sazi
|
Se strinjam samo s tem, da se morajo posvetovati z mamo (kar so v tem primeru se, če sem prav razumela, saj so njej prinesli stekleničko). rugače mi gre pa na živce to posiljevanje z dojenjem in zgražanje ob dodajanju ali izključnem hranjenju po steklenički. Prava obsedenost z dojenjem vlada trenutno, mi smo pa v večini gor zrasli na umetnem mleku, saj mame niti porodniške niso imele toliko, da bi lahko bile doma in dojile, pa nam nič ne manjka. V porodnišnici sva bila 9 dni. Mali zelo zlateničen, ves čas ob meni, mleka sem imela dovolj, mali pa je bil tako obnemogel, da ni mogel sesati in je posledično še bolj izgubljal na teži in se še težje boril z zlatenico. Še dobro, da imajo stekleničke in na voljo mleko. Dobil je mojega, kolikor sem ga uspela načrpati, potem pa še dodatek, da je vsaj približno prišel k sebi po tednu nezmožnosti sesanja. Sploh si ne predstavljaš (očitno) kakšne muke so to, ko otroček joka, je lačen, pa ne more jest. Hvala vsem sestram, da so mi prinašale mleko, pa čeprav se je bilo včasih treba malo pogajati - se je našla kakšna, ki je bila preprčana, da bi lahko dojila. No, po nekaj urah matranja in opazovanja situacije jim je bilo jasno, da ne bo šlo in so mleko prinesle. Lačnega otroka je treba nahranit, brez mleka pa tudi ne ostaneš čez noč, da bi lahko bilo kritično enkratno hranjenje po steklenički.
|