo pritisk na trebuh ... tudi v Postojni user posted image .

teaju, CR je bil že prvič zaradi mene (težave z očmi), zato vem, da drugače ne morem roditi.

Lp,

živa

(odgovor članu teaju)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.11.2009 20:49:20   
Anonimen
Kot kaze so mi dali pol res presibko dozouser posted image Bom zdaj to povedala.

ziva,jaz tudi zaradi oci-visoka dioptrija in moznost oslepitve.Pa ti?

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
17.11.2009 21:08:29   
*Mojca*
tejau jaz sem ga imela prvič ker se nisem odpirala in je malemu pulz padal. Ker je minilo samo 18mesecev so mi svetovali ponovnega...je pa tako, da se načeloma lahko zmeniš za CR če si ga že imela. Vsaj pri moji G je tako.

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.11.2009 21:38:45   
PC Baby
Če si imela prvič CR se lahko drugič sama odločiš za CR ali naravni pord. Drugače so pa meni tudi rekli, da 2x je še kolikor toliko varno, tretjič pa precej tvegano in ti takrat predlagajo sterilizacijo. Cimra v porodnišnici mi je pa povedala, da če še 4. rodiš s CR te avtomatično še sterilizirajo zraven.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?