|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje v vrtec
19.8.2007 19:26:09   
dory
Ker gre nas pobalin septembra v vrtec, me zanima kako naj to speljem,...kako ste uvajale ve? Po svoje sem mislila,da bi ga peljala tja, bila mal z njim in potem sla? ali bi ga postopoma uvajala pac cel teden, vsak dan uro vec al kako?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje v vrtec
19.8.2007 19:33:49   
Anonimen
jaz bom mojo peljala tja in jo tam pustila 2 ure minimalno, pa pustila mobi cifro če bo kriza d ame pokličejo. če bo ok pa ne vem če nam klicala če lahko še ostane. imava tudi en teden in bova potem vsak dan 2 uri podaljšali

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2007 19:36:20   
viv_
Sej ponavadi vzgojiteljica pove kako in kaj...

Jest tut začnem 24.9. uvajat user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2007 20:03:38   
babylove
Ali vrtci ne določajo sami postopka in trajanja uvajanja?

Naš se je v jasli uvajal 14 dni, prve dni je ostal samo uro ali dve z enim od staršev, šele konec prvega tedna je ostal sam.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2007 20:06:29   
lukec
Tud jaz sem ga pustila samega že prvi dan. Sicer samo za uro, drugi dan za dve, tretji do kosila ... Meni so svetovali v vrtcu naj ne ostajam z njim v vrtcu, ker bo potem mislil, da bo vedno tako.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2007 22:11:24   
Anonimen
Jaz sem tudi naredila tako, kot je rekla vzgojiteljica. V dveh vrtcih popolnoma različno. V prvem smo se morali iti skrivalnice in posledično histerično dretje, dokler se nismo pokazali, v drugem mi je pa rekla, da je po njenih 30-letnih izkušnjah najbolje, če se ga lepo tam pusti, prvi dan za 1 uro, potem za dve, potem do kosila, potem naj bi pa že kar spal tam. No ja, s spanjem se je potem zavleklo 14 dni. V glavnem, najbolje je zaupat vzgojiteljici.

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2007 6:02:08   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Sej ponavadi vzgojiteljica pove kako in kaj...

Jest tut začnem 24.9. uvajat user posted image

in uciteljica ve kako se bo odzival moj otrok? ona loh rece k je ze tok star,da ga pripeljem in do kosila pustimuser posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2007 6:04:19   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz sem tudi naredila tako, kot je rekla vzgojiteljica. V dveh vrtcih popolnoma različno. V prvem smo se morali iti skrivalnice in posledično histerično dretje, dokler se nismo pokazali, v drugem mi je pa rekla, da je po njenih 30-letnih izkušnjah najbolje, če se ga lepo tam pusti, prvi dan za 1 uro, potem za dve, potem do kosila, potem naj bi pa že kar spal tam. No ja, s spanjem se je potem zavleklo 14 dni. V glavnem, najbolje je zaupat vzgojiteljici.

no tole mi je cist prijazno...ceprav, v tisti skupini k bo nas,je tud par otrok,ki jim starsi izrecno ne pustijo spati opoldne, ker potem ne zaspijo ponoc...posledicno morjo bit tej otroc v isti sobi kot uni k spijo in se igrajo?!..nasemu bodo takoj zacele hodit traparije po glaviuser posted image ...pomoje bo lep cas se hodil domov spat :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2007 6:23:38   
dory
oh...pomoje mal kompliciram...in kukr sem vesela,da gre v vrtec,da se se drgac mal spegla,tolk sem tud zalostna,ker se pocasi ze odceplja...tisto malo bitjece,ki je bilo se pred kratkim popolnoma odvisno od meneuser posted image user posted image ...smotana sem...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.8.2007 7:29:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.8.2007 8:40:15   
Špacka

Pri nas v vrtcu se otroka uvaja en teden, drugi teden pa naj bi otrok po kosilu šel domov, da ni prevelik šok. Seveda je pa vse odvisno od staršev, koliko časa imajo, če lahko pride kdo po otroka.....

Prvi dan sva bili skupaj v igralnici, po 5minutah čudnega gledanja, kje sploh je, se je odločila, da bo malo raziskovala, končalo se je tako, da 2 uri sploh ni pokazala nobenega interesa zame. Naslednje dni sem jo samo pripeljala in pustila samo za 2-3 ure, imele so mojo telefonsko, če bi slučajno začela jokat.

Srečno

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2007 9:18:12   
mily
Pri nas traja uvajanje približno 14 dni. Lahko si malo z otrokom, če je vredu in se zaigra ga malo pustiš... Je pa res, da imajo rade, da po tistih 14ih dneh traja poslavljanje čimmanj (predvsem zaradi drugih otrok).

