|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvedba vseh obrokov
10.12.2009 20:00:55   
PC Baby
Tiste, ki ste polno dojile 6 mesecev - zanima me kdaj ste nadomestile vse obroke z GH (oz. vam je ostal samo nočni ali jutranji obrok)?
Mi smo namreč pri 7,5 mesecih nadomestili že dopoldansko malico, kosilo in večerjo. Dojim ga samo še za zajtrk, pop. malico in ponoči in mi je kar malo hudo, da je šlo tako hitro. Zato razmišljam, da bi zdaj en mesec počakala na tem in šele potem začela uvajat GH tudi za pop. malico.

Če bo šlo tako hitro naprej se pri 9tih mesecih sploh ne bo več dojil, jaz imam pa mleka še dosti pa tudi rada bi ga dojila eno leto.

Mi lahko kaj svetujete iz izkušenj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvedba vseh obrokov
10.12.2009 20:04:54   
sjmm
Mi smo stari 9,5 mesecev, se ne dojimo več, pač ni bilo več mleka, a še vedno ima stekleničko 2x..zvečer kako uro po ml. kašici, ko gre spat in proti jutru tam 4-5h. Tako, da mislim, še posebej zato ker dojiš, da še ne bo tako hitro konec, brez skrbi, saj se zelo radi pocrkljajo z mlekom.user posted image user posted image

SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009

VSI MOJI SONČKI

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2009 20:15:24   
jutranja rosa
Tudi moj je star ravno 7,5 mesecev in sva uvedla isto število obrokov kot ti in delam povsem isto. Si tudi želim čim dlje dojiti, zato me prav zanima kaj ti bodo odgovorile že bolj izkušene mamice. Sem nameravala tako nadaljevati vsaj do 9 meseca.

(odgovor članu sjmm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2009 21:15:40   
Urska09
Punce, brez skrbi. Moja bo prihodnji teden stara 10 mes. Tudi mi smo GH uvedli ekspresno. Pri 8 mes. je imela že 4 obroke. In danes? Dojiva se še najmanj 4krat dnevno. Zgodaj zjutraj (npr. ob 5h), potem še enkrat ob 7h ali 8h, sledi zajtrk (mlečno-žitna kaša), dopoldanska malica, dojenje pred dnevnim počitkom, kosilo, popoldanska malica, večerja (spet mlečno-žitna kaša) in dojenje pred spanjem.

Se mi pa zdi, da je tole naše dojenje bolj crkljanje kot hranjenje. Zato me bolj skrbi, kako bom nehala, ker je taka odvisnica user posted image user posted image

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2009 14:13:12   
daisyb
moj ima 6 mesecev danes...pa smo zaceli ze mal prej z gh. nadomestila pa sem sam dopoldansko malico...opoldan hoce se mleko zraven gh, popoldan pa tudi....zaenkrat pije mleko se 4 krat na dan

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2009 19:54:59   
manna
Jooj pri nas je pa obratno... Stara je 6 mesecev in odkar ji dajam kašice se noče več dojit ?! Brez problemov se doji ponoči, zjutraj in zvečer. Čez dan ko dobi kašico, se potem noče še dojit, nevem zakaj. Ob 10h dobi sadje, ob 13.30h zelenjavo, ob 17.30 mlečno kašico.   Kašice vedno poje bolj malo, ampak nekaj pa le.  AM pa noče. Mislite da dobi dovolj mleka?

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2009 20:53:14   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Jooj pri nas je pa obratno... Stara je 6 mesecev in odkar ji dajam kašice se noče več dojit ?! Brez problemov se doji ponoči, zjutraj in zvečer. Čez dan ko dobi kašico, se potem noče še dojit, nevem zakaj. Ob 10h dobi sadje, ob 13.30h zelenjavo, ob 17.30 mlečno kašico.   Kašice vedno poje bolj malo, ampak nekaj pa le.  AM pa noče. Mislite da dobi dovolj mleka?

Manna, seveda dobi dovolj mleka, saj si sama napisala:
- doji se ponoči, zjutraj in zvečer (to so trije obroki!!)
- mlečna kašica tudi vsebuje mleko, čeprav poje malo, vendar je dovolj.

Torej, 4 mlečni obroki so povsem dovolj. Sčasoma bo "golega" mleka vedno manj, zato pa potem nadomeščaš s sirčki, kislo smetano, mlečnimi kašicami, jogurtami, skuto...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2009 20:53:46   
PC Baby
Ma kako vam uspe, da vam jejo na 3 ure ali celo več? Naš je po dveh urah že divji od lakote. Zjutraj po zajtrku (dojenje) še nekako gre 2,5-3 ure do sadne kašice potem pa naprej no way.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2009 22:05:07   
Urska09
Ha, tudi nam ne znese na 3 ure. Kje pa! Sploh pa ne po sadnem obroku.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2009 8:36:40   
manna
Naša pa zdrži brez hrane tudi 4 ure, celo 5 ur je enkrat zdržala (je kar spala ker smo bli v avtu).  Ampak jaz ji kar dam, ker mora jest, je že itak drobna, majhna. Včasih zdrži od 7h zjutraj do 13.30h s samo kakšnih 50g sadja vmes ob 10h. Res, njej je hrana zanimiva tok kot meni logaritmi... 

