|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   varstvo doma-tašča
22.8.2007 14:53:41   
Anonimen
V dilemi sem. Imamo možnost varstva doma - varuška: tašča. Iz raznoraznih razlogov je opcija varstva ali pri njej doma ali pri nas doma. Za začetek smo na njen predlog privolili v to, da se varstvo izvaja pri nas doma - tašča zjutraj pride, ko mi pridemo ona gre.

+ takega načina:
- otroka ni potrebno nikamor razvažat, zjutraj lahko mile volje spi
- vsa njegova oprema/igrače so pri roki
- njej tako ne delamo nobenih dodatnih stroškov

- takega načina:

V bistvu le eden - "tretja" oseba v gospodinjstvu - kar lahko sčasoma moti (neprijeten občutek).

Sicer se dokaj razumemo, tu pa tam mi dvigne pokrovko, ampak jemljem tako: malo slabega za veliko dobrega user posted image .

Po pravici povedano - raje bi vidla, da ga ima pri sebi doma. Čisto iz ljubega reda - "vsaka v svoji kuhinji". Imam pa slabo vest, ker se mi zdi, da tako kot je odgovarja vsem, le jaz imam te sebične občutke user posted image . Imam namreč vedno v glavi pravilo, da morajo biti starši vsaj tako daleč, da ne morejo prit k tebi v copatah....

Kaj pravite? Objektivno mnenje z vaše strani?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: varstvo doma-tašča
22.8.2007 14:58:52   
mert
JA, JAZ BI RAJE VOZILA OTROKA K NJEJ. NEKAJ IGRAČ DAŠ TJA, OBLEKCE PA LAHKO VSAK DAN SPROTI DOSTAVIŠ SKUPAJ Z OTROKOM.
Tudi mene bi motilo, da bi bil v mojem stanovanju vsako dopoldne nekdo tretji in bi imela vsakodnevno "kontrolo" urejenosti in čistosti stanovanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2007 15:01:24   
jade1
Mene ne bi motilo, da bi bila pri nas doma. Razen, če bi res prebrskala in prekontolirala celo stanovanje, drugače pa ne. Pa še tebi je lažje, da ti ni treba zjutraj otroka budit, oblačit, vlečt iz postelje in še vozit nekam. Zjutraj samo sem uštimaš in greš (pa še malo dlje lahko pospiš) in za otroka je lažje. Če bi mi pa mimogrede še kaj pospravila in skuhala pa tudi ne bi imela nič proti, pa če dviguje pokrovke kolikor ji je volja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2007 15:03:07   
mert
No, še tole; meni je tudi tašča čuvala otroke prva leta - v isti hiši. Pa sem vsako jutro dostavila, hrano, oblekce igrače, patudi otroka če se je že zbudil in je ona ordinirala samo po svojem štuku. Edino od časa do časa je šla otroka zjutraj iskat v naše nadstropje, ko se je le ta zbudil (babyfon).
Za opoldansko spanje pa ji lahko še posteljico(kakšno rabljeno) dostaviš - jaz sem ji jo.
Mislim, da je bilo tako za vse dolgoročno najbolj prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2007 15:03:50   
Anonimen
Meni je bilo, dokler je bil še majhen, bolje, da je bila mami pri meni in ga je pazila (tako je sama želela). Potem, ko pa je bil že malo večji, pa je tudi on rabil malo spremembe okolja. Se je potem bolj veselil, ko je prišel domov, pa tudi tam, na maminem domu, je bil še oče, pa sestrini otroci so iz šole tja na kosilo hodili in je bilo za otroka bolj pestro, bolj zanimivo, več se je dogajalo. Tudi mami je čas hitreje minil.

Tako da, se mi zdi, najbolje tako, če že lahko izbiraš, da je, ko je otrok majhen, tašča pri tebi, potem pa ga počasi začnete voziti k njej.

