|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   varstvo in tašča
4.2.2006 14:05:06   
urši77
hello!
imam en problem, vpreašanje...karkoli pačuser posted image
Imam skoraj pet mesecev starega sončka, ki je pravi mali smeško. Krasnega moža, ki pa im službo samo dopoldan. Sama sicer na porodniškem dopustu, a izredna študentka in v zadnjem letniku-do konca še pet izpitov, nekaj vaj in diploma.

Moj problemček pa je v tem, da našega fantiča nikakor ne morem zaupati v varstvo tašči. Mogoče je problem v meni, ne v njej, a kar ne morem prek tega. Ni mi ga problem pustiti pri moji mami, pri mojem očetu, a ko gre za taščo me kar nekaj "bremza". Sicer je kar dobra tašča in ima vnučka nadvse rada, ampak...
Raje vstanem ob pol petih zjutraj in ga peljem 30km stran do moje mame, kot pa 10min stran k tašči(kadar imam vaje).
Mogoče pretiravam,a si kar ne morem pomagati.

Imate kak pameten nasvet kako naj grem preko tega????user posted image

Hvala za nasvete in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: varstvo in tašča
4.2.2006 16:29:51   
Anonimen
Sem enaka,pa ne vem zakajuser posted image user posted image

(odgovor članu urši77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2006 16:50:11   
pikica123
Jst te čisto razumem. Sicer je žal moja tašča že umrla,sicer bi njej verjetno zaupala,ker sva se zelo dobro razumele.Ampak svakinji pa nemorem zaupati svojga otročka. Verjetno zaradi tega,ker še nima svojih otrok in nasploh nobenih izkušenj z otroki. Čeprav je ona vase prepričana,da bi znala poskrbet,vseeno mislm, da mojga otroka nebi obvladala.
Mojim sestram pa ga zakrajši čas zaupam,ker zaenkrat še skupaj živimo in so več z otročkom.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2006 17:24:09   
frutka_
Urši, jaz sem se enako počutila ampak ko je bila enkrat sila in bilo druge možnosti sem ga dala v varstvo njej in tako prebila led. Je super babica, malega obožuje in vse ampak sem na svojo mamo zelo navezana tako da sem iz čistega ljubega mira raje malega vozila k mami. Zdaj si ga enakopravno "delita".

Ko bo led enkrat prebit bo bolje, boš videla!user posted image

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2006 20:59:25   
Naja31
Urši,

jaz te popolnoma razumem, vendar s to razliko, da je pri meni tašča edina, ki ga lahko čuva, ker je moja mama že umrla, tako da sem morala čez to.
Vsakič sem pomislila kako bi bilo vse skupaj bolj enostavno če bi še imela mamo in da bi ga njej takoj zaupala.
Vem, da ga ima tašča noro rada, je njen prvi vnuk,zanj bo poskrbela vsaj tako dobro kot jaz oz. se bo potrudila. Na začetku me je skrbelo, s časoma pa sem videla, da mu pri njej nič ne manjka, da je mali čist happy pri njej in to je edino kar šteje.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2006 21:21:15   
beba76
Se ti pridružim...tako da ti ne vem pomagati, kako čez to.

Tudi jaz ga dam mami brez skrbi, pri tašči pa še ni bil in ne vem, kako bo, ko ga bom prisiljena dati tja (mama še žal ni v penziji). Vem, da ga ima zelo rada, a je ful vsiljiva (do vseh!!). Ko pridejo k nam, malega vlači in nosi proti njegovi volji. Vidim ga, da ji sili iz naročja, pa ga le noče dati dol. Če pa kaj povem, je pa ogenj v strehi. Tako da je pri meni menda to največja ovira - kar ne morem si predstavljati, kaj bo počela z njim, ko ne bo nobenega od naju zraven, da bi jo bremzal. Sicer pa tega ne bom vidla in bo nekoliko lažje, mali pa bo, če bo delal stvari proti njegovi volji itak to pogruntal in po moje več niti ne bo hotel ostati ta. Da pa bi ga pod silo puščala pri njej, pa ne pride v poštev.

Pa še starejši hčerki je enkrat, ko je bila tam bolana, dala neko zdravilo, ki ji ga pod razno ne bi smela (ni prebrala, kaj piše na škatli - ji je kar dala, kar je imela doma) in zdaj ji pač ne zaupam več.

A kot pravijo punče - prvič je menda najtežje, pol bo pa nekak šlo. Zase upam, da jo bom čimmanjkrat potrebovala.

