|
RE: vaša mnenja, prosim 6.9.2013 20:35:31
|
|
|
|
Vijoličarka
|
Veliko vprašanje je, ali si ti zdaj bolj prizadeta zato, ker si ga že tolikokrat dobila na laži ali zato, ker vse kaže, da ne bo poroke. Zame sicer poroka nima nobenega pomena, ampak to nima veze. Ti njemu nikdar nisi prikrivala, da je to zate nadvse pomembno. Laž, da ''ljudje ne bi bili prizadeti'', je meni nerazumljiva, ker sem tak tip, da lahko prenesem vsako resnico, laž, četudi ''dobronamerna'' me pa sesuje. Mislim da se morata iskreno pogovoriti, kaj ti in kaj on pričakujeta od te zveze. Mogoče problem iskrenost ali da kdo preprosto ne pride do besede in potem poišče lahko pot ven iz trenutne situacije, z lažjo. Ti si ga srečala, ko si ''potrebovala nekoga''. Pa si res videla njega ali pa si si samo narisala, kar si želiš? Zdaj so medeni tedni mimo in kot je že Tehnofil lepo razložil, treba se je soočiti z resnico. Možnosti je cel kup. Ti si ga lahko gledala skozi rožnata očala, on pa je potreboval nekoga, ki bi skrbel zanj ter za ''intimne trenutke''. Vstopnica so bile ''dobronamerne laži'', ki pa zdaj več ne zadoščajo. Ti si morda več govorila, kot poslušala, si več predstavljala, kot res videla, on je podobo vzdrževal z lažmi, ker do kakšne konkretne besede ni prišel, niti se mu ni dalo potruditi. Ker mogoče misli, da je ženskam pač treba vsake toliko časa natrositi nekaj puhlic in potem so zadovoljne. Zakaj se noče poročiti? Če se noče poročiti, ker zanj poroka nima nobenega pomena, ker se mu zdi nesmiselna, zakaj tega ni povedal že na začetku? Lenoba, izogibanje resnim pogovorom, odgovornosti? A če je zanj poroka pomembna tega nikdar več noče podariti nikomur, ker je preveč pomembno, potem se, kot ženska ki ji poroka nekaj pomeni, ne moreš počutiti ravno krasno. Ker s tem ti kaže, da mu nisi dovolj pomembna. Treba je torej sneti rožnata očala in korektno oceniti dejansko stanje. Ti bi rada mnenja, če pretiravaš s svojo prizadetostjo. Če te najbolj bolijo laži in nepripravljenost za pogovor in razčiščevanje o pomembnih stvareh, če te boli, ker si začutila, da si morda zidala na krhkih temeljih in se sprašuješ, če ima vse skupaj sploh še kakšen smisel - potem se mi zdi, da ne pretiravaš. A če te še vedno najbolj zanima samo to, da bi se poročila, ne glede na vse, potem ja, se mi zdi da pretiravaš. Ne le to, zdi se mi, da živiš v nekem mama - dete skupnosti, kjer neubogljivo dete ne uboga in ga je treba disciplinirati. V taki situaciji, bi bilo, kot pravi patrino, najslabše, kar se lahko zgodi, da ga prisilno zmanevriraš v poroko. Kaj je torej tisto, kar te najbolj boli in kaj bi rada?
< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 6.9.2013 20:37:09 >
|