(odgovor članu mert)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2007 15:04:26   
žmož
Moje mneje je tista tvoja druga misel-da bi ga raje čuvala na njenem domu. Čeprav je pa res, da je nerodno, če moreš otroka zgodaj zbujat, pa en kup stvari vlačit s sabo. je pa to stvar, kako si ti navajena. Jaz vem, da sem bila od vedno samostojna oseba in sem navajena živet sama s svojo družino. Že ko je moja mama samo kakšno urco pri meni se mi zdi, da imam vse stvari pomešane.
Zdaj pa je odvisno ob kateri uri ga boš zbujala, če je močno navezan na svoje igralno okolje (dom), ali mu ni problem zamenjat okolja... Mogoče bi se še bolj zamotil, če bio bil pri njej-otroci se namreč hitro naveličajo enih in istih stvari in igre. Kako daleč od vas pa je tašča?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2007 15:05:10   
Anonimen
Kaj pa en dan pri tvojih, en dan pri njegovih? Tko je počela ena  znanka, pa je super zlaufalo. In če je prišlo karkoli vmes, je valda vsaka mama bila srečna, če ga je imela večkrat na teden kot druga. So se šle kar malo bojevnice.user posted image

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2007 15:08:19   
pety78
Ojej, mene to ne bi motilo. Ko sta ga s tastom kak dan prišla čuvati, je pri meni kosilo naredila, še kaj zlikala, ... Mene pa to res ne moti...user posted image Saj v kuhinji pa res ne hranim kakšnih intimnih stvari. Bodi vesela, da ti ga sploh čuva in da mora vsako jutro vstati, se obleči in biti pri tebi, ne pa pri sebi doma, da tebi ni potrebno toliko opravkov navsezgodaj zjutraj. Če se razumete, če ni sitna, če ti ne teži, te ne kontrolira, ....potem bodi vesela in hvaležna. Lahko pa se zmenite, da bi bilo fajn, da kak dan v tednu mali le spremeni okolje in ga pelje k sebi domov.

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2007 15:11:21   
marty5
Otroka bi budila okrog 7ih. Smo dokaj blizu doma. Opcija enkrat pri eni babici enkrat pri drugi ni.

Delno bi otroka rada tudi navadila, da del dneva preživi drugje (da ne bo prevelik šok, ko gre v vrtec), saj se bo takrat pač moral privadit na drugo okolje.

Jaz sem bolj tip, ko mora imet vse pod kontrolo in mi ravno ne paše, če drugi stvari štimajo zame  - tudi kuham še vedno jaz. Sicer bi ji delo rada čim bolj olajšala, ker ne glede na vse, nam dela uslugo in na to ne smem pozabit. Vseeno pa se jaz počutim napeto, ker se mi skozi zdi, da imam gosta doma, če me razumete....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2007 15:12:14   
marty5
user posted image

na, k vragu anonimnost user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2007 15:15:38   
jade1
user posted image Eh marty za tole ti pa res ni treba biti anonimna.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2007 15:17:33   
marty5
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

user posted image Eh marty za tole ti pa res ni treba biti anonimna.

Ja in ne - se mi je že prevečkrat zgodilo, da so mi ljudje, za katere nisem pojma imela da berejo RR, mimogrede omenjali stvari, ki sem jih objavila tukaj...

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.8.2007 15:35:31   
CeluLitka
Meni to ne bi bilo všeč. Ne maram, da mi kdo po stanovanju hodi. Ne maram, da mi kdo pospravlja, lika, kuha.
Jaz bi otroka vozila,  saj verjetno tudi nimate daleč, tiste igrače in ostalo pa že neseš tja.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.8.2007 15:38:36   
Anonimen
Jaz raje vidim, da se otroka čuva pri nas, dokler sta tako majhna, ker je domače okolje zanju boljše in vse tukaj je prirejeno zanju. Mi to več pomeni kot to, da mi tašča pusti tako kuhinjo, kot bi bomba not usekala.user posted image Ampak za skuhano kosilo in varstvo, kadar ga rabimo, mi je še najmanjši problem kuhinjo pospravit.user posted image

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.8.2007 15:50:04   
mojamura

jaz sem našega tamalega vpisala v vrtec...pač iz very special razlogov, vedno ko ga oblečem ga (moj mi je večkrat to rekelk) tašča takoj preobleče v neke cote, ki jih je ona kupila....malega je začela navajat da ji pravi mama, ker baje da je ona še premlada da bi ji babica rekli, ko je bilo zunaj nad 30 stopinj in sem prišla iz službe je bil mali oblečen v dolge hlače, dolge rokave + brezrokavnik.pa še par cvetk, tudi to, da pravi, da si ona kao zdaj ne more iskati šihta ker ma službo varuške.grrrrrrrr