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2009 10:58:34   
Petka09
Manna, hvala enako user posted image . Pri nas podobno. Saj včasih pokaže interes za hrano, vendar redko. Recimo zgodaj zjutraj (zaenkrat) rada mleko spije, pa trenutno ma fazo "oboževanja kosil" - torej usta odpira kot ptiček.... Vse kasneje je pa bolj zato, ker se jaz spomnim ji dat, ne zato, ker bi ona sitnarila.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2009 11:06:10   
Nina00
Pri nama je dodajanje potekalo podobno kot pri tebi. Sedaj je star 8,5 mesecev in imava takole: zjutraj dojenje, sadje za dopoldansko malico, za kosilo zelenjava z rižem/ ajdo/ prosom/ polento/ krompirjem in cca 3x na teden tudi z mesom, dojenje za popoldansko malico, mlečno kašico za večerjo, nato pa še dojenje pred spanjem in še cca. 3x ponoči (to zadnje bom sedaj poskusila počasi ukinjat).

Jutranje dojenje je pri nama okoli 6h in včasih potem še malo odspi, tako da to ne bom spreminjala. Prav tako mu bom za popoldansko malico še naprej ponujala dojenje še vsaj kaka dva meseca. Potem pa mu bom začela ponujati v tem času jogurt in skuto.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2009 18:23:18   
akin
Tudi naša je zdržala največ 2 uri brez hrane in sem tu odprla podobno temo. Potem pa je kar naenkrat začela jest dvakrat toliko hrane na obrok in se je ta čas le podaljšal. No, čeprav še vedno je maksimum 3 ure, če se res naje, in imamo torej čez dan 6 obrokov + dojenje zvečer/zjutraj. Bi najbrž lahko bil tud kak obrok manj, če bi jo v vsakem obroku nažrla do konca, ampak vseeno probam imet 3 glavne obroke in ji za malice vmes dam malo manj.

Kar pa se tiče dojenja, je bilo pri nas tudi podobno. Meni je bilo isto kar hudo - kar naenkrat od konstantnega visenja na joški do tega, da se čez dan sploh ne doji. Ampak pri nas je bilo tako, da dojenja čez dan sploh ni pogrešala, ko smo uvajali gosto hrano. Mislim, če sem ji po obroku GH ponudila še joško, je vedno bila za, ampak če ji nisem, ji pa tudi ni nič falilo. Pa sem se odločila to izkoristiti in dojenje čez dan ukiniti. Najprej sem ji sicer še pustila popoldansko malico pri meni, ker se je še meni zdel čisto prehud prehod. Ampak potem ko sem videla, da ji res čisto nič ne fali brez, sem ukinila po par dneh še to. Pa ne zaradi mene, ki mi je kar manjkalo, ampak zaradi nje. Vsaj tako se je po razmisleku zdelo meni. Glede na to da bo 1,2,3 morala v varstvo in jo do takrat čaka cel kup stvari, od drugačnega reda pri spanju, pa prehrani, da potem o pogrešanju mamice niti ne govorimo. In da bi takrat pogrešala še dojenje ker bi se bila navajena tako crkljat čez dan, se mi je zdelo še huje. Poleg tega sem videla pri kolegicah kako to zgleda, ko že kak mesec kasneje (no eni tud že prej, ampak naša ni) začnejo kazat na joško, dvigovat majice in prosit, in potem bi mi bilo še toliko bolj grozno jo odrezat...

No, jaz sem se torej odločila, da kljub temu, da mi manjka, neham dojiti čez dan in izkoristim šanso, ko to lahko naredim brez problemov. Kdo ve, če bo čez kak mesec še tako enostavno. Zvečer in zjutraj + čez noč sem še pustila, ker to bo lahko dobila tudi potem normalno naprej, ko gre v varstvo, pa tudi še kak moj protitelešček bi rada, da vsaj čez zimo še dobi. Poleg tega pa je kar se tiče nočnega dojenja tudi pri njej čisto drugačna zgodba in je takrat prava mala borka za to, kar se ji zdi, da ji pripada. In ko se ji zazdi, da slučajno ne bo dobila takoj, jo je slišat daaaleč naokoli :)

< Sporočilo je popravil akin -- 14.12.2009 18:26:56 >

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2009 20:57:04   
PC Baby
Ja, zelo podobna situacija naši. Mislim, da se bom kar zgledovala po tebi. Akin, koliko je že stara tvoja tamala?

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2009 21:00:14   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: akin
No, jaz sem se torej odločila, da kljub temu, da mi manjka, neham dojiti čez dan in izkoristim šanso, ko to lahko naredim brez problemov. Kdo ve, če bo čez kak mesec še tako enostavno.

Za moje pojme si to zelo pametno naredila. Naša je stara 10m in si ravno te dni razbijam glavo s tem. Namreč ne zaspi brez dojenja. Včeraj mi je sicer prvič ratalo, da sem jo čez dan uspavala z dudo ampak to je bil čisti slučaj. Danes se seveda ni ponovilo user posted image

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.12.2009 9:24:04   
akin
Naša bo zdej stara 10 mesecev. Ko sem jo nehala čez dan dojit pa je bila stara kakih 8 mesecev pa pol.

Zdej če sem naredila pametno al ne, pa pojma nimam. Zaenkrat zgleda, da se je pri nas obneslo, ampak kolkrat sem že mislila, da sem kaj naredila pametno al pa da nam nekaj že super laufa, pa se je naenkrat izkazalo čisto nasprotno :D Urska, spanje čez dan je tudi pri nas katastrofa, čeprav ni povezano z dojenjem. V bistvu takrat, ko sem jo nehala dojit, je čisto lepo laufalo, tako da očitno ni bil v temu problem, ampak zdej je pa kar naenkrat katastrofa.... Tako da ne si zarad tega razbijat glave - če bi nekaj mogoče s tem rešila, bi blo pa kaj drugega narobe :) Eh, zdej tle jamramo - 1, 2, 3, pa bodo po obilnem kosilu zaspali z nogami v luft pred TVjem v minuti, namesto da bi vsaj svoj krožnik za sabo pospravili, zjutraj jih pa itak noben ne bo mogu zbudit pred kosilom! ;)

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.