Je pa mene tudi lani tak skrbelo, kako se bo vključila, ker je bla zelo zadržana punca. Pa me po parih minutah sploh ni več  opazla in sem lahko šla.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2007 16:46:59   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: teja.
in uciteljica ve kako se bo odzival moj otrok? ona loh rece k je ze tok star,da ga pripeljem in do kosila pustimuser posted image

Ja, ker recimo, da ma prakso in je imela otroke takve in onakve, pa ve, kako se otroci obnašajo v skupini, kar recimo ti ne veš... Jaz zaupam vzgojiteljicam in se sploh ne sprašujem, kako bomo uvajal.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2007 18:19:58   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Ja, ker recimo, da ma prakso in je imela otroke takve in onakve, pa ve, kako se otroci obnašajo v skupini, kar recimo ti ne veš... Jaz zaupam vzgojiteljicam in se sploh ne sprašujem, kako bomo uvajal.

mja jst pa ne zaupam kar tako....se rajs mal bolj pozanimam in ne dam sam na mnenja drugih...sploh,ker smo dobil cist eno frisno, ta pa mende iz knjig ni dobila se izkusenj:)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.8.2007 18:27:28   
Lianna
A pa ti sploh pustijo toliko starega otroka uvajat? Ker kolikor jst vem vzojiteljice niso najbolj navdušene nad tem, ker potem še ostali težijo in hočjo svoje mamice. Drugače je če je otrok 1l star. No vem, da pri punčki stari 4l, ki gre septembra v vrtec tega uvajanja ni, saj so rekli da je že dovolj stara in bodo potem težave z ostalimi otroci.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2007 18:39:01   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

A pa ti sploh pustijo toliko starega otroka uvajat? Ker kolikor jst vem vzojiteljice niso najbolj navdušene nad tem, ker potem še ostali težijo in hočjo svoje mamice. Drugače je če je otrok 1l star. No vem, da pri punčki stari 4l, ki gre septembra v vrtec tega uvajanja ni, saj so rekli da je že dovolj stara in bodo potem težave z ostalimi otroci.

a mislis,da bom jaz cel cajt z njim tam? valda pa ga ne bom sam peljala tja in pustila tam?! halo?! itak je pa v skupini,kjer bodo VSI novi, tko da bodo mende ja mal starsi zravn...sicer pa mene ne zanima kaj pustijo...se bomo ze zmenil,da bo za vse strani prou...

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.8.2007 19:05:02   
lučka 25
teja, upam da ne boš zamerilu mnenju. mislim, da se bo tvoj otrok zelo težko privadil vrtca in vzgojiteljic, če boš ti delovala tako nezaupljivo. To otroci čutijo! Dokler ne boš ti zaupala zgojiteljici, tudi tvoj otrok ne bo. Mislim, da boste imeli v prihodnjih dneh uvodni sestanek z vzgojiteljicama, kjer boste seznanjeni glede  vrtca, skupine, napotkov za boljše bivanje otrok v vrtcu, ter o tem kakšen način uvajanaja otrok v vrtec prakticirajo oni. Mislim, da je par predhodnic povedalo veliko pravih in za otrokwe najboljših načinov uvajanja (npr. morrak, špaska, mily,...).
Želim ti, da se bo tvoj otrok hitro navadil vrtca in ne bo težav.user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2007 19:14:25   
Anonimen
Jah no ja, saj če dobro premislim, čisto zaupat že kar vnaprej tudi ne moreš, to je tudi res in jaz to čisto verjamem in iz izkušenj se je to v bistvu tudi potrdilo. Ampak se mi zdi, da pa takoj veš, če neki osebi lahko zaupaš. Vsaj večinoma recimo da zadaneš. Jaz sem imela dve res čisto različni izkušnji, eno zelo negativno in drugo pozitivno, vsaj glede na to, kako občutljiv je moj otrok. Bolje gotovo ne bi moglo iti skozi, kot je potem drugič šlo. Prvič je bila pa katastrofa že v štartu.

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
21.8.2007 6:16:31   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jah no ja, saj če dobro premislim, čisto zaupat že kar vnaprej tudi ne moreš, to je tudi res in jaz to čisto verjamem in iz izkušenj se je to v bistvu tudi potrdilo. Ampak se mi zdi, da pa takoj veš, če neki osebi lahko zaupaš. Vsaj večinoma recimo da zadaneš. Jaz sem imela dve res čisto različni izkušnji, eno zelo negativno in drugo pozitivno, vsaj glede na to, kako občutljiv je moj otrok. Bolje gotovo ne bi moglo iti skozi, kot je potem drugič šlo. Prvič je bila pa katastrofa že v štartu.