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2006 22:28:47   
Anonimen
Joj, bodi srečna, pri nas tašča čuva le drugo vnukinjo. Tamala je scrkljana da popizdiš, ampak ne, ona ima same lepe besede za njo. Najbolj pa me je strah, da bi kaj naredila najinemu user posted image , ker ko je doma je pravi user posted image . Drugače pa zelo pridna punčkauser posted image Sem vprašala že par ljudi za nasvet, pa vsak pravi da se otrok prilagaja...jaz mislim, da je tašča kriva!!!Ker ko tašče ni, je druga vnukinja pravi user posted image

(odgovor članu urši77)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2006 0:37:40   
mamči
Poskusi malo popustit in jima daj možnost. Ker praviš, da je dobra tašča in ima rada fantka, mislim, da jima bi lahko dala priliko. Bodi srečna, da je prirpravljena za varstvo, jaz jih namreč poznam kar nekaj, ki ne želijo pazit vnukov. Zadnjič sem slišala, da ena ne želi pazit vnuka, ker zjutraj rada dalje spi user posted image , mali pa z 11.mes. v jasli in skoraj cel čas joka in kliče mamico. Pri babici bi mu vsaj začasno bilo veliko bolje, ker jo vsaj pozna.

Nekajkrat, ko ga boš tam pustila, boš imela verjetno čuden občutek, ampak se boš hitro navadila. Sploh, če bo mali rad šel. Pa ne pozabi, da je konec koncev rodila in vzgojila tvojega dragega.

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.2.2006 12:21:39   
SaaS
Urši77, te kar štekam. tudi jaz sem imela na začetku tak občutek. Tašča stanuje pod nami (oz. jaz nad njo v njeni hiši). Zelo se razumemo, tudi ni vsiljiva, firbčna.. nič takega. Ampak ko sem rodila, si kar nisem predstavljala da bi tašča pazila mojega dva tedna starega sina. Moja mami je vsak dopoldne hodila k meni in mi pomagala. Na srečo so razumeli (mož, tašča..), da mami je le mami.
Saj pravzaprav nič konkretnega narobe, da ne bi zaupala, samo kar en tak hecen občutek. Kasneje pa sem prebila led in zdaj ga pustim večkrat pri njej. Res ga ima rada, nič mu ni hudega pri njej in konec koncev ima že dva malo starejša vnučka, ki jih je še več pazila (nista hodila v vrtec). Vse skupaj je zelo praktično. Skočim v trgovino, na pošto in da malega ves čas ne nosim sabo, ga enostavno odpeljem dol k tašči za uro ali dve.
Kar razlaga beba76, sem pa tudi jaz že podobno doživela. Včasih ga je kaj žgečkala ali bockala, čeprav mu ni bilo všeč, pa sem nekako prijazno govorila naj neha. Potem pa sem obupala in pustila, da se mali sam zmeni in upre. Enkrat je tok navijala, da je mali popenil in en teden ni hotel k njej v naročje. Je bila kar malo užaljena, Meni se je pa dobro zdelo, da je sam pokazal svojo voljo in rešil zadevo. No zdaj se je to malo umirilo.
Po mojem, če nimaš konkretnih problemov, (da ga recimo cel dan ne bi previla) ga enostavno pusti tam za pol urce ali urico in pojdi ven. Ko boš prišla nazaj, boš videla da so (ste) vsi zadovoljni in vse ok in bo vsakič lažje. 

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2006 15:35:26   
KODA
Moja tašča je tastarejšega čuvala do tretjega leta,potem se je pa odselila.Če bi bilo možno,bi jo še prosila,če lahko čuva tudi tamalega.Na tem področju nismo imeli nobenih težav z njo.Nikoli ni počela kaj proti najini volji.kar se otrok tiče.Če sem jaz rekla ne ,je bilo ne.Otroka sta rada z njo in jo zdaj ko se je odselila,kar malo pogrešata.
Na tem področju jo pa moram zelo pohvaliti.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2006 8:14:43   
viv_
Pa kako ste lahko take? Svojim staršem ja, tašči pa ne? Halo no!!! Verjetno ima otroka prav tako rada! In sploh, kako mislite, da se vaš partner počuti ob tem? Da ne grem spet v debate o tem, kako si nekatere lastite otroka - ker očitno je izbira varstva spet ena domena, v kateri partner nima besede!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2006 11:22:12   
sana_lena
Veš moja tašča mene popolnoma ignorira, pa vseeno gremo na obisk k njej, pa čeprav je zmožna, če gremo prej na obisk k moji mami ignorirati še svojega sina(drugače, ga vsak dan kliče, potem pa tudi teden ali več ne, in na naše klice ne odgovarja). Damo jo pa k njej, ker ima vnučko zelo rada in se ji takrat njeno "trdo" srce kar otopiuser posted image . Verjami je res lepo videti, da lahko prineseš nekaj sreče nekomu, pa čeprav je včasih pri nas prav težavno. Vnučki je pa lepo pri vsakem, ki pokaže veselje, samo da ne dreza preveč vanjo.
Jaz bi ti predlagala, da si vzamite čas in pojdite najprej večkrat vsi skupaj do nje, vidva z možem si lahko spijeta kavico v kuhinji, taščo pa pustita z vnučkom v dnevni sobi. Tako boš slišala, da je vse v najlepšem redu in ji lahko pozneje zaupala vnučka v varstvo.
Želim ti, da bi ti uspelo.

(odgovor članu urši77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?