Pajaca -> RE: uvajanje v vrtec (21.8.2007 10:07:23)
|
Teja takole, nisem brala drugih odgovorov, ker se mi ne da, ampak ker veš, da jaz ne kompliciram ti dam en moj nasvet. Pajacek in Pajacka sta se super uvedla, pa sta čist različna otroka. Jaz nisem poslušala vzgojiteljic, ker sem točno vedela kaj jaz hočem in kaj ne in kasneje sem dobila potrdilo od vzgojiteljice da sem naredila prav, da še niso videli otrok ki bi se tako hitro uvedla. Pajacka je bolj pridkana pa nezaupljiva pa sem jo vseeno peljala v vrtec, se je preoblekla in sem jo dala vzgojiteljici v roke in rekla da pridem čez dve uri. Ona men, če pridem naprej, sem rekla ne. Dala sem ji gsm številko naj me pokliče in flašo za pitje. Itak so bili zunaj na sprehodu, da je uživala. 7 dan je tam bila že od 7.30-14.30, brez problemov. Pajacek je bilo isto. Sem ga prinesla, dala flašo, dudo in telefonsko in ga prišla iskat čez dve uri. Drugi dan je jokal ko je šel po 2 urah domov. Tretji dan je jokal ko je Pajacka šla v vrtec na zajtrk, on pa ne, zato sem kar rekla vzgojiteljici da jutri pride na zajtrk, ker ne bom poslušala dretja doma in da mi je vseeno za njihove metode uvajanja. 4 dan je bil v vrtcu od 7.30 do 14.30. Meni je bilo logično, da če grem z otrokom v vrtec not in mu spajznem kao se skrijem bom naredila ful svinjarijo. Otroku je treba povedat, da je v vrtcu sam in da mami ni v vrtcu in to prvi dan. Treba se je od njega poslovit. Vzgojiteljice imajo neko metodo, ki je njim najlažja, njim je praktično vseeno če uvajanje traja 14 dni, še bolje je imajo manj dela ko niso vsi cel čas v vrtcu. Ti sam nared po svoji glavi. Pa parkrat pojdi ta teden na sprehod mimo vrtca, da vidi kakšna super igrala so na vrtu. Itak te pokličejo če se otrok pol ure dere ko je v vrtcu. Ti pa tud najbrž ne boš šla daleč stran od vrtca ko bo otrok prvi dan v vrtcu. Saj nisi jaz ko sem šla prvi dan veselo v KR na kofe.
|
|
|
|