no splisni...s temle si zadela bistvo,kar zelim povedat...hvala ti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.8.2007 6:18:04   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

teja, upam da ne boš zamerilu mnenju. mislim, da se bo tvoj otrok zelo težko privadil vrtca in vzgojiteljic, če boš ti delovala tako nezaupljivo. To otroci čutijo! Dokler ne boš ti zaupala zgojiteljici, tudi tvoj otrok ne bo. Mislim, da boste imeli v prihodnjih dneh uvodni sestanek z vzgojiteljicama, kjer boste seznanjeni glede  vrtca, skupine, napotkov za boljše bivanje otrok v vrtcu, ter o tem kakšen način uvajanaja otrok v vrtec prakticirajo oni. Mislim, da je par predhodnic povedalo veliko pravih in za otrokwe najboljših načinov uvajanja (npr. morrak, špaska, mily,...).
Želim ti, da se bo tvoj otrok hitro navadil vrtca in ne bo težav.user posted image

zakaj zamerla...je pa res,da kar se tice otroka,sem vedno raje malo bolj na prezi kot malo manj...do tega pa so me zal pripeljale tudi izkusje...rada bi ga pa vpeljala pocasi, da bo uzival :)

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.8.2007 10:06:45   
daddy

rada bi ga pa vpeljala pocasi, da bo uzival :)

Najbolj in najprej bo užival, če mu boš pustila uživat ( dihat user posted image  ).
No vsekakor je fajn, če se posvetuješ z vzgojiteljico ter seveda, da tvojega nezaupanja ne kažeš na veliko pred otrokom.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.8.2007 10:07:23   
Pajaca
Teja takole, nisem brala drugih odgovorov, ker se mi ne da, ampak ker veš, da jaz ne kompliciram ti dam en moj nasvet. Pajacek in Pajacka sta se super uvedla, pa sta čist različna otroka. Jaz nisem poslušala vzgojiteljic, ker sem točno vedela kaj jaz hočem in kaj ne in kasneje sem dobila potrdilo od vzgojiteljice da sem naredila prav, da še niso videli otrok ki bi se tako hitro uvedla.

Pajacka je bolj pridkana pa nezaupljiva pa sem jo vseeno peljala v vrtec, se je preoblekla in sem jo dala vzgojiteljici v roke in rekla da pridem čez dve uri. Ona men, če pridem naprej, sem rekla ne. Dala sem ji gsm številko naj me pokliče in flašo za pitje. Itak so bili zunaj na sprehodu, da je uživala. 7 dan je tam bila že od 7.30-14.30, brez problemov.

Pajacek je bilo isto. Sem ga prinesla, dala flašo, dudo in telefonsko in ga prišla iskat čez dve uri. Drugi dan je jokal ko je šel po 2 urah domov. Tretji dan je jokal ko je Pajacka šla v vrtec na zajtrk, on pa ne, zato sem kar rekla vzgojiteljici da jutri pride na zajtrk, ker ne bom poslušala dretja doma in da mi je vseeno za njihove metode uvajanja. 4 dan je bil v vrtcu od 7.30 do 14.30.

Meni je bilo logično, da če grem z otrokom v vrtec not in mu spajznem kao se skrijem bom naredila ful svinjarijo. Otroku je treba povedat, da je v vrtcu sam in da mami ni v vrtcu in to prvi dan. Treba se je od njega poslovit. Vzgojiteljice imajo neko metodo, ki je njim najlažja, njim je praktično vseeno če uvajanje traja 14 dni, še bolje je imajo manj dela ko niso vsi cel čas v vrtcu.

Ti sam nared po svoji glavi. Pa parkrat pojdi ta teden na sprehod mimo vrtca, da vidi kakšna super igrala so na vrtu. Itak te pokličejo če se otrok pol ure dere ko je v vrtcu. Ti pa tud najbrž ne boš šla daleč stran od vrtca ko bo otrok prvi dan v vrtcu. Saj nisi jaz ko sem šla prvi dan veselo v KR na kofe.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.8.2007 10:52:07   
pety78
Vsi otroci so različni, odvisno je pa tudi od vzgojiteljice, kako zna. Boš že sproti videla, kako bo reagiral in takrat ukrepala, kot ti bo svetovala vzgojiteljica in kot boš čutila tudi sama.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.8.2007 12:43:57   
Pobalami
Najbrž je odvisno od vrtca kakšno uvajanje ima. Mi smo si rezervirali en teden , če bodo težave bomo pa prej po njega hodili.

Mislim pa da je predolgo uvajanje enega ali dveh staršev v skupini moteče za ostale otroke, saj morajo vzgojiteljice v vrtcu vzpostaviti normalen potek dela v vrtcu, kar je starši težje. Ostale otroke pa moti.

teja. ne preveč skrbet. Ponavadi nas otroci presenetijo in v bistvu delamo težave samo mi.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?