natalia
|
No. Zadeva je taksna, da se marsikateri otrok PO PRVI flaski noce vec dojiti. Mislim, da se mlade mamice tega premalo zavedajo. Otrok hitro ugotovi, da po flasi lazje tece in zacne zavracati dojenje.. - moja ni zavračala dojenja, težko pa je, če ven nič ne priteče.kljub tisti usmiljeni flaški sva se dojile, dokler ni mleka končno zmanjkalo, po mesecu in pol skoraj 24 urnega sesanja. Seven, a je potem boljše, da otrok tako shujša, da postane ogrožen? ker je moja v tistih dveh dneh tako shujšala, sva morale ostati v porodnišnici nadaljna 2 dni, zato mi po mojih pojmi nobeden ne more govorit, kaj je dobro za mojega otroka. Tako da to, da cakajo dolgo ima svoj smisel. Poleg tega, je skoraj vedno tako, da ima mlada mamica prve par dni, dokler ne pride do t.i. "Pravega mleka", v prsih le par kapljic. Nastanek pravega mleka pa se stimulira s sesanjem. Otrok mora biti prakticno cimvec na prsih. Sesanje vzpodbuja nastanek. Ena flaska povroci dolgo spanje otroka in posledicno manj sesanja na prsih. Mlada mama se lahko kmalu znajde v zacaranem krogu dojenja in dodajanja in iz tega ne zna vec ven.. prvič: zaradi 24 dojenja, nisem imela časa niti za jesti, niti za pit, od kod naj potem mleko nastaja, če še na Wc ne moreš? drugič:zaradi utrujenosti in dolgega poroda ter rooming in-a, ki ga vsi tako hvalijo, sem bila tako utrujena, da sem komaj stala na nogah, pa sem jo morala še previjat, nosit, dvigovat, dojit,tolažit 24 ur na dan - posledično zaradi dvigovanja otroka in nošenja (jokala je ker nisem imela mleka in je bila lačna non-stop) so se mi zagnojili in vneli šivi. tretjič:ko je dobila dodatek je spala, kvečjemu tri ure...., kako pa potem razložiš to, da sem dojila praktično non-stop, pa ni bilo nobenega navala mleka, mleko je bilo kvečjemu za sproti, še to ne... Dobro je, ce se da dodatek, da se da le po zlicki. Taki mali zelodcki drugi dan spijejo le kaksnih 15 ml, kar sploh ni tezko dati po zlicki. Tako preprecimo sesalno zmedo. prosim? moja je spila tretji dan 65 ml dodatka?! pa je zdržala 3 ure in bi še jedla... Pa se to.. Nismo vsi zrastli na dodatku. Moja mama dodatka, svezega Milumila iz Nemcije ni nikoli odprla. Pa je bila hrana takrat pri nas prava redkost in opevana v visavah. Me je raje dojila do dveh let in pol. - zdaj se pa grem točno ustrelit, ker nisem imela mleka, da bi nahranila otroka... Na intenzivni v MB se zelo trudijo. Tam sem bila z Emo 14 dni. Vsi nedonosencki, katerih mamice so prinasale mleko v hladilnik, ki ga imajo tam, so tisto mleko tudi dobili. že 3-ič povem, da ga otrok od zgoraj omenjene mamice ni dobil. eh brezveze....bomo spet razpravljale v nedogled skratka - ne dojim, mi ni žal, da ne dojim, mi je dosti lažje, punca je več kot zadovoljna, z MB porodnišnico imam glede dojenja slabe izkušnje, za drugič bom vedela, da lahko zahtevam dodatek takoj, ko bo otrok lačen in ga ne mislim pustit lačnega, niti na račun dojenja ne. sploh pa sedaj ne, ko so ugotovili, da tudi materino mleko ni tako popolno, kot so mislili. lp, natalija