|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 13:19:32   
sergeja26
Kaj vse počnejo? Iz kod ste mamice, kdaj ste rodile, kakšne so njihove spalne navade...:duda:
Moj Jure se je rodil 20.11.2004, sicer v 37. tednu, v slovenj gradcu; Porodno težo je imel 2430g, dolg je bil 46 cm, zdaj ima 5070g in je zrasel za 10 cm:duda:
Zelo rad se smeji na glas da ga kar meče zraven, obvezno seveda sledi cukec... brca, krili z rokami, skuša se obračati s hrbta na trebuh (zaenkrat mu je uspelo na pol in na pol z mojo pomočjo), najljubša igračka mu je sonček škrabljica, pridno si tišči rokico v usta, skuša prijemati vse kar je v njegovi bližini, ampak še nima čisto izrazitega prijema...
najraje se seveda pogovarja z mamico ko je na sporedu sprevijanje, pri čemer si vzameva kar nekaj časa...
pase kravice ... :sloncek::kuza::sloncek: spančka pa čez dan vsaj 2-3 x po 2 urci, ponoči pa po vsakodnevnem kopanju 5 uric v kosu, se podojiva, potem 3 urce, podoj in še kako urco...
No nem več težila, pa povejte še vi kaj o svojih :angel::angel::angel:,
lp, sergeja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 13:44:46   
sena
Pozdravljena!

Smo iz MB, tukaj sem tudi rodila Nejko in sicer na svoj rojstni dan 21. 11. 2004 - en dan pred rokom9nebesa.Porodna teža 3700, višina 50 cm. Zdaj ima 5550 in je zrasla za 10 cm.
Tudi Neja je pravi smehec, če je seveda ne črviči kaj po trebuhu. Začeli sva dodajati hrano, ker se je prejšnji mesec premalo zredila - pri meni bi jedla samo v polspanju.:zmeden: Tako zdaj kombiniramo hranjenje z Bebo. Ima dudico:duda:, ki jo kar potolaži in svojo pleničko, ki si jo vztrajno tišči k ličkom.
Najraje se previja - tam imava pravo čago. Odriva se z nogicama, suče ritko, obrnit pa se še ne zna. Glasno se smeje, sploh če ploskava.

Na sprehodu obvezno spi, a mislim, da ne bo več dolgo, ko bomo potrebovali nizki voziček. Glavica je že kar stabilna, pasenja kravic pa se hitro naveliča.

Ne kopamo se vsak dan, sedaj se trudimo, da bi jo spravili spat okoli 9h. Dva dni nam je že uspelo zaspati zvečer tako, da sem jo nahranila, položila, pustila v temi in šla ven. Nekajkrat sem ji še šla popravit dudico, potem pa je zaspala. :bravo::bravo::bravo:Upam, da bomo vztrajali tako.
Rada se kopa v čebričku, a se tako odganja, da je počasi več ne bom obvladala v njem. Sploh noče sedeti, ampak samo skače.
Če je ne mučijo vetrovi, ponoči spi tudi po 6 ur v prvi rundi, če pa jo (zdaj že nekaj dni je tako), pa se zbujava na 2-3 ure. A ker spi pri meni, se pač mučim samo z vstavljanjem dudice.

Čez dan spi dolgo le v vozičku, drugače pa je ena urica na rundo dovolj in to 3x na dan.

Gruli že sto na uro, včasih se zelo zelo trudi, da bi nam nekaj povedala, a je ne razumemo.

Bratec in sestrica se kregata, kdo se bo z njo pogovarjal, ji dal dudo, zlezel k njej v posteljo, tako da moram razdeliti, kdaj je kdo na vrsti. Ko pa joka, pa sledi: "Mami, na jo, tebe hoče!"

