|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   varstvo ponoči
8.6.2006 21:58:32   
jupiter
Trenutno sem še v iskanju varstva za tamalčka, ko se mi izteče porodniška. Zna bit, da bom oddelala tudi kakšno nočno in bi rada našla tudi varuško, ki bi preživela noč pri nas približno od 18.ure zvečer do 7. ure zjutraj. Pa me zanima, če mi lahko kdo pove, koliko približno bi takšno varstvo stalo? Vem, da je drugače, če spiš drugje in vse to, kar pride zraven, pa vendar je po mojem razmišljanju efektivnega dela maximalno 4 ure (malo igranja, večerja, mogoče kopanje - pa ni nujno in uspavanje, starejši mulc gre pa itak sam spat). Ostalo lahko preživi pred televizijo, na internetu ali pa prespi, karkoli.. Mogoče je že kdo, ki je takšno varstvo plačeval? Sprašujem zato, da lahko dam fer ponudbo in da vsaj približno vem, koliko varuške pričakujejo oz. koliko je vredno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: varstvo ponoči
8.6.2006 22:06:16   
babylove
Meni se pa tvoje razmišljanje ne zdi v redu. Če prav razumem, bi ti varuško plačala manj, zato ker bo otrok spal in se ne rabi ukvarjat z njim. Ampak ona bo vendarle tam zaradi tvojega otroka in njemu na razpolago.

To je isto, kot če v službi danes nimaš toliko za naredit kot včeraj, ampak si plačana isto, ali ne?

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.6.2006 22:24:39   
poliloni
Pokliči na SEZAM - združenje staršev in otrok, kjer posredujejo varuške in povprašaj...
Ko sem jaz še delala preko njih kot varuška, je bila manjša razlika v plačilu le če je varuška delala le uro ali dve (nekaj sto tolarjev več/uro) oz. če je delala več kot 4ure skupaj (nekaj sto tolarjev manj/uro kot v prejšnjem primeru)  za nočno tarifo ni bilo pa nič drugače!
Pokliči in se pozanimaj - je pa Sezam v Lj.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2006 22:26:03   
Anonimen
Že zadnjič je ena spraševala, kako "malo" lahko plača varuški. Pa a se ve, ki varuške najemate sploh zavedate, kakšno odgovornost prelagate na njih? In to za majhen denar.
Po mojem je v tem primeru treba plačati vseh 8 ur, pa še kak dodatek za nočno delo.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2006 22:31:24   
Stajerka

MI imamo varuško-študentko, ki nam računa 1000SIT na uro, saj rabimo varstvo samo občasno in to za nekaj ur popoldan ali ponoči (nekje do 00.00ure). Tudi meni se je zdelo normalno, da je cena ista, pa me je moja najboljša prijateljica,ki ima tri otroke "streznila". Za čuvanje otroka za celo noč (če je cena po jurja) dobi varuška 12.000? Koliko časa pa moraš ti delati da zaslužiš toliko denarja? Poleg tega je njena varuška ponoči še na njenem domu nekoga inštruirala (saj so otroci spali),pa je dobila zraven še plačane inštrukcije?!?

IZVIRNO SPOROČILO: babylove
To je isto, kot če v službi danes nimaš toliko za naredit kot včeraj, ampak si plačana isto, ali ne?

Ni res, če varuška čuva samo ponoči, je isto kot če bi hodila ves čas v službo,kjer nimaš veliko za delat dobivaš pa plačo isto kot nekdo drug, ki gara.

Mislim, da če se pametno pomeniš z varuško bosta našli kompromis. Pa srečno. user posted image

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2006 23:05:47   
jupiter
Mogoče nisem dovolj jasno napisala. Nimam namena zaradi tega plačat nič manj in raje plačam še več kot običajno, samo da lahko v miru delam in se ne sekiram, če je doma vse v redu. Zdelo se mi je mogoče primerno samo to, da so v tem primeru nočne ure plačane isto kot dnevne, glede na to da bo lahko več kot 8 ur prespala! Pa sem rajš vprašala, kolk mislite, da je to delo vredno, zato da ne bi slučajno komu rekla premalo.

Se pa strinjam s Štajerko, da se mi zdi 12 jurjev preveč, to pa zato, ker bom jaz celo noč res DELALA, pa povrh vsega, če preračunam, ne bom zaslužla 12 jurjev. user posted image Kje tukaj logika torej?
Tko potem bolš, da ostanem doma in se prijavim za socialno pomoč (kot to delajo nekateri) in podnevi na črno delam kot varuška, ker bom vrtec itak mela zastonj! Pa bom ponoči lepo mirno pančkala z mulci doma, dnarja bom mela pa itak več kot če sem v službi.

No vseeno, upam da bom našla varuško in kompromis, vas pa prosim, če lahko katera napiše kakšne so približne cene, ker se mi niti sanja ne o tem?

< Sporočilo je popravil jupiter -- 8.6.2006 23:08:11 >

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2006 23:10:17   
jupiter
Mislim, da je Sezam samo v lj, mi pa nismo tam.

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2006 7:08:08   
skuštrana
Ko se jaz "delala" kot varuška sva z mamico imeli podobno situacijo. Njen mož je delal v tujini, ona pa je zaposlena kot medicinska sestra in posledica je bila da ponoči ( cca.3 na mesec) ni imala komu zaupati otroka. Dogovorili za sva se za fiksno ceno celega meseca 85.000 sit. Malčka sem čuaval takole - kadar je delala zjutraj sem prišla po njega okoli 7.30  in ga odpeljala v vrtec, kjer je počakal mamico, da pride iz službe. Ko je delala pop sem šal po njega v vrtec Okoli 16 ure) ter z njim preživela čas do cca 10 zvečer, ko se je mamica vrnila iz službe. Kadar pa je delala nočne pa sem bila tam od cca.7 zvečer pa do 10 naslednjega dne. Po moje najboljše, da se dogovorite za neko fiksno ceno, se mi zdi brezeveze da te nočne ure plačaš posebej. Moraš pa varuški že na začetku povedat kako in kaj.

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2006 0:07:34   
AlenkaB
mislim da cena naj ne bi bila enak dnevni, treba se je zmenit za pavsal koliko za noc-ker   cena na primer osmih ur podnevi ni ista kot ponoci-tako da morda polovicna.ne vem-pac po dogovoru.
iz kje pa ste drugace in katere ure bi potrebovali,ce smo ze pri tej temi in niste nic sporocili?1
AlenkaB

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.7.2006 7:32:36   
polona dolenc
Mi lahko svetuješ kje naj bi dobila ta seznam, namreč rabim varstvo za v večernih urah. Ali kakšno agencijo ki se stem ukvarja.

LP Polonauser posted image

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.7.2006 23:52:30   
Nattka
http://www.zdruzenje-sezam.si/

(odgovor članu polona dolenc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Spanje alergikov
Paštetka

Zanima me kako so spali otroci, dojenčki (po 3. mesecu), ki imajo potrjeno alergijo na hrano. Seveda bom vesela vsakega komentarja, glede spanja in alergije, sploh, če se je stanje po uvedbi diete izboljšalo.

Ni prespal noči do 2. leta (zbuja se več kot 3xna noč) (33%)

Večinoma spi celo noč (40%)

Zbuja se 2-3x/noč (28%)

Število vseh glasov: 134

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!