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.8.2007 15:59:26   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Jaz raje vidim, da se otroka čuva pri nas, dokler sta tako majhna, ker je domače okolje zanju boljše in vse tukaj je prirejeno zanju. Mi to več pomeni kot to, da mi tašča pusti tako kuhinjo, kot bi bomba not usekala.user posted image Ampak za skuhano kosilo in varstvo, kadar ga rabimo, mi je še najmanjši problem kuhinjo pospravit.user posted image

se strinjam

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.8.2007 17:03:26   
dudi2006
malega je začela navajat da ji pravi mama, ker baje da je ona še premlada
Z vsem spoštovanjem do tašče ampak, kako si pa drzne user posted image boga si... sicer ma pa moja taščica tut butasteuser posted image

3+1=;)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.8.2007 19:28:33   
jade1
Zakaj pa je to čudno user posted image  Mi tudi tašči pravimo mama. Mož in njegov brat jo tako kličeta, prav tako jaz in otroci. Jaz pa sem mami. Moja mami je pa babica.

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.8.2007 20:00:59   
Anonimen
Sigurno boje,da ga voziš k njej.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.8.2007 20:14:39   
flower power
po mojem bo boljše da ga vozite k tašči. isto bi ga morala voziti tudi v vrtec. naj taščica "gospodinji" v svoji "rezidenci" user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.8.2007 20:18:24   
marty5
Hvala vsem za odgovore.

Smo danes kompromisno uredili. Sem malo diplomatsko obrnila user posted image . Bosta kak dan tu (predvsem, če bo slabo vreme, mraz ipd., da ga ne vlačim okrog) in malo pri njej, da se navadi tudi drugega okolja. Sčasoma, ko bo vse večji, pa bosta samo pri njej.

Na srečo nimam težav s kakšnimi izpadi iz njene strani, načeloma me kar "uboga" user posted image . Me tudi v službo pokliče, če lahko to, če lahko ono. Je pa tako, da tu res nima stroškov in ji ne bi rada okrnila tisto malo penzijo. O tem, da ji dava kakeršenkoli denar pa noče niti slišat.

Še enkrat hvala za pomoč  - sem prav rabla različna mnenja, vmes sem dobila še idejo, kako se zadeve lotit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.8.2007 20:25:01   
solatja
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Kaj pa en dan pri tvojih, en dan pri njegovih? Tko je počela ena  znanka, pa je super zlaufalo. In če je prišlo karkoli vmes, je valda vsaka mama bila srečna, če ga je imela večkrat na teden kot druga. So se šle kar malo bojevnice.user posted image

tudi poznam eno, ki je tako počela. in je bilo prav fajn. ampak, pozor na tale velik AMPAK, otrok je bil deležen treh različnih vzgoj: od staršev in od vsake babice svoje.. in mama je imela potem precej dela, da je otroku dopovedala, da je ona šef. in kdaj ni hotel k eni babici, pa bi šel raje k drugi... je precej dvorezno.
hm, bi odsvetovala.

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.8.2007 20:38:47   
marita
mi smo prakticirali varstvo pri obeh babicah takole: 14 dni je prva merkala pri sebi doma, 14 dni pa druga pri sebi doma. Tamala je točno vedela kako je pri prvi stari mami in kako pri drugi. Ko sem jo imela pa jaz čez, je pa veljala moja komanda. Ni bilo nobenega pomešanja, otroci so zelo dojemljivi, točno vejo kako in kaj. Glede klicanja: jaz sem mami, tašča je mama in ime, moja mami pa mama in ime, pa smo vsi vedeli katera je katera. Mi smo tako furali do njenega tretjega leta, sedaj pa začnemo z vrtcem. Pri nas ni blo prov nič komplicirano.

Marita

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.8.2007 20:46:49   
lenika
Moja tašča je sina čuvala 3 mesece pri sebi doma. Res, da je bilo to samo v spodnjem štuku, tako, da nismo imeli nobenih težav z raznašanjem stvari in tudi, če je spal, ga nisem budila. Je super tašča, a vseeno sem vesela, da gre sedaj septembra v vrtec, ker pri njih mu je vse dovoljeno in se dela tako kot on hoče in potem imam s tem še jaz težave, ko pridem iz službe.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.8.2007 21:03:16   
Udb
Mi smo s taščo sosedje. Bi me zlo zlo motilo, če bi ga pazila pri meni. Tako ga mož zjutraj zrihta in pelje k njej. Dol ima igrače, za kej preoblečt tut. Drugače pa nese kaj v svoji torbi  (user posted image ). Nam tko odgovarja - se mi zdi da se tut tašča boljš na svojem počuti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?