Lepo pozdravljam vas, mamice:rozica::rozica::rozica:, in poljupčka vašim:duda:

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 13:48:03   
p&b
Prihajam iz Maribora,rodila sem 26.11.2004-15 dni po roku ob 4.15 uri ime mu je Timi,imel je 3450g in 50 cm.Jutri imamo tretjo posvetovalnico tako,da ti ne morem dati tocnih podatkov kako je napredoval,lahko pa ti dam priblizne saj sem ga sama tehtala in merila ima prib.60cm in 5600g.
Tudi moj se zelo rad smeji tako,da mu mlekec kar tece iz ust potem sledi kolcanje:)-,krili z rokicami ponavadi ce mu drzim kaksno igracko z rokicami samo maha po njej tu in tam pa jo ze prime.
Z okicami me spremlja ce hodim po sobi in tudi vrat ze obraca,najraje pa gleda televizijo,ceprav mu tega ne dovolim sem opazila,da ceprav ga obrnem vstran se sam najprej z vratom in glavico obrne za zvokom in ko vidi TV se obrne na bok.
V usta pa tudi nese vse kar mu pride v roke,kadar ga imam v narocju in ga ati zabava se mu med smehom cedijo sline iz ust,da bi lahko nastavil lavor pod njega:)-,nekaj ze gruli,tu in tam mu nehote pride iz ust tudi kaksen hav,aja...
Zvecer ga vedno pred spanjem umivam ali kopam,da se utrudi in da za lahko noc se komaj popapa flasko in ze spi,je preutrujen,da bi sesal moja prsa tako,da mleko v prsih ostane za nocni obrok,ki je nekje med 3-5 uro,vmes pa ze spet zaspi.
Ceprav ga dajem spat na bok se vedno ponoci spravi na hrbet:zmeden:,pa sem se vdala ga ponoci popravljati,ce mu tako pase pa naj bo tako.
LP
Petra

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 14:08:45   
SISI25
Jaz sem rodila dvojčka 28.11.2004 točno na 38 teden. Prvi je bil težak 2640 in drugi 2460, oba pa sta bila velika 49 cm. Koliko imamo zdaj ne vem imamo posevtovalnico šele 17.3. Smo pa imeli pri 2 mesecih in 7 dneh prvi 5460 in je bil velik 61,5 kg drugi pa 5240 kg in velik 60 cm. Tako da me res zanima koliko bomo imeli zdaj.

Se pa ves čas smejita ko jim kaj govorimo. Sama že zelo veliko govorita nazaj. Rokice si ves čas dajeta v uste in si jih tudi neprestano opazujeta, kot bi bile svete.
Kravice nočeta pasit ker nikakor nočeta biti na trebuhu. Dvigneta pa glavico visoko če ju držimo v rokah. Bi se pa ves čas nola sam po rokah. Ja pa v ogledalo se rada gledata in se potem smejita.Pa vrtiljak nad posteljico rada opazujeta in se nad njim jezita in pod mostom ležita in opazujeta igračke ko bingljajo.
Kopata se zelo rada da imamo vodo vse okoli bane tako brcata.

Spita pa od 9 zvečer pa do 5-6 zjutraj. Potem jemo in nazaj zspimo do kakih 8-9. Čez dan bolj malo spita po kaki 2 urici na dan ampak v odlomkih po 15-20 minut. Vačsih nam rata malo več ampak je že redkost.

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 16:20:13   
Pika10
No midva bova 3 mesece stara drug teden. Rodila sva se v 37. tednu velika 53cm in težka 3770. Zdaj sva velika 64cm in imava 6950g.:love:
Luka spi več ali manj cel dan, ponoči pa 6ur. Jeva samo podnevi 6x, na tri ure.Zelo rad prijema igračke, ki visijo nad njim. Zdaj pa je začel tudi brcat in krilit z rokami.Veselo se pogovarja z mano. Kadar greva ven vedno spi. Joka samo kadar je lače, pravi dobrovoljček je.:zaspan:

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 17:52:05   
marta2
Moji dvojčici sta rojeni 25.11. v postonjski porodnišnici. Klara je imela 2690 g in 49 cm:bravo:, Karmen pa 2630 g in 46 cm:bravo:. Prejšnji teden sta bili dolgi 58 cm in tehtali 5,2 in 4,7 kg:bravo::bravo::bravo:. Znata se smejat na vsa usta, znata dati celo rokico v usta, začeli sta komunicirati, najraje z vrtiljakom nad posteljo, znata čofniti mamico če se z eno v naročju pogovarja s tisto v stolčku, znata kravce past, znata že čistopotiho smrčat, znata razveselit mamico:) in jo tudi do konca izmozgati.;) Včeraj ponoči sta se zbudili samo enkrat in to celo istočasno, še malo pa se bomo naspali.

lp Marta:rozica::rozica:

