akin -> RE: uvedba vseh obrokov (14.12.2009 18:23:18)
|
Tudi naša je zdržala največ 2 uri brez hrane in sem tu odprla podobno temo. Potem pa je kar naenkrat začela jest dvakrat toliko hrane na obrok in se je ta čas le podaljšal. No, čeprav še vedno je maksimum 3 ure, če se res naje, in imamo torej čez dan 6 obrokov + dojenje zvečer/zjutraj. Bi najbrž lahko bil tud kak obrok manj, če bi jo v vsakem obroku nažrla do konca, ampak vseeno probam imet 3 glavne obroke in ji za malice vmes dam malo manj. Kar pa se tiče dojenja, je bilo pri nas tudi podobno. Meni je bilo isto kar hudo - kar naenkrat od konstantnega visenja na joški do tega, da se čez dan sploh ne doji. Ampak pri nas je bilo tako, da dojenja čez dan sploh ni pogrešala, ko smo uvajali gosto hrano. Mislim, če sem ji po obroku GH ponudila še joško, je vedno bila za, ampak če ji nisem, ji pa tudi ni nič falilo. Pa sem se odločila to izkoristiti in dojenje čez dan ukiniti. Najprej sem ji sicer še pustila popoldansko malico pri meni, ker se je še meni zdel čisto prehud prehod. Ampak potem ko sem videla, da ji res čisto nič ne fali brez, sem ukinila po par dneh še to. Pa ne zaradi mene, ki mi je kar manjkalo, ampak zaradi nje. Vsaj tako se je po razmisleku zdelo meni. Glede na to da bo 1,2,3 morala v varstvo in jo do takrat čaka cel kup stvari, od drugačnega reda pri spanju, pa prehrani, da potem o pogrešanju mamice niti ne govorimo. In da bi takrat pogrešala še dojenje ker bi se bila navajena tako crkljat čez dan, se mi je zdelo še huje. Poleg tega sem videla pri kolegicah kako to zgleda, ko že kak mesec kasneje (no eni tud že prej, ampak naša ni) začnejo kazat na joško, dvigovat majice in prosit, in potem bi mi bilo še toliko bolj grozno jo odrezat... No, jaz sem se torej odločila, da kljub temu, da mi manjka, neham dojiti čez dan in izkoristim šanso, ko to lahko naredim brez problemov. Kdo ve, če bo čez kak mesec še tako enostavno. Zvečer in zjutraj + čez noč sem še pustila, ker to bo lahko dobila tudi potem normalno naprej, ko gre v varstvo, pa tudi še kak moj protitelešček bi rada, da vsaj čez zimo še dobi. Poleg tega pa je kar se tiče nočnega dojenja tudi pri njej čisto drugačna zgodba in je takrat prava mala borka za to, kar se ji zdi, da ji pripada. In ko se ji zazdi, da slučajno ne bo dobila takoj, jo je slišat daaaleč naokoli :)
|
|
|
|