Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: uvajanje v vrtec pri 3,5letih 21.9.2010 14:00:23
|
|
|
|
kristinaj
|
naša je letos stara 3,5 let in je z njo v skupini tudi punčka ki je šla letos prvič v vrtec. v varstvu je bila doma, ker imata starša take urnike, enkrat en drugič drugi, malo pri starem očetu. punca nima nobenih težav, julija je imela 3 leta in ko sem jo prvi dan gledala je delovala, kot da že 100 let hodi v vrtec.. zgleda da pri teh letih že rabijo svojo socializacijo in so naveličani, staršev, starih staršev in so željni vsake spremembe ....
|
|
RE: uvajanje v vrtec pri 3,5letih 21.9.2010 15:17:48
|
|
|
|
mateyka
|
naša je šla zdaj s tremi prvič v vrtec in ji je ful všeč
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec pri 3,5letih 21.9.2010 16:18:41
|
|
|
|
liliana
|
Naša je stara tri leta in pol in je danes drugi dan v vrtcu.....včeraj je bilo vse ok.....sem bila z njo le slabo uro in je ostala do kosila..... Danes pa sem jo oddala in me je skoraj spodila v službo.....je pa malo jokala pred kosilom, vendar se je baje hitro umirila......drugače pa je bila v vrtcu vredu in vidim, da ji je všeč..... Vendar vseeno kdaj pride kaka krizica, da otroci malo pojokcajo...... Imam kar nekaj kolegic, ki so dale otroke s tremi leti v vrtec.....in eni so takoj malo jokcali, drugi pa so padli v krizo po nekaj tednih..... Vendar po nekaj tednih se verjetno vsi navadijo.......
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec pri 3,5letih 21.9.2010 20:28:20
|
|
|
|
nananaja
|
Moja starejša je sedaj s tremi leti šla v vrtec, kjer se je hitro udomačila, vzgojiteljici vzela za svoji, se pri njih zelo rada pocrklja. Prvi dan je bila z njo babica, jo je cel čas vozila s seboj, drugi dan jo je babica zapustila po eni uri, bila je pa tam še štiri ure, ko sem jaz z mlajšo končala uvajanje tisti dan, je v celem dopoldnevu povedala samo to, da jo lulat. Drugi teden je že ostajala tam tudi za spanje, a ker je zjutraj prihajala šele okoli pol osme, ni bila še dovolj zaspana in je zganjala šov, rekla vzgojiteljici, da ne hodi več spat, pa en dan ji je v naročju zaspala. Drugi teden je v vrtec odhajala uro prej, pa tudi s spanjem ni bilo težav. Nekaj dni na začetku se je zjutraj nakremžila, sedaj pa že pogumno odkoraka v igralnico in tudi doma kaj pove o dogajanju v vrtcu. Sedaj upam, da ne pride do kakšne kasnejše krize. Je pa stvar odvisna od otroka, je pa precej lažje s triletnikom, se z njim precej lažje pogovoriš kot z mlajšim. Naši sta bili zelo vajeni druščine, pa tudi od doma it, tako k starim staršem, teti, moji prijateljici... Vendar je bilo precej lažje poslat v vrtec starejšo, mlajša (1,5let) ima še po treh tednih krizo od oddaji, čeprav sama odkoraka v igralnico k vzgojiteljici.
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec pri 3,5letih 21.9.2010 21:12:13
|
|
|
|
manna
|
Nimam izkušenj, ampak po mojem je veliko odvisno od posameznega otroka. Nikoli ne morš vedet kako se bo otrok odzval, dokler pač ne probaš. Ob uvajanju naše enoletnice sem bila čist šokirana, ko sem videla, da so 2,5 letniki pravzaprav še bolj jokali kot enoletniki (naša je v skupini 1-3). Enoletnike je bilo dosti lažje zamotiti kot starejše. Ker toliko star otrok že ve in razume, da je mama v službi in bo prišla nazaj, joka pa pač zato, ker bi bil raje kje drugje, ker je navajen na drugo varstvo, ker mu ni všeč hrana, ker se mu je težko prilagoditi, ker noče ubogati, noče sodelovati... Vsekakor pa to hitro mine.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Uhančki.пеперутка16Kdaj je primerno preluknjati ušesa punčki?Pred enim letom. (
45%)
Po enem letu. (
55%)
Število vseh glasov: 11Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!