nananaja -> RE: uvajanje v vrtec pri 3,5letih (21.9.2010 20:28:20)
|
Moja starejša je sedaj s tremi leti šla v vrtec, kjer se je hitro udomačila, vzgojiteljici vzela za svoji, se pri njih zelo rada pocrklja. Prvi dan je bila z njo babica, jo je cel čas vozila s seboj, drugi dan jo je babica zapustila po eni uri, bila je pa tam še štiri ure, ko sem jaz z mlajšo končala uvajanje tisti dan, je v celem dopoldnevu povedala samo to, da jo lulat. Drugi teden je že ostajala tam tudi za spanje, a ker je zjutraj prihajala šele okoli pol osme, ni bila še dovolj zaspana in je zganjala šov, rekla vzgojiteljici, da ne hodi več spat, pa en dan ji je v naročju zaspala. Drugi teden je v vrtec odhajala uro prej, pa tudi s spanjem ni bilo težav. Nekaj dni na začetku se je zjutraj nakremžila, sedaj pa že pogumno odkoraka v igralnico in tudi doma kaj pove o dogajanju v vrtcu. Sedaj upam, da ne pride do kakšne kasnejše krize. Je pa stvar odvisna od otroka, je pa precej lažje s triletnikom, se z njim precej lažje pogovoriš kot z mlajšim. Naši sta bili zelo vajeni druščine, pa tudi od doma it, tako k starim staršem, teti, moji prijateljici... Vendar je bilo precej lažje poslat v vrtec starejšo, mlajša (1,5let) ima še po treh tednih krizo od oddaji, čeprav sama odkoraka v igralnico k vzgojiteljici.
|
|
|
|