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 18:02:53   
Tinca7
Naša Lara se je rodila 12.11.04 težka 3660 in velika 53. Pri treh mesecih pa je imela že 7100 in 64cm:sloncek:.
Je že zelo dejavna; tlačenje v usta vse kar ji pride pod roko, smejčkanje in seveda potem tudi jokanje. Začela se je obračati iz hrbta na trebuh (zaenkrat pride do polovice, potem pa ji jaz pomagam:)-), Vedno bolj ji je všeč duda, a še raje ima palček, ki ji ga vstrajno:(( a brez učinka vlečemo ven. Veliko govori in tudi renči:)-, kadar ji kaj ne gre tako kot si je zamislila.
Glede pančkanja pa imamo blazno srečo, saj že 3 tedne spi celo noč; ob 7 se skopamo in gremo spat. zbudiva jo še ob 10h da dobi še enkrat flašo, potem pa vstane ob 6.309nebesa:bravo:. Čez dan sicer bolj malo počivamo, predvsem v vozičku (ki pa nažalost zadnje dni počiva zaradi vremena:grrr: ).

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 20:13:43   
Errai
Naš fantek se je rodil 19.11. v Postojni. Tehtal je 3600 g, dolg pa je bil 53 cm. Zdaj ima že 64 cm in 6300 g. Rad se smeji, še posebej, ko mu mamica poje pesmice (najraje ima tiste od Janeza Bitenca in pa Kekca). Zna se že obrniti iz hrbta na trebuh, v drugo smer pa mu je do zdaj uspelo samo nekajkrat. Lepo tudi pase kravice, udarja po igračkah, ki visijo nad njim in jih poskuša prijeti. Zdaj mu to že kar dobro uspeva. In vse kar prime, gre takoj v usta. Če pa nima nič v rokicah, pa roma v usta prstek, dva, trije ali pa kar cela pest. Spi pa bolj malo :(. Čez dan štiri krat po pol ure, ponoči pa se zadnje čase zbuja na dve uri, včasih še pogosteje. Pa smo še mesec nazaj spali celo noč.:(

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   vaši trimesečniki...
28.2.2005 21:47:24   
Bib
Najina Lara se je rodila 17.11.04 v Trbovljah.
Velika je bila 53 cm in težka 3370 kg.

Spi že od rojstva celo noč, tako da jo moram sedaj zbujati za hrano, ker se je prejšni mesec premalo zredila.:(
Je zelo pridna in spat hodi ob devetih, pol desetih. Spančka pa do devetih, pol desetih.
Čez dan spi bolj malo, približno dvakrat po pol urice do ene ure.
Je pravi dobrovoljček, najrajši se pogovarja z mamico in očkom.:bravo:, veliko pa se tudi smeji (zadnje čase pa se zraven še zelo slini)
Je najbolj srečna če so okrog nje ljudje ,da se nekaj dogaja, saj ne mara biti sama.
Rada se previja, in zraven se veselo odriva z nogicami.
Zna se obrniti iz trebuščka na hrbet, obratno pa ji je uspelo samo enkrat.
Zanimiv ji je most pod katerim leži in probava prijeti igrače, čeprav zaenkrat najbolje prime mamičin prst.:)

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   vaši trimesečniki...
1.3.2005 12:27:48   
Pi-kica 1
Mi smo pa iz okolice Slovenske Bistrice, Samo se je rodil v ptujski porodnišnici 18. 11. 2004 pet pred dvanajsto. Porodna teža je bila 2750 g, dolg je bil 48 cm. Pri treh mesecih je tehtal 5950 g in bil velik 59,5 cm.
Samo že od rojstva pridno spi, zbudi se kvečjemu enkrat ponoči za hranjenje in takoj zaspi nazaj. Veliko se smeji in se oglaša s svojimi aaaa , oooo, včasih že tudi zavriska. Ko leži na hrbtu, že visoko dviguje glavico. Kravice pa pase z dvignjeno glavico že od enega meseca. Zelo rad je v svojem ležalniku, kjer nas lah ko dobro opazuje. Steguje se za igračkami. ki so obešene na mostu, včasih že kakšno tudi prime. Najraje pa ima lokomotivo, ki mu jo je kupil očka in jo tudi uspešno zgrabi za dimnik.
Zelo je vesel, ko mu mamica poje in pri petju tudi pridno pomaga.

Pa lep pozdrav

Pi-kica

(odgovor članu sergeja26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?